Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

jezo
Nov uporabnik

Carpc > srednjo konzolo na Ibizi

Napisal/-a jezo So maj 28, 2005 6:15 pm

Pozdravljeni,

čez poletje načrtujem za moje pojme dokaj težaven projekt, in sicer imam namen vgraditi v avto računalnik (VIA EPIA v enem zelo majhnem črnem ohišju) + LCD občutljiv na dotik.

Ok, zadevo bom že porihtal glede računalnika (software, hardware), največji problem bo pa verjetno pri sami vgradnji v avto. Računalnik bo verjetno šel al v prtljažnik, ali pa kar v predel pred sovoznikovim sedežem (verjetno prvo).
Sedaj pa lcd...verjetno veste kako so zgrajene ibize (letnik 2000) in da imajo v osrednji konzoli skoraj vse (radio, klima, razni gumbi...). prilagam sliko

http://www.tux.si/pics/konzola.jpg

Ko sem brskal po spletu za rešitvami sem odkril zelo lepo vgradnjo od nekega španca...
http://www.cartft.com/community/examples/einbau_db/Dani_2_carpc.jpg
http://www.cartft.com/community/examples/einbau_db/Dani_1_carpc.jpg

E...točno tak način vgradnje želim tudi jaz. Kot vidite je display za klimo premaknil tam kjer imam jaz dva števca, kar se mi zelo dopade. Bo pa problem...:
a) tista dva števca nikakor nočem odklopiti, saj sta zelo ql, zato sem mislil da bi premaknil kar v pepelnik (glej puščice) ali na levi steber vrat
http://www.tux.si/pics/stevca2.jpg
http://www.tux.si/pics/steber.jpg ... bolj se mi dopade prva možnost
b) kaj naj potem z radiom, gumbi za klimo so že niže (za njih se ni bati)
če bi se le dalo bi rad radio+gumbe nekako obdržal
c) kje za vraga dobiti ql osrednjo konzolo (plastiko), kot jo ima tip iz zgornje slike ?!

Vgradnja lcd-ja na tiste prezračevalnike (primer: http://www.cartft.com/community/examples/einbau_db/GiovanniB_6_carpc.jpg) ne pride v poštev, ker se mi enostavno ne dopade

Stvar je zaenkrat le še v moji glavi (ok no...računalnik že imam pripravljen), zanimajo pa me vaša mnenja na zgornje točke, in nasploh predlogi/pripombe kako bi se kdo tega lotil, kaj bi bilo najboljše, ima mogoče že kdo izkušnje z podobno vgradnjo?

Lp, Jernej

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So maj 28, 2005 6:21 pm

Sej, če boš meu PC pa touchscreen sploh ne rabš radia? Pomojm je bolš met tko vgrajen k un k ma v osrednji konzoli. Tist, da maš tko gor na armaturi se vid že na 16 km in sitakoj tarča za lopove (čeprou si tut če maš v konzoli). Tko da daš v konzolo pa nardiš še kkšn tak pokrovčk alpakej za gor da to skriješ.. Lahko maš pa kerokol varjanto, če si boš tko naredu, da se da lcd snet pa sabo nest.. (nekateri majo tko narjen). Tako osrednjo konzolo k jo ma tip iz zgornje slike morš pa najbrž narest sam al pa komu drugmu dat narest, ker dvomm da jih kje prodajajo..

Vem pa da je negdo že delal podobno z lcdjem v seat leon (se mi zdi), tko da bi on znou kej več povedat..

lp
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne maj 29, 2005 11:04 am

Daš 10jurjev za tv kartico pa maš radio in tv v avtu kar preko pc-ja
Slika

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne maj 29, 2005 11:17 am

in če mene vprašaš, bi lahko s softwerom, ki ga uporabljaš (če ga) pri nastavljanju moči hlajenja in hitrosti ventilatorja pri računalinku, uravnaval tudi hlajenje v avtomobilu, saj gre v bistvu za isti princip. kako to izvesti, ... bbb, newem točno.

drugače se mi pa vsekakor najbolj dopade vgraditev lcd-ja v osrednjo konzolo in prestavitev tistega zaslona klime in newemkajvsešeimašnaunemzaslonu.press :) v predel, kjer imaš sedaj tista dva merilnika. "Škatlo" računalnika, vsekakor montiraš v prtljažnik (lahko mogoče poveš kako velika je?), ohraniš vse predale in zmagaš.

vsekakor ti pri delu želim čimveč uspeha!
lp, sixtoo

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Ne maj 29, 2005 11:21 am

Lahko bi z računalnikom upravljal klimo ja, samo če sam ne znaš nič rogramirat je to bolj težko izvest no ja razn če maš $$ da plačaš nekoga da ti napiše software :lol:
Slika

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne maj 29, 2005 11:26 am

js sm mislu na software, ki ga uporablja računalnik (npr. speedfan, je tak izi program). takega bi se dal sigurno reprogramirat na avto-instalacijo. in če da to komu preprogramirat, bo vsekakor cenejš kot pa da mu napiše celoten software.

kar se pa tiče tv in radia prek računalnika je pa to definitivno najboljša rešitev. pol pa sam še modem pa se greš mal wardrivinga naokol.
p.s.:v ljubljani je več kot 850 odprtih omrežij, na kere se lahko z laptopom in potrebno opremo priklopiš, ne da bi ljudje sploh vedli, da si v njihovem omrežju.

jezo
Nov uporabnik

Napisal/-a jezo Ne maj 29, 2005 11:27 am

lahko mogoče poveš kako velika je?

Velikosti malce večjega cd izmenjevlanika....
http://www.procase.com.tw/images/3677.jpg

http://www.procase.com.tw/mainpage2003.htm
Mini ITX CASE > model 3677
----
Ma ja..možnosti kaj narediti potem z tem računalnikom je ogromno...radio, mp3, brežična mrežna kartica, usb kamera recimo...itd itd

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne maj 29, 2005 11:33 am

ma idej vidim maš dosti, upam da ti uspe. ko si ravno omenu še usb kamero, ne pozabi dati v avto še sistema za vzvratno vožnjo.

računalnik zgleda solidno, mi je tko všeč da bi ga mel kr v kabini :D sej ne, lepo v prtljažnik in bo.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Ne maj 29, 2005 1:11 pm

Saj software ni problem napisat za tako zadevo, to ni nekih zahtevnih operacij zadaj.Samo pol še boš rabo sigurno vezje ko bo krmililovse skupaj.Ampak če ne uznaš nič od tega nardit sami pač stane ...
Slika

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne maj 29, 2005 1:18 pm

to ti dam pa čist prov.
nazadnje si nardiš notr v avtu računalnik v stilu P4, da ti bo sploh poganjal vse te zadeve. in ne pozabi si speljati enega voda klime do računalnika. poleti zna bit vroče :P :P

jezo
Nov uporabnik

Napisal/-a jezo Ne maj 29, 2005 10:03 pm

danes sem malce še razmišljal o celotni zadevi in prišel do boljšega zaključka.

Poglejte prvo sliko...tisti orginalen seatov display ki prikazuje klimo, radijo,... ni niti tako majhen. Kaj če bi tale displaj prestavil dol (kot je naredil tisti španec), namesto da bi se nekaj zaj*baval z plastiko konzole pa pač dobil taki mali touchscreen lcd, ki bi velikosti prejšnjega displaja.

Ok, display bi bil mogoče res malo majhen ampak avto itak ni namenjen kino predstavam medtem ko voziš po cesti, za playlisto mp3-jev, usb kamero itd. pa je čist dovolj.
S tem bi se rešil enega velikega problema (iskanje tiste plastike oz. izdelava le-te in njena vgradnja) in pa tudi stroška (ne rabim nove plastike, in ne tako velikega lcd-ja). :P

Zdaj samo upam, da se dajo taki "miniaturni" lcd-ji nabavit ! :roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne maj 29, 2005 10:42 pm

stari če si misliš dat taki mali lcd not pol raje ne davaj nič not.

malo se pozajebavaj z poliestrom al pa riskiraj par k sit d ti nekdo nardi blendo za amraturo pa maš rešen problem.

če delaš, pol naredi tak ko se spodobi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 29, 2005 11:35 pm

al pa kup še eno tako plastiko na servisu pa jo zrež na tok velko lukno pol pa mau popravš recmo s poliestrom al pa čim podobnim pa use lepo pofarbaš pa je.. Ne bi smel bit velik dela

lp
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost