Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mik-keni
Nov uporabnik

Dvojnik homologacijskega kartončka

Napisal/-a mik-keni Pe jun 09, 2006 5:07 pm

Kam se je potrebno obrniti da dobiš dvojnik homo. kartončka?

Ker sem zasledil naslednje:

Stranke se na nas pogosto obračajo z vprašanjem ali je obvezna uporaba ''Izjave o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila'' (do 01. 05. 2004) oziroma v ''Potrdilu o skladnosti za vozilo homologiranega tipa'' (po 01. 05. 2004), ki mu po domače pravimo ''Homologacijski kartonček''.

Že na samem dokumentu je zapisano, da je obvezna njegova prisotnost v vozilu, kar stranke v veliki večini spregledajo. Glede na to, da je njegova prisotnost v vozilu obvezna, ga lahko od Vas na vpogled zahtevajo vse pooblaščene uradne osebe, kot so policisti (npr. redna kontrola prometa) ali pregledniki na tehničnem pregledu.

V kolikor homologacijskega kartončka nimate med policijskim postopkom ste po Zakonu o varnosti cestnega prometa lahko mandatno kaznovani, v kolikor pa ga nimate na tehničnem pregledu, tehničnega pregleda ne morete opraviti.
Glede na to, da je na novem dokumentu, ki je stopil v veljavo s 1. majem 2004 in se imenuje ''Potrdilo o skladnosti za vozilo homologiranega tipa'' navedenih veliko več tehničnih podatkov o vozilu, kot na prejšnjem dokumentu, bo obvezna prisotnost v vozilu še bolj pogosto preverjana.

''Izjave o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila'' so v Republiki Sloveniji pričeli izdajati za vsa nova vozila v septembru 1993. Zatorej, če je Vaše vozilo mlajšega datuma kot je september 1993 in nimate ''Homologacijskega kartončka'', čimprej poskrbite za izdajo njegovega dvojnika.

Torej kje dobiti dvojnik?

darwin
Uporabnik

Re: Dvojnik homologacijskega kartončka

Napisal/-a darwin Pe jun 09, 2006 5:29 pm

mik-keni je napisal/-a:Torej kje dobiti dvojnik?

Pri uvozniku tvojega vozila.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe jun 09, 2006 5:41 pm

če pa ga nimajo pri uvozniku, potem pa na občini, tam kjer je bil avto prvič kupljen

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Po jun 12, 2006 6:15 pm

bsmuk31 je napisal/-a:če pa ga nimajo pri uvozniku, potem pa na občini, tam kjer je bil avto prvič kupljen

Kaj vse pa moras imeti zraven,da ga dobis.
Namrec jaz sem kupil avto brez njega,sedaj pa moram obvezno ponj,drugace me bojo policisti izlocil iz prometa in se kazen bom dobil

milankregar
Uporabnik

Re: Dvojnik homologacijskega kartončka

Napisal/-a milankregar Po jun 12, 2006 6:28 pm

mik-keni je napisal/-a:Že na samem dokumentu je zapisano, da je obvezna njegova prisotnost v vozilu, kar stranke v veliki večini spregledajo. Glede na to, da je njegova prisotnost v vozilu obvezna, ga lahko od Vas na vpogled zahtevajo vse pooblaščene uradne osebe, kot so policisti (npr. redna kontrola prometa) ali pregledniki na tehničnem pregledu.

To niti slučajno ni res. Na nobenem homologacijskem kartončku / izjavi ne piše to ... razen če sprašuješ za prevozna sredstva, ki ne rabijo biti registrirana.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po jun 12, 2006 6:42 pm

simko1 je napisal/-a:Kaj vse pa moras imeti zraven,da ga dobis.
Namrec jaz sem kupil avto brez njega,sedaj pa moram obvezno ponj,drugace me bojo policisti izlocil iz prometa in se kazen bom dobil

jaz sem mojega šel iskat k uvozniku in sem rabil pokazat samo prometno. Se ti drugače splača reči samo za fotokopijo (je zastonj) in potem to nesti na LPP, da ti naredijo novi homologacijski karton ki stane isto kot stari dvojnik.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Po jun 12, 2006 7:07 pm

bsmuk31 je napisal/-a:[quote="simko1"
Kaj vse pa moras imeti zraven,da ga dobis.

jaz sem mojega šel iskat k uvozniku in sem rabil pokazat samo prometno. Se ti drugače splača reči samo za fotokopijo (je zastonj) in potem to nesti na LPP, da ti naredijo novi homologacijski karton ki stane isto kot stari dvojnik.[/quote]
Caki,caki.
Bil se pri prodajalcu,klical sem generalnega uvoznika v Koper-oni mi je rek naj avto pripeljem na ogled pa se bo dalo kaj zrihtat(350km voznje mi je pa mal prevec,za neko rihtanje).Pri prodajalcu za Rover so me sam na debelo pogledal in rekli,da oni sploh nimajo generalnega uvoznika.
Pol nazadnje sem pa dobil informacijo naj grem na upravno enoto kjer je avto bil prvic registriran.Danes so me policisti ustavil in grem v sredo v Maribor to iskat.
Torej pravis da rabim sam prometno,Kajti drugega od avta tak nimam
Hvala

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To jun 13, 2006 8:54 am

A da bi pa poklical v Koper pa se zmenil da ti pošljejo fotokopijo na fax pa ne gre?

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi To jun 13, 2006 12:24 pm

In kje bi se to dalo bobit za VW Hrošč 1200J ltnik 1976...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jun 13, 2006 12:35 pm

to majo sam avti od letnika 1995 naprej...ce se nemotm...

moj tamau je 1994 pa ga nima....pa ga tud baje nerab met
Slika

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To jun 13, 2006 12:48 pm

koker jst vem majo od 98 letnika anprej ne od 95 :D nisem pa sigurn

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To jun 13, 2006 12:51 pm

cist mozno...vem sam da ma letnik 2000 ze kartoncek
Slika

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 To jun 13, 2006 3:37 pm

bsmuk31 je napisal/-a:A da bi pa poklical v Koper pa se zmenil da ti pošljejo fotokopijo na fax pa ne gre?

Ne to se ne da naredit.
Danes sem klical na UP Maribor(prvic je bil tu registriran-to je napisano v promrtni)in mi je gospa rekla tako:rabim prometno od avta in osebno in dobim dvojnik (rekla mi je da takoj).jutri gre tja to stvar uredit.
Pol pa bom enkrat drug teden se sel na RTI in dal not vpisat zatemnjena stekla.
Vprasal bi se to,namrec avto ima nek nastravek na auspuha(bolj doni),pa se bojim da bom imel tezave s tem.A bi se dalo zacasno,da bi not v tisto original loknjo porinil neko sev da bi se slisal normalen zvok,al pa moram menjat zadnji lonec.
Ja homologacijski kartoncek je obvezen v vsakem avtomobilo,ce ga nima ga ni treba.
Od(ne vem tocno)95 leta naprej ga mora imet vsako motorno vozilo.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To jun 13, 2006 4:29 pm

AudiRSboy je napisal/-a:to majo sam avti od letnika 1995 naprej...ce se nemotm...

moj tamau je 1994 pa ga nima....pa ga tud baje nerab met

Zalneresnicno, to majo vsi avtomobili od septembra 1993 dalje - bil zanc ne LPP-ju k sm oddajal vlogo za homologacijo in mi teto veselo prijavi d rabim izjavo o skladnosti, ki jo moj avto zal ze rabi imet...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

TurboINSIDE
Novinec

Napisal/-a TurboINSIDE To jun 13, 2006 4:34 pm

Homologacijski kartonček imajo vsa vozila (nova) kupljena od septembra 1993 naprej!!! Po zakonu bi ga mogli met! Torej če ste kupili nov avto po tem datumu ali rabljenga od prejšnjega lastnika, ki je kupil avto po septembru 1993 mora imeti tudi homologacijski kartonček - sicer je pa šlamparija in se je nekako "izgubil" ;) ;)

za vozila strejša od tega datuma HOMOLOGACIJSKI kartonček ni potreben!
Sicer pa kokr vem, da če je vozilo ki je starejše od 1993 in je PREDELANO tudi mora dobiti HOMOLOGACIJSKI kartonček! Kljub temu da ga kot novo vozilo ni imelo!

lp
JohnnyDJ
Big boss in da haus!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To jun 13, 2006 5:21 pm

uuu p*****a kako naj jst mojga dobim!?!?!?!
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jun 13, 2006 7:06 pm

AudiRSboy je napisal/-a:uuu p*****a kako naj jst mojga dobim!?!?!?!

Na Fiat uvozniko pomoje. :idea:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 To jun 13, 2006 8:13 pm

Symon je napisal/-a:

Vidis to je tisto,pri uvozniku dobis.
Ko pa prides tja pa ti ne vejo pomagat in sam mencajo(ne pravim za vsake)
Ce prides kupit avto pa te skoraj na rokah nosijo,tak je

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To jun 13, 2006 8:50 pm

simko1 je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

Vidis to je tisto,pri uvozniku dobis.
Ko pa prides tja pa ti ne vejo pomagat in sam mencajo(ne pravim za vsake)
Ce prides kupit avto pa te skoraj na rokah nosijo,tak je

sam men se zdi da je biv moj avto kuplen v italiji pa pol sele sm prpelan....
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jun 13, 2006 8:59 pm

Jaz vem, da bi jim težil dokler ne dajo kartončka. Pa sem miren človek drugače...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov