Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

! Barvanje odbijačev v barvo avtomobila !

Napisal/-a Galantfrik To maj 06, 2003 8:03 pm

A je kdo od vas že to delu? Rad bi dal pofarbat sprednji in zadnji odbijač, stranske letvice in špegle v barvo svojga vagona :lol:
A je dovolj, če greš nekam, da ti namešajo barvo po številki barve iz prometne in pol pobrusiš, daš gor šprickit, spet pobrusiš bla, bla, bla in potem to sam pošpricaš s sprejem ali je kej boljš, če daš to nardit kakšnemu ličarju?
Najbrž da ličar po opravljenem delu še komplet avto v pečko, da zadeva lepo prime...
Kolikšen strošek je to, 20 al 100 čukov - približno?
Kje okoli LJ je kdo, ki to zna fajn in kvalitetno nardit, a kdo koga priporoča?

Hvala 8)
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To maj 06, 2003 8:32 pm

Ja jst sm dal svojga ---FIATA--- licarju spricat, odbijace: sprednji pa zadnji, pragova, letvice, spegle. Dal sm za to 40k, mam metalno barvo tk da je mel mao problemov, sam sm zelo zelo zadovoln sicer ce ga mal butnes gre barva dol tak da mors ahtat! :vrum :mrgreen: 8)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To maj 06, 2003 10:01 pm

To je tudi moj naslednji nacrt, ker bo resnicno polepsalo avtomobilcek. Jaz se s tem ne bom spilal. Bom dal lepo licarju, enkrat sem se nekaj pogovarjal z njim pa ni bil ravno navdusen. Upam da bo sedaj bolje, ker sem se odlocil. Tiste crne zadeve naokoli so resnicno GRDE, sicer uporabne ampak GRDE.
SlikaSlika

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik To maj 06, 2003 10:28 pm

"X-Hair", h komu pa imaš namen svoj avto odpelat, da ti to nardi?
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 06, 2003 10:51 pm

Jst sm dal barvat kluke, spegle, pa pragove. Dal sm 25K(veze) Ce misls barvat, obvezno pel k licarju. Pr vsem tem barvanju je najbol vazn da ti pobarvane dele licar "zapece"

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr maj 07, 2003 7:41 am

Sj se mi je zdel, da tale "pečka" ni tko brezveze... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Sr maj 07, 2003 8:42 am

Tomekk je napisal/-a:Ja jst sm dal svojga ---FIATA--- licarju spricat, odbijace: sprednji pa zadnji, pragova, letvice, spegle. Dal sm za to 40k, mam metalno barvo tk da je mel mao problemov, sam sm zelo zelo zadovoln sicer ce ga mal butnes gre barva dol tak da mors ahtat! :vrum :mrgreen: 8)

Jst sem dal na mojmu meganu 5V štrihat letvice na vratih in na odbijačih, ter kljuke. To so mi sicer naredili v TPV Avtu v NM, kjer sem ga kupil rabljenega in sem se zmenil da mi ga prej še štrihnejo. Dal sem pa 25k SIT. Narejeno je pa zelo dobro moram rečt. Pred parimi dnevi je prišlo do trka na parkingu - če grem od blizu gledat se vidi, da je na letvici lak napokan, drugače pa se nič ne vidi - barva se ne lušči. Le na sprednjem odbijaču imam na letvicah bele pike od kamenčkov - tega na odbijaču samem ni. To je vsa razlika naknadnega barvanja proti serijskemu.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr maj 07, 2003 9:57 am

Peč je glavna fora, da se ne nabira prah na barvo in da se vseskupaj prej posuši. Ravno tako dobro bi blo na soncu;) sam se ti kaka muha lahko gor usede :D

Pri barvanju plastičnih delov pa ne pozabit na primer za plastiko, ker sicer se bo barva luščila! Šprickit ni glih obvezen, je pa zaželejn.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr maj 07, 2003 10:06 am

Bom jest to res rajš dau enmu fajn ličarju nardit...
Je kakšen, ki ga kdo priporoča v okolici LJ?
Slika

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Napisal/-a Subaru Sr maj 07, 2003 10:09 am

avtokleparstvo in ličarstvo Štojs...to je tam blizu mene...eni ga hvaljo, eni ga ne, sam vem da ma dost biznisa.....aja, cesta v gorice je to :P
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr maj 07, 2003 10:13 am

Jest sem dal komplet zadnjega in sprednjega odbijača+pragove štrihat pa sem dal 43K SIT. Raj odpel do ličarja, ti bo vsaj kvalitetno naredi. Pa naj nardi "brez računa" te bo cnej pršlo, če ga pa poznaš pa še bolj. Drgač so pa cene tm nekje 35K SIT na m2(barvanje).

UnoTurbo
Nov uporabnik

Napisal/-a UnoTurbo Sr maj 07, 2003 10:27 am

Lep pozdrav!
Sem nov na tem forumu. Sicer ga pregledujem že kar nekaj časa, ampak sem se šele sedaj nekako odločil, da se včlanim in tudi sam napišem kakšen komentarček.
Sam bi ti priporočal, da pelješ avto k ličarju, ker je to delo kar zahtevno, dasiravno se zdi da odbijač samo mal pobrusiš, pofarbaš in ga že lahko nazaj natakneš. Sam sem probal to delat, no srečo imam da imajo pri punci doma kleparstvo, ličarstvo, mehankarijo, tako da sem se s tem lahko pri njih špilal. Zadeva pa zgleda nekako takole. Ko snameš odbijač, ga najprej opereš, pregledaš in nato zbrusiš. Moj sprednji odbijač je bil zelo bogi, zato sem ga z grobim brusnim papirjem brusil kot norec. Potem se zadeva zbrusi še z finim vodnim papirjem. Naslednji korak je kitanje, spet brušenje, da je zadeva čimbolj ravna. Nato se ga da v špric kit, nakar gre čez še kontrola. Kontrolo se zbrusi dol in nato je šele odbijač pripravljen za barvanje. Barva se ga v peči(temu nisem prisostvoval), nato sem ga pustil še en dan notri(za feeling:) ) in namontiral nazaj na avto. No zadnji odbijač je bilo malček lažje pripravit,ker je bil od unota Mk2 in dosti nov. Je pa postopek kar zahteven, tako da bi ti resnično priporočal da zadevo prepustiš ličarju.
Upam da sem bil vsaj malček v pomoč.
Lep dan še naprej

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr maj 07, 2003 12:27 pm

Hvala vsem za poučne nasvete... Upam, da bo naslednji mesec s kešom zneslo $$$ - in zadeva gre k ličarju! :lol:
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če maj 08, 2003 9:57 pm

Galantfreak je napisal/-a:"X-Hair", h komu pa imaš namen svoj avto odpelat, da ti to nardi?

Tukaj pri nas je en avtolicar, ko sem ze govoril z njim. No se jutri pa greva z atom k njemu da ga pripeljem nazaj. Pelje svoj avto da mu zadaj eno malenkost popravi. Ga bom spet malo povprasal kako bi bilo s tem. To je ta ko ima tudi Passat ko sem ze enkrat omenjal. Menjan chip in je na valerjih opkazal 200 konjev. Baje da zadeva kar leti. :D Bom mogel kdaj omenit kaksno testno voznjo. NJAAMMII :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če maj 08, 2003 10:07 pm

Zih misleš Romana Carli. Če misleš nega pol on res zakon nardi pa še najbolj pocen je! Men je štrihal vrata blatnik spojler pragove zadnjo havbo in je res dobr narjeno.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe maj 09, 2003 9:42 am

Cudn ce ni ris :wink: . Ja lej ga pa tega. :D

No danes sem bil pri njemu in se je sam za glavo prijel. Ker potem je treba letvico ocistit cisto v nulo ( vsaj tisto na vratih ), da jih lahko potem nazaj nalimas. Kar pa je seveda tezko in bi prisla cena da bi me na rit vrglo. No se popoldne grem se ekrat do njega in mi bo dal eno da poiskusim. Mater sem se cisto ogrel. To morem se nardit ker avto bo res lepsi.

Uno Turbo a so bile pri tebi tudi letvice na vratih nalimane in kako si jih ocistil da so bile videt kakor nove. Sicer grem danes vprasat se koliko bi prisle nove, ampak tukaj me skrbi da bo cena visoka, previsoka.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

pokliči

Napisal/-a lazo So maj 10, 2003 12:22 pm

če si zainteresiran za barvanje pokliči pa se bova zmenla to drugač dela moj kolega nevem kok bi te prišlo vem pa da za golf 4 pride z njegovim delo tam okoli 35.000 sit ,nardi ti pa tko da glava peče,to je brez računa- za informacije pokliči 041-642-709,drugač če pa kdo rab tut kej za poklepat se lahko zmenimo ugodno in kvalitetno, :vc :vrum
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To nov 11, 2003 11:08 am

Fantje tisti ko ste dali strihta to plastiko a bo kaksen komentar. Namrec sem pred dejstvom da bo treba dat strihat.

A se je stvar obnesla? Uno turbo tebe pa po PM malo povprasam :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 11, 2003 11:13 am

Jst mam prage, špegle, kluke pobarvane in je kot bi blo orginal že barvan. Ti sam pel štrihat :lol:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To nov 11, 2003 11:28 am

priporočam Magdalenca če ste iz okolice MB ali iz MB.

nobena barva ne dela problemov tudi metalic ne saj vse računalniško zmeša, narede pa tako da se nič ne vidi razlika med staro in novo barvo!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov