Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

rezanje feder

Napisal/-a mifek To jul 04, 2006 12:16 pm

am... mam namen odrezat fedre ker pač se mi nesplača kupovat novih bom jih odrezal!! sam nastopo je problem :( fedra je od spodaj in od zgoraj ravna če pa jo jaz odrežem pa nebo več, kako naj to potem zravnam da bo pasalo nazaj v ˝šalčko˝? pa prosim naj mi kdo napiše kako je to on delal če je že morda kdo??:roll:

LP Miha

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To jul 04, 2006 12:20 pm

:jao:

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown To jul 04, 2006 12:24 pm

Imam izkušnje s takim kot si ti (sem gasilec).Gre v ovinek pa avto počepne pa proba rešit,naredi pizdarijo pol pa mi režemo ven,on se pa dere,če je sploh pri sebi!Tako da je bolje da rečeš podjetju Amortizer v Lj. pa ti on naredi kot se zagre,pa daš tistih 50,000 sit!!

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: rezanje feder

Napisal/-a no_name To jul 04, 2006 12:28 pm

mifek je napisal/-a:am... mam namen odrezat fedre ker pač se mi nesplača kupovat novih bom jih odrezal!! sam nastopo je problem :( fedra je od spodaj in od zgoraj ravna če pa jo jaz odrežem pa nebo več, kako naj to potem zravnam da bo pasalo nazaj v ˝šalčko˝? pa prosim naj mi kdo napiše kako je to on delal če je že morda kdo??:roll:

LP Miha

:shock:

fant...malo se zresni. saj če bi bilo v nevarnosti samo tvoje življenje, bi bil še tiho, ampak ko ogrožaš še druge je pa nedopustno. Zato kupi športne vzmeti ali pa pusti original.

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač To jul 04, 2006 12:28 pm

Ti pa maš ideje! Al pa če namečeš noter žakle cementa, pa boš mev spuščen avto. Kup si rajš športne fedre, pa boš rešu problem. Predvsem pa bo zadeva bolj varna.
mare

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Re: rezanje feder

Napisal/-a FRANCIVW To jul 04, 2006 12:33 pm

mifek je napisal/-a:am... mam namen odrezat fedre ker pač se mi nesplača kupovat novih bom jih odrezal!! sam nastopo je problem :( fedra je od spodaj in od zgoraj ravna če pa jo jaz odrežem pa nebo več, kako naj to potem zravnam da bo pasalo nazaj v ˝šalčko˝? pa prosim naj mi kdo napiše kako je to on delal če je že morda kdo??:roll:

LP Miha
:jao: Daj rajš pusti fedre take kot jih maš,al pa daj druge zaradi svoje varnosti :roll:
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To jul 04, 2006 12:42 pm

jest sm mel en cajt porezane fedre na prejšnem avtu pa sm jih raj zamenov nazaj z originalnimi k sm vidu koko je kolega z bmw-jam 318 prleti v klanc pa naredu 200k škode k mu je odrezan fedr snelo iz šalčke in je avto sedu na nosilce na srečo je bla sam materjalna škoda

na tvojem mestu se nebi igrov raj dej 30k pa maš športne fedre pa je vsaj varno

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR To jul 04, 2006 1:49 pm

Prodaj avto pa pejt na bus. Bo bl ziher za vse!!!!!

stigma
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a stigma To jul 04, 2006 2:12 pm

:D pišuka ste usi pameteni tle do mene prpel avto pa greva skupi k kolegu v ribnco k on to zna pa ti jih bo porezu tak k pr svojmu hundayu pony 1.3 k jih je odkinu za 2 profila pa se je avto stukat bol drzu ceste pa se tok je biv spuscen d aje kumi sla skatlca od cikov not :P :P :P

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Napisal/-a mifek To jul 04, 2006 2:32 pm

ma ja če ma moj kolega hondo tak spuščeno že kake 2 leti pa ni blo nič narobe...sam neve kje so to delali kr je kupo takšno!!! kr da pa dam zdj za fedre 52.000+montaža 12.0000 + homologacija.... pa avto je star 16 let :S ni šans !!! nekak bom že probal nekak se da

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jul 04, 2006 2:35 pm

pejd k zdravniku

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW To jul 04, 2006 3:39 pm

stigma je napisal/-a::D pišuka ste usi pameteni tle do mene prpel avto pa greva skupi k kolegu v ribnco k on to zna pa ti jih bo porezu tak k pr svojmu hundayu pony 1.3 k jih je odkinu za 2 profila pa se je avto stukat bol drzu ceste pa se tok je biv spuscen d aje kumi sla skatlca od cikov not :P :P :P
Pa tvoj kolega je car :roll:
Slika

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo To jul 04, 2006 3:49 pm

Povem ti le to-NE REZAT! Sem sam isto nardil-pa sem pol moral nove kupit in sem bil na istem kot pa da bi jih prej kupil! Pa tudi za varnost to ni dobro :!: lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jul 04, 2006 4:42 pm

Če boš že karkoli delal, ker vem, da boš, glej, da ne bodo fedri skakali gor pa dol, ko boš dvignil avto na dvigalki, ker ti lahko pri vožnji feder skoči ven in ti prereže gumo, posledice pa veš... :roll:

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jul 04, 2006 5:12 pm

No fantje ,da se ne boste vsi tako zgrazali glede rezanja feder pa jokali itd... Sam se kupil apex-fedre za moj avto - 35mm( nekje mislim ,da more ta tema obstajat) Po montazi feder je bil avto cist na istem, niti malo spuscen,sicer to se zdaj noben ne ve zakaj je blo tak ampak ,saj zdaj je vseeno. Pol pa se odlocim ,da peljem avto k enemu znanemu ,ki se bavi z fedrami, mislim ,da ga vecina itak pozna, pa zmontira fedre in se sam cudi, gleda kataloske cifre ,vse stima ,avto pa se vedno isto kot prej. Kaj je nardil? Vzel fleks in jih porezal ,tak ,da zdaj je avto spuscen normalno za 35 mm. Je pa sam zagotovil ,da nima kaj bit, ce se le lepo vsedejo v salcko. Vozim se ze 3 leta pa se vedno vse vredu, se spolh ne vidi ,da so ble rezane.
Se to. Prej sem imel R 19 ,z doma porezanimi fedrami ene 8 let nazaj. Lastnik se se zdaj vozi naokoli, veckrat srecam,pa se vedno vse vredu! Tak ,da ,ce se lepo vsede nima kaj bit. Zdaj pa po meni :lol: LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR To jul 04, 2006 5:16 pm

soso je napisal/-a:No fantje ,da se ne boste vsi tako zgrazali glede rezanja feder pa jokali itd... Sam se kupil apex-fedre za moj avto - 35mm( nekje mislim ,da more ta tema obstajat) Po montazi feder je bil avto cist na istem, niti malo spuscen,sicer to se zdaj noben ne ve zakaj je blo tak ampak ,saj zdaj je vseeno. Pol pa se odlocim ,da peljem avto k enemu znanemu ,ki se bavi z fedrami, mislim ,da ga vecina itak pozna, pa zmontira fedre in se sam cudi, gleda kataloske cifre ,vse stima ,avto pa se vedno isto kot prej. Kaj je nardil? Vzel fleks in jih porezal ,tak ,da zdaj je avto spuscen normalno za 35 mm. Je pa sam zagotovil ,da nima kaj bit, ce se le lepo vsedejo v salcko. Vozim se ze 3 leta pa se vedno vse vredu, se spolh ne vidi ,da so ble rezane.
Se to. Prej sem imel R 19 ,z doma porezanimi fedrami ene 8 let nazaj. Lastnik se se zdaj vozi naokoli, veckrat srecam,pa se vedno vse vredu! Tak ,da ,ce se lepo vsede nima kaj bit. Zdaj pa po meni :lol: LP

se strinjam
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To jul 04, 2006 5:36 pm

Poznam avtomobile, ki vozijo prezhibno z rezanimi fedri.
Ampak treba je vedet nekaj osnovnih stvari; feder ima proznostni koeficient. In ce ti feder odrezes, sicer koeficient ostane isti, ampak se dinamicna lasnost spremeni.

Jest ti povem tako; ce nimas dnarja, ne se igrat tunerja - No money, no Funney!
IN pocaki se 9 let, ga bos lahko kot oldtimerja registriral :d
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To jul 04, 2006 6:09 pm

Poznam dost folka ko se z porezanimi fura, ker pač jim ni za devat keša za športne al ga pa nimajo...sj ne rečem....dost jih ni mel nobenih težav,tud sam sm se en čas vozil tk, a nism dolg zdržal, tud vožnja je bila sila neudobna ker ni blo prave prožnosti, sm hit nabavu športne, ni se preveč za igrat s tem...ogrožanje samega sebe in tudi ostalih

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jul 04, 2006 6:17 pm

kako boš se vozu s fedro, ki ima isto trdoto ampak je krajša, to pomeni, da ima krajši hod in poslednično to pomeni, da ko boš na ovinek na polno pripeljal ti bo amortizer do konca zabilo in nebo nebene dinamičnosti čez ovinek, poleg tega pa bo podvozje in vse skup še bolj trpelo.

če bi tak fajn blo fedre rezat potem noben nebi kopoval športnih. za moje fedre so porezane fedre samo za lep videz, čez ovinek je pa lega slabša kot s serijskimi.

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Napisal/-a mifek Sr jul 12, 2006 11:01 am

fedre mam porezane!!! dal sem pa jih rezat k ASR Sport Line Maribor!! in tam mi je človek reko da nemore bit nič narobe!!! odrezal mi jih je od zadaj 50mm od spredaj pa 60mm s tem da jih je še stršal!! in obnovil amoltizerje!!

LP Miha
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov