Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

RAV4
Nov uporabnik

Manjše praske na novem avtomobilu

Napisal/-a RAV4 So avg 13, 2005 10:54 am

Želel bi odgovor, kako odpraviti manjše rise na novem avtomobilu (3 mesece).
Avto je črne barve in ni metalic.
Vem da obstoja veliko polirnih premazov. Kakšne so vaše izkušnje pri odpravi teh risov oz.prask.
Kaj priporočate!
Lep pozdrav in hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So avg 13, 2005 10:59 am

Sicer je najbolje da se odpraviš h kakšnemu mojstru, ki ti bo to poštimal. Drugače pa je čist odvisno za kakšne praske to gre. Ponavadi pomaga poliranje z več različnimi polir pastami -> grobo, srednjo in nato še s fino.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So avg 13, 2005 3:51 pm

Če te res tako moti je najbolje da se oglasiš tukaj: http://www.poliranje.com/. Tam so profesionalci in bodo vedl, kaj pa kako.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So avg 13, 2005 3:58 pm

Ce se ris z nohtom cuti (torej ce je globok ris) pol je treba uzet fini vodobrusni papir, nato pa se z polirpasto preko.
Cene pa samo polirpasta.
Sicr pa se strinjam z omelotom, od najbolj grobe pa do fine za sijaj.
lp

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ To avg 16, 2005 12:00 am

Vse je odvisno od globine risa, tudi cas popravljanja je premo sorazmeren z njo.
Za miniaturne je fina polirna, manjse groba polirna, srednje pride ze brusni, kar je vec pa ze skoraj barvanje. Nekateri licarji znajo z malo razredcila in krpo delat cudeze in odstranit velikov risov, a navadni ljudje tega nismo uki in lahko naredimo vec skode kot koristi.
Za vecino praskic je dovolj fina polirna, ce ti kdo s kljucem dobro obdela plocevino je na vrsi barvanje licarja ali nekaj trikov za katere rabis zivce in cas.
Eden je kot je monster_d napisal smirkov papir.
Lahko se poskusi tudi z barvo, kadar so praske zelo globoke in lastnik noce dati denarja za licarja. V trgovini z laki se kupi barva, ki ustreza karoseriji. Malo te barve se da na kaksen zobotrebec in pobarva globoko prasko. Pocaka se minuto ali dve, da se barva cisto malo strdi, in se s trdim in ravnim predmetom, po moznosti pokritim s krpo, odstrani odvecno barvo, ki je izven praske. Nato se pocaka, da se barva cisto posusi in veselo na delo, brusenje in poliranje dokler se vec ne vidi, da je kdaj sploh bila praska. Priporocen je stroj za poliranje, rocno lahko traja poliranje taksne praske tudi kaksno uro preden se doseze hoten rezultat, res ni za nestrpne.

Za neuspele poskuse ne odgovarjam :twisted:

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V To avg 16, 2005 9:41 am

Js bi tut neki vprasu sicer ni z poliranjem ampak ok...kaj pa to ko so gor teli madezi ze fejst zapeceni na avtu od sonca pa mrces itd...a je kej narobe ce to s stelexom(za sipe) naspricas pol pa sam obrises dol? Ker z avto samponom tega nism nikakor dol spravu s stelexom pa ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 16, 2005 10:16 am

Vzem eno staro holahopko od mame, jo namoč v vodo in z njo zdrgn umazanijo dol. Boš presenečen.

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] To avg 16, 2005 10:58 am

Glede poliranje.com Kakšne cene so za storitve? Ker jaz sem se sam igral nekaj s poliranjem doma, pa ni fajn izpadlo, v senci je super videt, na soncu so pa manjši hologramčki oz. tisti sij na laku od odseva razpršen...

Pač dal bi enemu to ko zna popravit in ima polirni stroj, jaz sem na roke delal...

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V To avg 16, 2005 11:21 am

ban je napisal/-a:Vzem eno staro holahopko od mame, jo namoč v vodo in z njo zdrgn umazanijo dol. Boš presenečen.

Najlonko mislis to? :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 16, 2005 1:03 pm

Jap, najlonko.

Creed555
Novinec

Kraj: Posočje

Napisal/-a Creed555 To avg 16, 2005 1:26 pm

Če maš črn avto tud najlonka ne pomaga!!!!!!
Slika
Slika

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy To avg 16, 2005 1:40 pm

Mene pa zanima kaj polirna pasta dela? Kako dela?

Kaj to topi barvo, ki je na ostalih predelih in z topljenjem ostalega dela zapolni to prasko al kako????

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ To avg 16, 2005 3:19 pm

Uporaba polirne paste ima enak efekt kot bi ga imel ekstremno fin smirkov papir. Lak razmaze, da je povrsina cim enakomernejse razporejena in ravna.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To avg 16, 2005 3:53 pm

laka ne razmaze, ampak ga eno malo plast zdrajsa dol...ce bi vsak dan poliral bi kmal prsu skozi lak do barve

RAV4
Nov uporabnik

Napisal/-a RAV4 Sr avg 17, 2005 1:05 pm

Mene pa zanima ali je že kdo uporabljal to zadevo.Videl sem reklamo na avstrijski televiziji

http://www.wsteleshop.at/detail.asp?itemnr=1067S

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 02, 2005 6:16 pm

Recimo mene zanima če maš popraskan avto torej od vejic in podobno z nohtom se risa ne čuti vendar je na črni barvi pač videti kot bleda bela črta torej gre to dol za poliranjem za "vedno" ali polirna pasta pač samo zafila praske in pol po večih pranjih maš s5 prasko ker tiste čudežne krpice res "spolirajo" praske vendar v smislu da jih zafilajo po parih pranjih pa maš s5 prasko za primer dam sliko kjer naj bi praska nastala v pralnici
http://www.avtomobilizem.com/forum/download.php?id=2566
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Pe dec 02, 2005 7:35 pm

Kako se pa kaj tiste paste obnesejo k majo barvo vmes. Recimo od Sonaxa?
danes brez podpisa
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost