Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

aldinko
Nov uporabnik

platisca

Napisal/-a aldinko Po apr 24, 2006 11:42 pm

..prek ebaya sm zaslediu lepe alu felgne pa me zanima ce pasejo na mojo octavio letnik 05 pa ce jih morem kasneje tudi homologirati?
..dovoljene pnevmatike in platisca na homol. listu;
195/65 R15, 205/60/R15, 205/55/R16, 225/45 R17

..platisca ki bi jih rad kupil;
Felgenbreite: 7.5J
Zollgröße: 16 Zoll
Einpresstiefe (ET): 35
Lochzahl: 5
Lochkreis: 112
..na platiscih so pa pnevmatike 205/45

...upam da bo znal gdo kej o tej zadevi pokomentirat:)...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 25, 2006 2:38 am

pnevmatike, ki jih boš dobil preko ebaya, kot praviš, boš moral odmontirat, pa montirat takšne, kot ti piše v homologacijskem kartončku (če ne, lahko/boš dobil kazen - ko te dobijo, seveda - za neizpravno vozilo.), pa tudi števec ti bo narobe kazal, ker bo kazal premalo (peljal se boš v resnici 40, števec bo kazal 50)

lahko se poskusiš zmenit s prodajalcem za samo feltne, če bo želel

glede homologacije pa ti priporočam, da voziš zraven TÜV felten, ne rabiš pa jih homologirat, ker (baje-vsaj tudi meni niso) več ne vpisujejo firme platišč, na katere so zmontirane pnevmatike (ki so v tvojem primeru že vpisane v homotonček), ki se s tem TÜVom homologirajo

glede razmaka vijakov, pa mislim, da je pravi, samo bodo še ostali raje pokomentirali, ker ne poznam VAG grupe :?

upam, da sem pomagal.

LP
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To apr 25, 2006 11:53 am

RegY je napisal/-a:pnevmatike, ki jih boš dobil preko ebaya, kot praviš, boš moral odmontirat, pa montirat takšne, kot ti piše v homologacijskem kartončku (če ne, lahko/boš dobil kazen - ko te dobijo, seveda - za neizpravno vozilo.), pa tudi števec ti bo narobe kazal, ker bo kazal premalo (peljal se boš v resnici 40, števec bo kazal 50)

glede homologacije pa ti priporočam, da voziš zraven TÜV felten, ne rabiš pa jih homologirat, ker (baje-vsaj tudi meni niso) več ne vpisujejo firme platišč, na katere so zmontirane pnevmatike (ki so v tvojem primeru že vpisane v homotonček), ki se s tem TÜVom homologirajo

glede razmaka vijakov, pa mislim, da je pravi, samo bodo še ostali raje pokomentirali, ker ne poznam VAG grupe :?

upam, da sem pomagal.

LP

hahahahaha ja seveda.Itak da jih moras homologirat, oni tuv ti pri policaju nic ne pomaga.Firme platisc pa niso nikoli vpisovali, ampak samo dimenzije in ce imas taksno dimenzijo vpisano pol je vrei ce pa ne pa mars na lpp.
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To apr 25, 2006 1:17 pm

CockroaC je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:pnevmatike, ki jih boš dobil preko ebaya, kot praviš, boš moral odmontirat, pa montirat takšne, kot ti piše v homologacijskem kartončku (če ne, lahko/boš dobil kazen - ko te dobijo, seveda - za neizpravno vozilo.), pa tudi števec ti bo narobe kazal, ker bo kazal premalo (peljal se boš v resnici 40, števec bo kazal 50)

upam, da sem pomagal.

LP

hahahahaha ja seveda.Itak da jih moras homologirat, oni tuv ti pri policaju nic ne pomaga.Firme platisc pa niso nikoli vpisovali, ampak samo dimenzije in ce imas taksno dimenzijo vpisano pol je vrei ce pa ne pa mars na lpp.

Sej je Regy rekel, da če že ima to dimenzijo vpisano naj samo TUV od feltne s sabo pelje. ;)
Slika

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To apr 25, 2006 1:21 pm

razmak je pravi 5--112.sam 16 mas premalo verjemi mamo tudi octavio doma 17 glih prav

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To apr 25, 2006 3:09 pm

ja če maš na homologaciji napisano da lahk maš 205/55/R16, pol moreš ti sam pnevmatike dat take gor, ker platišča si tak reku da so 16".Kasneje pa ne rabiš homologirat sam gue daj 205/55 gor pa bo!!!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 To apr 25, 2006 6:21 pm

feltne bojo po vsej verjetnosti O.K. pnevmatike pa ne zaradi višine 45. homo-lomo na vidiku !
*******DE-design********
tuning team
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov