Glede na spletni kalkulator dimenzij gum bi bila s prehodom z 195/55 R15 na 205/45 R16 razlika na števcu le 0,8% tako da neke razlike v performancah nebi bilo, moral pa bi homologirat vse skupaj.
- Homologacija bi me po informacijah, ki sem jih prebral tu na forumu prišla okrog 10 tisočakov ali manj?
- 195/55 R15 je ena od dražjih dimenzij gum verjetno so 205/45 R16 ugodnejše?
Glede na to da bi s prehodom na drugo dimenzijo moral kupit tudi komplet nove gume me zanima predvsem ali se na oko hudo razlikuje feltna z 195/55 R15 gumo in feltna z 205/45 R16 gumo? Ker če ni neke grozne razlike bi mogoče ostal kar na 15 colah ker sem slišal od ljudi da so šli s 15 na 16 col pa ni bilo to to in da šele ko so šli na 17 col se je videla neka razlika. Drugače na avto na nameravam dajat drugih dodatkov, pride verjetno samo diskreten zadnji spojler, na 17 colska platišča pa ne grem ker nebi zgledalo vredu ker nimam nekih športnih pragov in odbijačev v planu... Torej ali iti na 16 ali ostati na 15?
- Odločam se med OZ modeli Gemini, Titan in Palladio platišči. Kateri model bi po vašem mnenju najbolj pasal na Xsaro? (Se priporočam za kakšen photoshop ali sliko