Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
hirabbit
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Datum predelave in homologiranje

Napisal/-a hirabbit Ne dec 04, 2005 10:40 pm

Hm...mene nekaj zanima...
Recimo da se na avtu naredi določeno predelavo (naprimer toniranje stekel) in se jih ne vpiše takoj v kartonček. Obstaja kakšna časovna omejitev, koliko časa po posegu se lahko spremembo homologira (recimo na certifikatu o ustreznosti toniranih stekel je tudi datum posega). Kaj pa, če ta oseba/podjetje medtem preneha z dejavnostjo ??

Hvala. ;)

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Ne dec 04, 2005 10:59 pm

Jst mislm da ne obstoja noben določen čas kdaj greš ti homologirat...pri meni je od predelave avta pa do homologacije minil pol leta...tko da...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne dec 04, 2005 11:00 pm

Po zakonu se nimaš kaj vozit z nehomologiranim avtom (oziroma deli avta). Če temniš stekla in se pelješ od mojstra, ki ti je temnil do ustanove, ki homologira ... si že v prekršku in to, da si temnil ravno pred 5 minutami ni nikakršno opravičilo. Po pravem bi moral avto naložit na prikolico in ga zašlepat na homologacijo. Dokler nimaš homologacije urejene (torej lista pri sebi) se ne smeš vozit.

matick
Nov uporabnik

Napisal/-a matick Po dec 05, 2005 9:08 am

to pa ne bo držalo.
od dneva, ko si temniš stekla, imaš časa 14 dni da to tudi homuligiraš.
po 14 dneh, pa si šele v prekršku. če nimaš tega urejenega.

tudi ne bi bilo logično, da bi moral imeti urejeno homuligacijo takoj isti dan, zato ker je potrebno čakati da prideš na vrsto da lahko homuligiraš.
Kako je pa z drugimi stvarmi pa ne bi vedel, samo mislim da prav tako lahko preteče določen čas od montaže do homuligacije.

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Po dec 05, 2005 5:58 pm

Kje si ti teh 14dni pobral.Je res da bi bilo lepo da bi imel npr. 30dni casa sam tega ni.Ti ce imas tuv oz kaksen certifikat, ki ga po prebranem postu semizdi imas in denar pojdi na LPP pa izpolni vlogo pa pejt lepo homologirat(najlazji nacin lahko klices sam ponavadi se nobeden ne javi) in to je to.Pa bos brez tezav ;)
Lp, Blaž
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po dec 05, 2005 6:10 pm

Teoretično bi moral avto na prkolci pripelat na LPP :lol: :lol:

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po dec 05, 2005 6:34 pm

CupraR je napisal/-a:Teoretično bi moral avto na prkolci pripelat na LPP :lol: :lol:

Saj, o tem sem pisal zgoraj.

Zadeva pa niti ni tako teoretična, če pomisliš da še isti dan (ko si temnil stekla) naletiš na zateženega policista, brez milosti ti napiše kazen :arrow: in to čisto legitimno.

Uporabniški avatar
hirabbit
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a hirabbit Po dec 05, 2005 10:35 pm

Hvala za odgovore...torej kot sem razumel ni nobene omejitve časa...pač se lahko nek poseg vpiše tudi po recimo 1 letu, odkar je bilo to dejansko narejeno.
To, da sem ta čas v prekršku pa vem ja, hvala :) sej zato sprašujem, da grem čimprej uredit. Da ne pridem slučajno tam, pa rečejo, da je vse skupaj zastaralo ali kaj podobnega.
Drugače pa mislim, da če čakaš na vrsto za homologacijo recimo zatemnjenih stekel in te tačas ustavi policaj in če mu pokažeš certifikat o ustreznosti, ki ti ga da izvršitelj predelave in razložiš, da čakaš na vrsto, nebi dobil kazni. Vsaj če se lepo obnašaš ne ;)

matick
Nov uporabnik

Napisal/-a matick To dec 06, 2005 11:22 pm

stekla sem temnil pri Lumarku in tam so mi rekli, da imam 14 dni časa da to homuligiram.
pa tut kolega so ustavili prvi dan policisti pa mu je pokazo račun pa še ni bilo 14 dni in je bilo vse ok...

Uporabniški avatar
simoncek
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a simoncek To dec 20, 2005 4:37 pm

Teh 14dni je tak... :P če je policaj normalen bo razumel :roll: . Drugače pa te lahko kazuje! Čim prej si porihtaj homologacijo!

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To dec 20, 2005 4:49 pm

zadeva je sledeča ko nardiš predelavo in greš na lpp ulozit vlogo za humologacijo med tem ko si naredu predelavo in šel odat vlogo si v prekršku ko pa vlogo oddaš pa dobiš kopijo od takrat naprej ti policaji nič ne morjo potem te povabijo na pregled (humologacijski) potem pa dobiš ze predelavo vpisano ko odaš vlogo za homologacijo in do istavitve homologacijskega kartončka ti polcaji nič ne morjo časovno pa ni določeno

jast sm se z vlogo za homologacijo okrog vozu 4 mesece pa mi polcaji niso nič mogl pa če prav je bla ponarjena pol sm sel pa nardit homologacijo pa mam zdej mir
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost