Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Temnenje stekel in svetle pikice

Napisal/-a seat To avg 15, 2006 1:14 pm

V kratkem bom temnil Leona pa me sedaj zanima naslednje.Na veliko slikah in avtih sem videl,da na zadnjih šipah,ki so lepkjene zelo rado na robovih nastanejo svetle pikice.To vrjetno nastane zaradi lepila ali barve,ki je na robovih stekel.Zdej me pa zanima ali se da to lepilo ali barvo karkoli že je kako porezat dol ali kako naj bi se to temnilo,da bi ble te svetle pike čimmanj vidne.
Priponke
Pikice.jpg
Svetle pikice se vidijo v obkroženem.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka To avg 15, 2006 1:28 pm

pomoje boš barvo teško spravu dol. drugače probat se bi dal z kakim strgalom oz. olfo sam na kaki šipi ki ni lih na avtu da ne zajebeš. drugač pa se ta problem pojavlja ker se te šipe ne vzamejo ven ko tonirajo in na tem delu slab zalimajo folijo. podobn primer se je zgodu men ko sem še sam tonirov. tako da se ti kaj tazga lohk zgodi tud če boš odstranu barvo čeprav je možnosti manj.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral To avg 15, 2006 2:11 pm

Teh pikic ne moreš porezat, sčohat dol s stekla. Ko lepiš se folija ne "oblije" okrog tem milimeterski pikic in ostane zrak okrog. To se vidi belo.
Kdor ti bo delal, naj si vzame pol ure več časa, ker se da naret, da se to minimalno vidi.
Pa stekel sploh ni treba jemati ven. Pri nobenem avtu.

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe To avg 15, 2006 2:59 pm

meni je rekel on ko mi je temnil, naj še grem doma večkrat z prstom prek teh robov, pa sem šel prek nekaj X, zaj se se pa res minimalno vidi ;)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To avg 15, 2006 3:16 pm

No ker neki govora je blo tut o tem,da se tam folija molo pogreje pa se baje pol malo manj pozna.
Zj nevem a tista barva ma kakšen pomen ali jo lahko recimo,če bi se dalo malo dol porežem.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral To avg 15, 2006 4:19 pm

Nima pomena, razem tega da je naret prehod iz prozornega na črno.
Ne gre kar tak porezat. Pazi kaj boš delal, da tam ne poškoduješ stekla, ker bo potem še slabše.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To avg 15, 2006 5:20 pm

seat je napisal/-a:Zj nevem a tista barva ma kakšen pomen ali jo lahko recimo,če bi se dalo malo dol porežem.

To se bo slabo končalo. Naj ga kdo pregovori.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To avg 15, 2006 5:41 pm

Ja
tkole je
Prej sem gledal bratovega P206 in dejansko ima zelo velik del teh pikic oz.ta pas barve je zlo širok kar pa pri mojem sploh ni mogoč ene 5mm
Tut pri Ibizi se mi je to zlo mal poznalo tko,da pri Leonu najbrž ne bo tok opazno.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To avg 15, 2006 9:40 pm

Bele pikice so ponavad oz v večini posledica švasanja na avtu in ni bilo steklo zaščiteno... Vsaj tako mi je en šipolimar prodal zadevo...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To avg 15, 2006 9:44 pm

CupraR je napisal/-a:Bele pikice so ponavad oz v večini posledica švasanja na avtu in ni bilo steklo zaščiteno... Vsaj tako mi je en šipolimar prodal zadevo...

Ne ne narobe si me razumu.

Bele pikice nastanejo pri temnenju,ker folija zaradi barve okoli stekel ne more prijet dober.
To so tiste črne pikice na robovih zadnjih stekel torej tistih stekel,ki so lepljene.
Me pa prov zanima zakaj se proizvajalci odločajo za tako "barvanje"

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To avg 15, 2006 9:46 pm

prijatel ima ful na espace tiste spredna stekelca obstrani, pa kr balončki so in to. Temnil pa je pri lumarku (al kako se že napiše),

lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To avg 15, 2006 9:49 pm

Ja sej kot sem reku je tut med proizvajalci neki razlik.Bratov P206 ma teh črnih pikic od barve ful širok pas cca 1cm če ne še več in na pogled so kar velike te pike.Jst mam na srečo tega pasu barve cca 5mm pa še to so manjše pike

macek9
Novinec

Kraj: metlika

Napisal/-a macek9 Če avg 17, 2006 4:55 pm

hehe kako lepo je videt moj avto an sliki, drgač pa sej a tebe toliko motijo tiste minimalne pikice??? na avtu je zelo malo poznat. drgač pa ko ti mojster zatemni šipe ce si pa ze tolio picajzlast pa je doro da potem sam doma se potegnes parkrat z prsti po teh pikicah da je manj vidno!
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če avg 17, 2006 4:57 pm

macek9 je napisal/-a:hehe kako lepo je videt moj avto an sliki, drgač pa sej a tebe toliko motijo tiste minimalne pikice??? na avtu je zelo malo poznat. drgač pa ko ti mojster zatemni šipe ce si pa ze tolio picajzlast pa je doro da potem sam doma se potegnes parkrat z prsti po teh pikicah da je manj vidno!

Ja jst sem sprva mislil tisto barvne pikice dol porezat sam sem že pri parih avtih se bolj poglobil pa se res nič kaj dost ne vidi.
Tvopjga Leona sem pa uporabu zato,ker bo moj enak žez neki časa.Če pa pogledaš zatemnjene leona na netu so pa vsi preveč zatemnjeni in niso primerljivi z našimi predpisi.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 So avg 19, 2006 7:43 pm

Men je reku limar,da bojo pikice minile po enem mesecu,pod pogojem da mora avto bit na soncu.S pirsti treba na tok cajta mal podrgnit pa bojo s casoma minile oz. bojo manj vidne.
Od svasanja al pa iskric od fleksa se steklo izzre pa tud ostanejo pikici in jih ni mogoce odstranit

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po avg 21, 2006 6:47 pm

jaz nea vem kaj tolko kompliciraš.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov