Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

qWy
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

homologacijski kartonček??

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 12:38 am

em..tko je...js ma cliota l 95...zjd pa ne vem kako je to glede homologacijskega kartončka...ne vem niti kako zgleda...mal sm brskal po paperjih od avta, pa ga nism nč zasledu..kakšn sploh zgleda...je možno da ga sploh nimam?? prosim če mi kdo mal razloži glede tega vsega...
hvala. :?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 12, 2006 12:49 am

Je v velikosti prometnega dovoljenja, oziroma mislim da jih od lani izdajajo na listu A4 format.

Klasični kartonček pa je to (velikost prometnega dovoljenja)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če jan 12, 2006 1:04 am

Vsi avtomobili od letnika 93 naprej morejo imeti homologicijski kartonček, če se ne motim kot je že miha pokazal je v velikosti prometnega dovoljenja. Če kartončka nimaš oz ga nisi dobil lahko dobiš duplikat najbolje pri zastopniku za slovenijo za tvoje vozilo jaz ko sem imel polota sem poklical na porsche slovenija in je bilo urejeno. ;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

qWy
Nov uporabnik

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 1:22 am

js mam renaulta...torej grem lahko ne vem... v TPV v novem mestu in mi ga dajo??

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Če jan 12, 2006 1:29 am

ja jest sm šov na renault servis pa so mi tm en obrazec dal pa sm ga mogu izpovnt pa v revoz poslat pa so mi pol po nekej casa nazaj poslal kartoncek un tavelk a4 format pa je blo clo treba neki plačat.
dons ni nc zastonj :(
Krvav'c je zakon

qWy
Nov uporabnik

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 1:34 am

na kter reno servis?? majo to povsod?? :? ti si tud iz nm ne?? tist na avatarju tvoj avto?? se mi zdi d sm ga že nekje vidu...no uglavnem...da se ga dobit to je glavno...
aja pa še to če sam predelaš nek del na avtu...kako to homologiraš? se da??

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če jan 12, 2006 1:43 am

qWy je napisal/-a:na kter reno servis?? majo to povsod?? :? ti si tud iz nm ne?? tist na avatarju tvoj avto?? se mi zdi d sm ga že nekje vidu...no uglavnem...da se ga dobit to je glavno...
aja pa še to če sam predelaš nek del na avtu...kako to homologiraš? se da??

Najbolje da pokličeš na revoz pa poveš številko šasije pa je to to, potem pa boš mogu čakat na kartonček lahko tudi več tednov, lahko pa boš dobil v par dneh. Kartonček pa seveda ni zastonj to sem pozabo ti prej napisat.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Če jan 12, 2006 1:44 am

ne jest nism iz novga mesta sm iz gorenseke,me je pa po celi sloveniji dost :P
drugac pa pomojm d bi ti mogl to na vsakem renult servisu uštimat,misl dat tist obrazec d ga izpolniš pa na revoz pošlješ,mogoče bi šel pa ti k maš blizu revoz kr tja vprašat. za homologacijo pa nevem kej se da kej,to ti bo pa kšn drug bolš povedu al pa uporabi iskalnik je blo pomojem že dost debate o homolo......
Krvav'c je zakon

qWy
Nov uporabnik

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 2:30 am

bom ju3 zju3 letu prašat...pol pa po nove gume..hehe... zdj pa spat :D
ajt

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Če jan 12, 2006 7:57 am

jst sm ga dobil v revozu ... kao duplikat, ceprov pr 1. registraciji ni blo homolomo kartoncka ... sm mogu pa placat (blo lani) okol 4500 sit ...

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Če jan 12, 2006 8:30 am

Kolikor vem, vozila ki nimajo dodatnih predelav imajo homologacijski kartonček šele po letniku 1998. Prej ni potrebe za homologacijski kartonček, ker zakon ni tega zahteval!

LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 12, 2006 10:21 am

skeey je napisal/-a:Kolikor vem, vozila ki nimajo dodatnih predelav imajo homologacijski kartonček šele po letniku 1998. Prej ni potrebe za homologacijski kartonček, ker zakon ni tega zahteval!

Večina firm je s 1.1.1994 začela izdajati kartončke in so jih od takrat naprej imeli vsi novi avti tiste znamke. Takšno nformacijo sem dobil pri enem od uvoznikov novih avtov.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Če jan 12, 2006 11:04 am

Moj sosed, ki je policaj in dela na prometni mi trdi da do letnika 98 ni treba nič homologirat. Če nimaš homologacijskega kartončka pol ti ni treba delat, tako je pač on reku. Zdej pa sploh ne vem kaj čem si misliti o tej homologaciji. :?
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če jan 12, 2006 11:15 am

kokr jst vem majo avti od 98 naprej homo karton

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Če jan 12, 2006 11:56 am

Amak tale Lovec je pa čist povsod napisan.Zgleda je edini za to področje
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če jan 12, 2006 12:29 pm

Homolomo kartončki so od leta 98 naprej če nimaš na avtu nč predelanga ga ne rabš če maš pa kej predelan večje gume platišča izpuh,.. itd itd pol ga pa moraš met ;)
to je vsa umetnost

svabo je napisal/-a:Amak tale Lovec je pa čist povsod napisan.Zgleda je edini za to področje

Mislm da je on glavni tm na LPP-ju nism pa sigurn :o
....

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Če jan 12, 2006 12:41 pm

vprasaj v Novo mesto, se en tip ukvarja s tem, nimam vec telefonske :? Sem pa tudi sam nedolgo nazaj iskal - prasam v Kranju na Remont mi eden tam rece da ga sploh ne rabim za ta letnik (isto je 95), da ga imajo od letnika 97 ali 98, men se pa kr v prometno vpise :roll: Pol sem poslal mail v novo mesto, so mi rekli naj prasam v Renault v Ljubljani, tam so pa rekli da se oni ne ukvarjajo s tem, naj prasam v Novo mesto :lol: na sreco so mi dali direktno telefonsko, poklicem, me vprasa ce mam fax, povem, v 1 minuti sem imel obrazec pri sebi. Izpolnes, placas poloznico na racun, ki je napisan na obrazcu, posles vse skupaj nazaj v Novo mesto in dobis cez par dni kartoncek.

qWy
Nov uporabnik

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 11:36 pm

no dns sm šeu montirat gume h kolegu v črnomelj...pa vidm da ma bmw...pa tko mal pogledam pa vidm d je spuščen pa d ma full velke feltne..pa ga pol prašam kako je s tem katončkom, pa mi je reku da ga jaz še ne rabim..k on ma letnik 94 pa ga nima...reku je d ma edin TUV k je dobu k so ga spustil in to je to...

qWy
Nov uporabnik

Napisal/-a qWy Če jan 12, 2006 11:41 pm

skeey je napisal/-a:Kolikor vem, vozila ki nimajo dodatnih predelav imajo homologacijski kartonček šele po letniku 1998. Prej ni potrebe za homologacijski kartonček, ker zakon ni tega zahteval!
...torej...js mam zdj lita platišča 185/60/14...baje da piše v katrončku da je ta dimenzija dovoljena še brez homologacije...zj ne vem...al morm al ne...

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jan 12, 2006 11:53 pm

svabo je napisal/-a:Amak tale Lovec je pa čist povsod napisan.Zgleda je edini za to področje

ja dva sta
en se piše lovec, drugi pa jager.
resno ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost