Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

srebrni polo
Nov uporabnik

Kraj: kjerkoli

Problem neonke

Napisal/-a srebrni polo Če jan 19, 2006 12:36 pm

Lep pozdrav!

Mene pa neki zanima, kupo sn modre neonke pri A3M-u. Vse lepo zmontiram in zdaj ena ne gori in to tista ki je najdlje oddaljena od transformatorja. Menjal sem ze neonko in transformator pa še vedno ne gori.
Zaj me pa zanima če je že kdo mel kak tak problem, ali mogoče kdo ve v čem je problem?

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Če jan 19, 2006 12:52 pm

sori nočem bit neki pameten ker se ne spoznam na štrom.
problem je v tem da si kupu pr a3m-u, k so sami pocarji. ne skrbi tud če jo boš usposobu ti bo čez dva mesca crknila. tko kot men že dva para :evil:

Uporabniški avatar
Chopster
Nov uporabnik

Napisal/-a Chopster Če jan 19, 2006 1:50 pm

No ja perko84, jz jih mam pa pol leta pa zaenkrat brezhibno delajo, tko da ne poslplošuj na vse...Je pa čisto možno da so kkšne slabše kvalitete in potem niso kaj prida. Glede tegale problema ti pa tud jaz nebi znal svetovat kaj bi lahko bilo narobe. Mogoče bi bilo še najbolje če vprašaš kar v a3m-u pa ti bodo morda znali svetovati, če pa ne pa povprašaj pri kakšnemu ki se s tem ukvarja oz. se spozna bolj na to.

Lp

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če jan 19, 2006 1:51 pm

Tule si malo poglej če boš že kupoval http://www.neonke.tk stran je od uporabnika neon in preverjeno zame ni mogoče dobiti kje bolj trpežnih neonk, sem jih sam mel na polotu zadnji 2 leti in ni nobena crknla. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 19, 2006 2:55 pm

pomoje je a3m problem k jst sm tm ze menu dve neonke...ena k je svetla je kr utripala druga pa je full mucnej svetla pa piskala na vs glas....tko da pr nih nimam dobrih iskusn z neonkam
Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Če jan 19, 2006 3:09 pm

Noben pa mu ni povedal tistega kar rabi...Torej če ni problem v neonki in transformatorju je problem v kablu...kabl od trans. do neonk ne sme bit predebel....jaz sem zadnjič dal 0.75 kvadrata pa mi je sam pol neonke svetlo.danes pa bom probal 0.5 kvadrata pa bomo vili kaka bo situacija...kaj več pa ti bo povedal lahk kak štromar..aja pa še nek...iz a3m je tud men takoj crknila žarnica ki sem jo kupo...tak da ne vem no...LP

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jan 19, 2006 3:49 pm

Tko kot je MaTeO napisal-najbrž je v vštukanem kablu problem-pr men je blo isto,pa sm dal drug kabel in je ok zdej.

Mam pa že več kot leto neonke od A3M pa ni blo še nobenih težav z njimi...

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če jan 19, 2006 4:25 pm

Ma jaz mam še zdaj probleme:) KEr ne najdem pravega kabla..ne vem kaj me jezi res ne.In sicer kabl je očitno še vedno premočen ker ko ga napeljem v prtlažnik to je 4-5m dolg kabl nima enostavno neoka dovolj elektrike da bi svetla in je sveti samo polovica:) Drgače pa če dam sam 1m kabla pa sveti normalno:) Drgače pa mam že dve tam ko so stopalke in na drugi strani.LP

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če jan 19, 2006 5:07 pm

in zakaj je potrebno vlečt po celmu avtu do prtljažnika??lepo odzadaj tam k maš original osvetlitev najdeš +,-je pa itak cel avto...
vleči kable od spredaj naprej je popolnoma brezveze saj neonka pride do izraza le če je prtljažnik odprt.
in ešitev je v tem da jo vežeš na tisto lučko zravn daš varovalko,nekje pritrdiš stikalo (ali pustiš na tistga ko odpreš prtljažnik) in ko odpreš haubo prtisneš stikalo in voila-.....

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če jan 19, 2006 5:23 pm

A na polariteto si kej gledu, plus pa minus...
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če jan 19, 2006 5:44 pm

sport je napisal/-a:A na polariteto si kej gledu, plus pa minus...

in kaj ma veze to, naprej od transformatorja do neonke je tko al tko vseeno

uglavnem problem lezi v dolzini kabla, ker visokonapetnostni kabel (to govorimo od temu ki gre od trafota naprej) in ce je kabel predolg bo zaradi padca napetosti na koncu kabla manjsa napetost ki ne bo mogla vzgati plina in zadeva ne deluje, kable od trafota do neonke bi mogu pustit originalne dolzine in debeline, tko da ce jo mislsi imet v prtljazniku jo vezi lepo vzporedno na luc v prtljazniku pa je.
Slika Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če jan 19, 2006 6:09 pm

Hehe:) NO očitno še niste pogledali tam ko piše avto. Imam R5 Five in ta nima zadaj v kuferami lučke.) Saj zato jo montiram:) da se bo kaj vidlo....drgače pa glede polaritete pa ne bit smešen:P Vseeno hvala:D

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če jan 19, 2006 6:19 pm

vleč plus iz štop luči, mateo

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če jan 19, 2006 8:25 pm

Jst mam kabel od transformatorja pa do neonke zadaj podaljšan za vsaj 2 metra, pa se neonka vseeno normalno prižge in tud normalno močno sveti kot ostale... ;)
Pa če praviš da maš R5 pol tud ne more bit dost več kt dva metra od transformatorja pa do prtljažnika pr teb :D

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če jan 19, 2006 10:36 pm

Speedfighter je napisal/-a:Jst mam kabel od transformatorja pa do neonke zadaj podaljšan za vsaj 2 metra, pa se neonka vseeno normalno prižge in tud normalno močno sveti kot ostale... ;)
Pa če praviš da maš R5 pol tud ne more bit dost več kt dva metra od transformatorja pa do prtljažnika pr teb :D

cist odvisno kako je transformator narjen oz kaksna je izhodna napetost, ne mores tle posplosevat zadeve
Slika Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če jan 19, 2006 11:38 pm

Neo32 je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Jst mam kabel od transformatorja pa do neonke zadaj podaljšan za vsaj 2 metra, pa se neonka vseeno normalno prižge in tud normalno močno sveti kot ostale... ;)

cist odvisno kako je transformator narjen oz kaksna je izhodna napetost, ne mores tle posplosevat zadeve

Ja glede na to da ma neonke iz A3Ma iste kot jst najbrž...se kr da posploševat pomoje ;)

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Pe jan 20, 2006 7:46 am

Hehe:) Neonke niso iz A3M :) Če bi ble tiste tak nebi bilo problema...Ker so pa te računalniške pa je mal problema:) Saj če jaz vzamem in podalšam za 1m tud sveti še solidno:) sam vedno bolj ko podalšam manj sveti...bom že pogruntal nekak potem pa delim z vami...LP

srebrni polo
Nov uporabnik

Kraj: kjerkoli

Napisal/-a srebrni polo Pe jan 20, 2006 8:40 am

Ne sej neoka je dobra, ker včasih gori na vsaki strani 5cm, cela se pa noče prižgat. Ja pa to tista ki je najbolj odaljena od transformatorja.

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Pe jan 20, 2006 2:09 pm

Ja saj:) To je isto kot pri meni:) Problem je v kablU:) Nič kaj druga:P

Brane_vrankar
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Domžal

Napisal/-a Brane_vrankar Sr jan 25, 2006 6:55 pm

A3M je čist kul štacuna, jest sm tm kupu neonke (plave), led diode, pa te stvari. Vse lepo dela nč ne crkuje, sam zdele k je mraz se ne prižgejo takoj. Edin policaji so problem, a je res 100 kosov kazni če te dobijo?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost