Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Four-star
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Gume drajsajo ob ...

Napisal/-a Four-star Po jul 10, 2006 9:22 pm

Pozdravljeni

Zanima me naslednje vprašanje. Gre za vozilo golf III in me zanima kako bi se dalo najboljše rešit da guma odzadaj nebi drajsala ob rob blatnika (varianta vlečenje blatnikov ven odpade ker niso tako široke gume) Gre pa za gume dimenzije 195 avto pa je spuščen za 4 cm. Zanima me pa najboljša varianta zato ker nebi rad da bi mi začeli blatniki rjavet. Ali obstaja možnost upognot rob blatnika navznoter ali pa ga kar z fleksom odrezat vendar pustit par milimetrov rob.
Zamina me še ali ve kdo za katere zadnje amortizerje kateri so zelo trdi ki se zelo malo podajo ko se zapelje na lukno na cest?

Slika

hvala
Volkswagen aus Liebe zum Automobil

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 10, 2006 9:35 pm

Da se rob zapikat na not. Lahko pa daš povaljčkat mal blatnike na ven in ne bo nič rjavelo, če bo dobro narejeno.
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Po jul 10, 2006 10:14 pm

al pa stršaj amortizerje, pa skrajšaj hode. bo sicer neudobno, ne bo pa več drgnilo po blatniku.
drugace pa valjček pa bo.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jul 10, 2006 11:24 pm

ah :D ti lepo stolci noter robe blatnikov pa je najprej cvikni kos ki ga bos vpogno pol pa lepo hamercek v roke pa na delo pa ne pozabi skitat pa spircint potem tam kjer bo spokal kit da nebo rjavelo :D

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jul 11, 2006 6:30 pm

Pa ja raskiraš 12k za oba blatnika,pa greš k Fazerju pa to u nulo zrihtajo-razširijo blatnike za 1 cm z posebnimi valjčki,prej pa malo segrejejo.
Samo to ne pride u poštev če maš avto kitan po blatnikih,ker pol ti pa bo lak pokno ja :D
Tu maš njihvo stran, pa njihove telefonske pa se pozanimej:
http://www.fazer.si/
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 To jul 11, 2006 7:40 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Pa ja raskiraš 12k za oba blatnika,pa greš k Fazerju pa to u nulo zrihtajo-razširijo blatnike za 1 cm z posebnimi valjčki,prej pa malo segrejejo.
Samo to ne pride u poštev če maš avto kitan po blatnikih,ker pol ti pa bo lak pokno ja :D
Tu maš njihvo stran, pa njihove telefonske pa se pozanimej:
http://www.fazer.si/

Pa rec da si prisel iz prekmurja,to je tam tko zlo dalec pa ti bo naredo za 10 tisocakov.Tko je blo pr men ko sem mu vozil Kio na valjanje,pa mi je jurja po blatniku sustil za reklamo.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jul 11, 2006 8:22 pm

Potgni obrobe blatnikov na ven ali pa zmenjaj platišča ker imajo nepravilen ET .....

Uporabniški avatar
Four-star
Nov uporabnik

Napisal/-a Four-star To jul 11, 2006 9:24 pm

Vidim, da predlogi kar padajo najlepša hvala. Za valjčkanje res še nisem slišal se bom pozanimal samo zdaj res neven če je bil avto kaj kitan (kako to preverit?). Za nepravilen et feln ja tudi to je možno tako ali tako pa v kratke pridejo nova platišča. Najprej pa se bom pozanimal za tršanje zadnjih amortizerjev pri amortizer-sp. Bom videl katera varianta bo najboljša ker bi rad naredil to tako kot treba. Lep pozdrav če še ima kdo kakšen predlog ga kar naj napiše.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jul 11, 2006 9:30 pm

no dej pol mi napis kok te je prsl trsanje...k jst bi dv svoje amontizerje trsat pa skrajsat vhod...da bo avto cist trd k p*****a.....
Slika

Uporabniški avatar
Four-star
Nov uporabnik

Napisal/-a Four-star Sr jul 19, 2006 11:23 am

AudiRSboy je napisal/-a:no dej pol mi napis kok te je prsl trsanje...k jst bi dv svoje amontizerje trsat pa skrajsat vhod...da bo avto cist trd k p*****a.....

Amortizerje lahko stršaš do 70% cena po komadu je 4500sit ter demontaža in montaža 3000sit na en amortizer.
Sam sem rešil zadevo z tem. Moje gumice so bile napol uničene sedaj smo vstavili te nove + stare katere smo odrezali tan krej so bile še v redu. Zadeva zaenkrat deluje vredu saj ob veliki luknji na casti te gumice zadržijo da amortizer negre tako skup in ne pride do drajsanja v rob blatnika. Je pa avto postal malenkost trši to me pa sedaj v mladih letih sploh nič še ne moti :)
Slika
Slika

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Sr jul 19, 2006 1:30 pm

Kje si dal to delat?

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jul 19, 2006 2:15 pm

kje se to kup?

BOZO CAR
Nov uporabnik

Napisal/-a BOZO CAR Sr jul 19, 2006 2:46 pm

jes sm mel na saxoju isti problem pa sem jih pobrusil in za zaščito breparval :-P

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Sr jul 19, 2006 3:21 pm

Flexarco pa gasa :) Pol pa lepo pošmirklaš pokitaš pa pofarbaš v barvo :) kot novo ..sam imam isti problem zaj ko mam distančnike 2cm zadaj :)

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Sr jul 19, 2006 3:23 pm

BOZO CAR je napisal/-a:jes sm mel na saxoju isti problem pa sem jih pobrusil in za zaščito breparval :-P

Saj prav si naredo :) Kaj boš neke dnar ven meto

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jul 19, 2006 4:21 pm

Four-star je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:no dej pol mi napis kok te je prsl trsanje...k jst bi dv svoje amontizerje trsat pa skrajsat vhod...da bo avto cist trd k p*****a.....

Amortizerje lahko stršaš do 70% cena po komadu je 4500sit ter demontaža in montaža 3000sit na en amortizer.
Sam sem rešil zadevo z tem. Moje gumice so bile napol uničene sedaj smo vstavili te nove + stare katere smo odrezali tan krej so bile še v redu. Zadeva zaenkrat deluje vredu saj ob veliki luknji na casti te gumice zadržijo da amortizer negre tako skup in ne pride do drajsanja v rob blatnika. Je pa avto postal malenkost trši to me pa sedaj v mladih letih sploh nič še ne moti :)
Slika
Slika

hvala ti!
Slika

Uporabniški avatar
Four-star
Nov uporabnik

Napisal/-a Four-star Če jul 20, 2006 10:39 am

MaTe0 je napisal/-a:Flexarco pa gasa :) Pol pa lepo pošmirklaš pokitaš pa pofarbaš v barvo :) kot novo ..sam imam isti problem zaj ko mam distančnike 2cm zadaj :)

A potem ne začnejo robi rjavet po prvi zimi vseeno če jih lepo nazaj pobarvaš in zaščitiš?

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če jul 20, 2006 3:14 pm

Če bi blo temu tako pol bi avto ko bi na navo poštihal tud začelo po prvi zimi rjavet. Treba se je potrudit...pa bo :) Vsaj moglo bi bit.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jul 20, 2006 4:09 pm

vidim, da je kr nekaj idej na to temo :) imam namrec isti problem samo mam nove obrobe pa nebom nekaj zaj rezal=) tista ideja trsanje 70posto pa bi blo za probat
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če jul 20, 2006 6:52 pm

Tršanje pri meni odpade :) Itaq je spredaj že 6cm dol pa je trdo za naše slabe ceste polne lukn je že to norost :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov