Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

homologacija zadnjih luci

Napisal/-a wild_one Ne maj 14, 2006 11:14 pm

zanima me glede homologacije zadnjih luci.eni mi pravijo da mi ni treba ker imam oznako E 11 pa me zanima a je to res al ne al se morjo use luci neglede na oznako upisat u kartoncek.

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Po maj 15, 2006 6:44 am

za vse luči potrebuješ homologacijo...mam jaz tako kot ti oznako E gor in čisto prozorne luči pa so me na tehničnem sicer skozi spustil ampak so rekli naj do naslednjega leta zrihtam, da bo vpisano v kartonček.
lp

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po maj 15, 2006 12:38 pm

treba je homologirat use luči baje...LP

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Po maj 15, 2006 1:49 pm

no ne vem če ji lih tak! Če maš ti na luči oznako da so A testirane ne rabiš delat homologacije;s kolegom sma šla, ko si je dal na 206-ko zadne lexus luči na tehničneg vprašat pa so rekli da ni potrebno, pa sma ga vprašala kaj pa policija in je reko da mora tudi policija upoštevat to oznako ker je to bla bla bla... no v glavnem jaz nameravam dat na moj avto tud lexuske pa nem dal homologirat!
moje mnenje...!

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po maj 15, 2006 1:50 pm

sej bomo najbolj vedli ko bo enga policaj ustavu k ne bo meu homologirano...LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 15, 2006 2:33 pm

in zakaj dve temi z itso tematiko ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Po maj 15, 2006 4:35 pm

Če imajo luči potrebne označbe ne potrebujete TUV-a, vseeno pa jih je potrebno vpisati v kartonček (vsako spremembo na vozilu). :(
Zaenkrat je tko samo v Sloveniji in upam da bo kmalu drugače.
Ko sem zadevo glede naše zakonodaje razložil nemškemu dobavitelju, me je ta samo debelo pogledal in vprašal če smo v EU in zakaj jst potrebujem TUV.... in tko velja za celotno EU s svetlo izjemo naše države, katera mastno služi s homologiranjem nečesa, kar je že homologirano, a-testirano, ipd.... a to je že druga zgodba.....

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Po maj 15, 2006 5:12 pm

Okram je napisal/-a:Thor;

V odgovoru, ki smo ga prejeli iz LPP so nam lepo napisali, da je E oznaka po meritvah UN/ECE ustrezna za homologacijo in, da luči vpišejo v homologacijski kartonček.

Zato mislim, da ni potrebe po pisanju o obveznem TUV certifikatu za homologacijo luči.

SLO pravilnik glede homologacij je kopija nemškega.

Mogoče sem se malo narobe izrazil ampak dejstvo je, da E gor ali dol ti luči moraš vpisat v homologacijski kartonček...zato moraš dat prošnjo na lpp, se zglasit in plačat da ti zadevo vpišejo...zdej ali jim prineseš luč na okence, da dol razberejo podatke ali jim moreš predložit nek dokument o ustreznosti ne vem...ampak ne moreš se mirno okol vozit z zamenjanimi lučmi z oznako E..to jaz pojmujem kot ''za vse moraš imeti homologacijo''
lp

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr maj 17, 2006 4:47 am

ja zanima me še to, moj stric je kupu avto golf II in ima drugačne luči kot so original in nima homologacije, kje bi lahka dobil TUV cerfitikat.Tudi jaz sem se v prejšni temi zmotil mislil sem da če je E oznaka gor če je to vse kar potrebuješ za homologacijo. Bom dodal sliko ko pridem domov
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov