Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Motor 2.0 tdi 140KM (VW, Audi)

Napisal/-a MALIJOHN To feb 14, 2006 6:08 pm

Zanimajo me predvsem izkušnje s tem motorjem. Predvsem pokvarljivost, zanesljivost. Mogoče kake serijske napake itd.
Hvala

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To feb 14, 2006 6:16 pm

v stylingu? :D :lol:

lp
Slika

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt To feb 14, 2006 6:23 pm

Mogoce bo pa kej motor stylov :P

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN To feb 14, 2006 6:35 pm

Sm mislu eno temo o bodykitu začet pa sm prvo za motor vprašu pa sm pozabu temo zamenjat. :oops:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 14, 2006 6:39 pm

Mi mamo potrošnjo 6 litrov (sicer se pelemo samo po avtocestah), problema ni še nič naredil, je pa že blo potrebno olje dolivat (kot z vsemi dilzi), zmogljivosti so pa več kot dobre za tak motor.

Za mene super motor :tomidelej:
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 7:03 pm

V novem avtomagazinu imaš test golfa 2.0 tdi do 100.000km in tam ti res super piše vse o avtu kot o motorju. Imeli so le eno večjo napako menjavo sklopke na 40.184km pa še to ne vejo točno zakaj ali je šlo za napako na izdelku ali pa za napore ki so mu jih zadali na testu, potem so morali zamnjat nekaj žarnic, zavorne ploščice to je itak normalno. Glede motorja so napisali še to " da so vse govorice o varčnosti tdi motorjev izmišlotine in da tudi ko so se preoblekli v najbolj tipičnega gorenjca jim porabe ni uspelo spraviti pod 5,2 litra, morda pomemben ali vsaj zanimiv podatek o porabi na avtomobilskih cestah pri hitrostih 150 km/h z nežnim pospeševanjem in manj zaviranja znaša okrog 7 litrov ob normalni vožnji pa 7,5 litra". V prvi polovici testa je motor bil izredno požrešen kar se motornega olja tiče ampak se je to v drugi polovici zmanjšalo še vedno ga je bilo potrebno dolivati ampak opazno manj, to je očitno ena od lastnosti volkswagnovih štirivaljnih motorjev tdi. Tako na začetku kot tudi na koncu testa so opravili meritve na valjih pri rsr-u končna meritev je sicer pokazala malo manj moči kot na začetku še vedno pa sta obe meritvi pokazali večjo moč kot jo obljublja tovarna. To je malo bolj na hiro prepisano iz avto magazin če te znima kaj več je pa najbolje da si ga kupiš in si še sam prebereš test.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 7:07 pm

Tomcatter je napisal/-a:Mi mamo potrošnjo 6 litrov (sicer se pelemo samo po avtocestah), problema ni še nič naredil, je pa že blo potrebno olje dolivat (kot z vsemi dilzi), zmogljivosti so pa več kot dobre za tak motor.

Da je treba pri vseh dizlih dolivat olje se pa ne bi ravno strinjal doma imamo alfo gt, kio sorento, pri punci pa renault clio, bmw 530 d in pri nobenemu od naštetih ni potrebno dolivat olja. Kot so napisali v avto magazinu je to lastnost štirivaljnih tdi motorjev.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 14, 2006 7:12 pm

Tomcatter je napisal/-a:Mi mamo potrošnjo 6 litrov (sicer se pelemo samo po avtocestah), problema ni še nič naredil, je pa že blo potrebno olje dolivat (kot z vsemi dilzi), zmogljivosti so pa več kot dobre za tak motor.

-olje dolivat pri TDI je normalno,imam 700 000km izkušenj z tem
-pri JTD pa ni potrebno,tudi z tem imam izkušenj
-drugače pa so TDI zelo trpežni in to bolj starejši (90,110) kot črpalka-šoba sistem
-pri passatu TDI 100 črpalka-šoba je na 140 000km crknila ena od štirih,zamenjat je treba vse,strošek cca1 000 000sit
-pri 147 000km spustila dihtunga na glavi in spet nekaj sto tisoč stroškov

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan To feb 14, 2006 7:20 pm

kris je napisal/-a:Da je treba pri vseh dizlih dolivat olje se pa ne bi ravno strinjal doma imamo alfo gt, kio sorento, pri punci pa renault clio, bmw 530 d in pri nobenemu od naštetih ni potrebno dolivat olja. Kot so napisali v avto magazinu je to lastnost štirivaljnih tdi motorjev.

Blagor se tebi. Naša 156 multijetka ga popije okrog 2,5 litra na 5000km. Takoj ko je bila nova nič, potem pa vedno več (trenutno 60tkm).

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 7:41 pm

Moja ima trenutno malo manj kot 50.000 km in nisem še nikoli dolival olja, imam pa tudi nekaj znancev ki imajo jtd-je in nobeden nima probema z dolivanjem olja.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To feb 14, 2006 7:44 pm

istvan je napisal/-a:
kris je napisal/-a:Da je treba pri vseh dizlih dolivat olje se pa ne bi ravno strinjal doma imamo alfo gt, kio sorento, pri punci pa renault clio, bmw 530 d in pri nobenemu od naštetih ni potrebno dolivat olja. Kot so napisali v avto magazinu je to lastnost štirivaljnih tdi motorjev.

Blagor se tebi. Naša 156 multijetka ga popije okrog 2,5 litra na 5000km. Takoj ko je bila nova nič, potem pa vedno več (trenutno 60tkm).

Z vašo mašino je nekaj narobe, to je zdaleč od normalnega.
Moja je starina, 2.0 bencinar (kao znana da rada pije olje) pa nimam take porabe olja.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 14, 2006 7:44 pm

-in potem so ti na servisu rekli da je to normalno,tako kot so meni rekli na vw servisu
-tukaj na forumu lahko rečeš marsikaj,kaj ni lahko preverit
-jaz imam bentlija samo ne upam na cesto :P
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov