Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mišek
Uporabnik

Vpliv spojlerja?

Napisal/-a mišek So jan 07, 2006 9:52 pm

Zanima me nekaj glede zadnjega spojlerja na avtih, pri limozinah na prtljažnih vratih pri ostalih pa nad zadnjo šipo. Mislim te, ki jih imajo čisto navadni avti ne neke športne različice.

1. Ali ima ta spojler razen videza kaj vpliva na samo vožnjo, ker meni se zdi, da je premajhen in pod premalim kotom, da bi lahko kaj konkretno pomagal v smislu večjega pritiska na zadnja kolesa.

2. Kako je s porabo goriva pri istem avtu s spojlerjem in tistim brez, jaz mislim, da je pri tistem, ki ga ima večja in pa da se tudi končna hitrost zmanjša.

3. Ali spojler kaj vpliva na umazanost zadnje šipe? V AM. sem bral, da je pri Citroenu C6 zadnja šipa čistejša zaradi spojlerja, samo to je limuzina pri katerem je spojler nameščen na vratih pred šipo, kako pa je to pri avtih, ki imajo spojler nad šipo? Pri teh pa verjetno nič ne pomaga, mogoče se za vozilom zaradi tega ustvarja še večji podtlak, kar bi pomenilo, da to še bol potegne umazanijo na šipo.

4. Kaj pa spojlerji, ki jih imajo nekateri spredaj, sploh tisti, ki že niso v orginalu na avtu, ali niso ti tudi bolj kot ne za videz in da se v bistvu s tem samo poveča zračni upor, tu mislim predvsem na te domače predelave, ki so nekatere prav smešne in mislim da ne druga kot ene velike zračne zavore. Dru je tistu ko je v orginalu in so vse linije gladko speljane in posebne reže za dovod zraka motorju in potem postrani tudi reže za odvod vročega zraka iz motornega prostora.

Jaz mislim, da so ti majhni samo šminka, ki v kvečem prinese še za kakšen deci večjo porabo, med tem ko večji pomenijo večji upor vendar če so prav narejeni tudi večji pritisk avta k tlom in s tem večja stabilnost avta pri večjih hitrostih

Dajte mi prosim povedat, kakšno je vaše mnenje glede tega
Lep pozdrav!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost