Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Temnenje vzvratnih ogledal

Napisal/-a alien-w Ne nov 13, 2005 6:25 pm

Ker precej vozim ponoči me zelo moti bleščanje luči drugih avtomobilov v vzvratnih ogledalih. Sredinskega v kabini enostavno preklopiš in je problem rešen, problem so pa stranski.

Zanima me, kako je zakonsko določeno temnenje teh ogledal (vem da imajo alfe in starejši audiji zatemnjene) in kako je v praksi s tem - lahko to naredim sam, s kakšno foiljo, kako, ... če ima kdo kaj idej ali nasvetov bi ful lepo prosil.

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral Če nov 17, 2005 8:08 pm

Lahko gor prilepiš folijo, policaj sigurno ne bo opazil da imaš temnejša ogledala :bonk , vprašanje pa je, kako boš ti kaj videl nazaj. Sploh ponoči.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če nov 17, 2005 8:14 pm

al pa enostavnose nagneš tko da te te luči ne motjo pa je...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 17, 2005 8:19 pm

DJ E.M. je napisal/-a:al pa enostavnose nagneš tko da te te luči ne motjo pa je...

Posledicno ne vidis nic zadaj, se ti ne zdi? Ker ce ponoci ne vidis luck od avta pomeni da ga ne vidis.

A nimajo mece pa BMWji temno modre stranske spegle? Mislim, da to vsaj malo pomaga ni pa nevem kaj.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Če nov 17, 2005 8:41 pm

Nekateri avti imajo tudi vzvratna ogledala z avtomatsko zatemnitvijo ne vem pa kako to zgleda v praksi :?: in koliko pomaga ker je res zoprno ko se ti svetloba iz vse treh ogledal odbija naravnost v oči še posebej če ti nekdo vozi tik za ritjo ali ima dolge luči ali oboje pa da mu še ne moreš zbežat če je kolona pred tabo.
Pa še to a če imaš zatemnjene šipe se ta odboj svetlobe kaj občutno zmanjša ali ne?
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Če nov 17, 2005 9:07 pm

če meni keri sveti tik za mano mu vklopim meglenko, pa počakam da naredi kratke luči ali pa se spravi na primerno razdaljo. rešitev.

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Če nov 17, 2005 9:10 pm

Zatemnjene sipe pomagajo precej ja ... ampak po drugi strani pa ko gres rigverc zvecer nic ne vidis ven ...
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Če nov 17, 2005 9:14 pm

Pifi je napisal/-a:če meni keri sveti tik za mano mu vklopim meglenko, pa počakam da naredi kratke luči ali pa se spravi na primerno razdaljo. rešitev.

lp
Jaz bi tudi to naredu če bi imel meglenke :mrgreen:
Cockroac meni pa rikverc luč itak tako slabo sveti da nič ne vidim :vc Tako da s temnimi šipami ne bi nič zgubu.
Zadnjič spremenil tuscani, dne Če nov 17, 2005 9:19 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če nov 17, 2005 9:17 pm

tuscani je napisal/-a:
Pifi je napisal/-a:če meni keri sveti tik za mano mu vklopim meglenko, pa počakam da naredi kratke luči ali pa se spravi na primerno razdaljo. rešitev.

lp

Men se zdim da jo ima zadaj vsak al se motim???

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Če nov 17, 2005 9:27 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:

lp

Ja se motiš moja petka nima zadaj meglenk in spredaj tudi ne,je sicer stikalo zanje če bi jih montiral spredaj sem šel prav nalašč zdaj pogledat da se prepričam in res jih ni.
Novejši avti pa imajo verjetno vsi meglenke zadaj.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So nov 19, 2005 2:29 pm

Sm bil uceri pr Komparetu, pa mi je radodarno podaril mal folije - hvala!
Sm dons pol zadevo probu zmontirat, pa je cudn. Spucu sm špegu pa nalimu z vodo nalepu folijo, pa ni u redu, ker je slika popačena in se vidijo nepravilnosti (odrgnine, pikice) v špeglu. Sicer je ful bl fajn, ker se ne blešči več tolk (sm preveru s soncem), samo je pa vseen precej popačena slika.

Razmislu sem, da bi dal nekam zadevo barvat al pa neki. Ma se kdo ksno idejo?
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So nov 19, 2005 2:48 pm

transparentn sprej si kup, pa barvi po volji, če bo kej pomagal :roll:
jz se enostavno takrat zleknem na sedež al pa mal naprej nagnem, pa je težava rešena

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So nov 19, 2005 7:05 pm

sem na jugicu mel spegle ko so meli modro temnjeno steklo, prav dobro je zgledalo, pa se svetloba od sonca se ni odbijala.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 20, 2005 10:40 pm

tuscani je napisal/-a:
Fiat Tipo je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:

lp

Ja se motiš moja petka nima zadaj meglenk in spredaj tudi ne,je sicer stikalo zanje če bi jih montiral spredaj sem šel prav nalašč zdaj pogledat da se prepričam in res jih ni.
Novejši avti pa imajo verjetno vsi meglenke zadaj.

Keri letnik petke te maš? Petke majo vse zadnjo meglenko...... na eni strani je rikverc luč na drugi strani pa meglenka....... in ja tist stikalo na armaturki je za zadnjo meglenko :) Aja gori pa sam ko so uklopljene zasenčene luči...... tko da če si probavu s pozicijo al pa celo brez te pol ti res ni gorela:) al pa če maš žernico hin :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral Pe nov 25, 2005 11:19 pm

alien-w je napisal/-a:Sm bil uceri pr Komparetu, pa mi je radodarno podaril mal folije - hvala!
Sm dons pol zadevo probu zmontirat, pa je cudn. Spucu sm špegu pa nalimu z vodo nalepu folijo, pa ni u redu, ker je slika popačena in se vidijo nepravilnosti (odrgnine, pikice) v špeglu. Sicer je ful bl fajn, ker se ne blešči več tolk (sm preveru s soncem), samo je pa vseen precej popačena slika.

Razmislu sem, da bi dal nekam zadevo barvat al pa neki. Ma se kdo ksno idejo?

Slabo si očistil/nalepil, pa še Llumar folija od kompareta je kot pomarančni olupek. Ni gladka.

Lp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov