Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

damirXY
Nov uporabnik

nižanje avta

Napisal/-a damirXY Po nov 06, 2006 4:10 pm

Pozdravljeni. Sem nov uporabnik in sem predhodno že uporabil 'ISKANJE'. Pa bi potreboval vašo pomoč. Nameravam naročiti KW vzmeti 55 in 35 mm. Cena je 33.000 sit v akciji. Tam so mi rekli da od 35 mm pa nižje je potrebno kupiti še športne amortizerje. Kar pa je predrago za moj žep (100.000 sit s popustom). Sem pa tudi bral da se lahko original amortizer trša in krajša. Pa me zanima če je potrebno še amortizerje predelati, se pravi tršati ali imam lahko kar original. Ker nevem če ne stršam amortizerjev kako to vpliva na življensko dobo amortizerja ter na samo vožnjo ter lego avta.
Tršanje amortizerjev, montaža vzmeti pa pride 60 tisoč. Pa sem skoraj na istem kot da kupim še športne amortizerje. Tako da res ne vem kaj naj naredim.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: nižanje avta

Napisal/-a Mad Po nov 06, 2006 4:23 pm

damirXY je napisal/-a:Pozdravljeni. Sem nov uporabnik in sem predhodno že uporabil 'ISKANJE'. Pa bi potreboval vašo pomoč. Nameravam naročiti KW vzmeti 55 in 35 mm. Cena je 33.000 sit v akciji. Tam so mi rekli da od 35 mm pa nižje je potrebno kupiti še športne amortizerje. Kar pa je predrago za moj žep (100.000 sit s popustom). Sem pa tudi bral da se lahko original amortizer trša in krajša. Pa me zanima če je potrebno še amortizerje predelati, se pravi tršati ali imam lahko kar original. Ker nevem če ne stršam amortizerjev kako to vpliva na življensko dobo amortizerja ter na samo vožnjo ter lego avta.
Tršanje amortizerjev, montaža vzmeti pa pride 60 tisoč. Pa sem skoraj na istem kot da kupim še športne amortizerje. Tako da res ne vem kaj naj naredim.
... za začetek si daj samo fedre gor pol boš videl ... če ti jih kasneje prebije greš pol skrajšat in stršat tvoje ;) čeprav ni nujno da bo ... to se zgodi zaradi luknje če boš vozil normalno ti bodo zdržali ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po nov 06, 2006 4:24 pm

jst mam orginal amontizerje mam sam fedre niske...pa se za enkrat tok k tvoje....
pa je use brez problema....
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po nov 06, 2006 5:01 pm

kje imaš ti to akcijo?

lp
Slika

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po nov 06, 2006 5:08 pm

Jest mam tudi original amortizerje pa športne fedre,in v treh letih nisem imel nobenih težav 8)
Slika

damirXY
Nov uporabnik

Napisal/-a damirXY Po nov 06, 2006 6:17 pm

A da nič ne vpliva na amortizerje? To je lepo slišati! Ker če bi moral še stršati amortizerje se nebi odločil za nižanje. Je prevelik finančni zalog. Akcijo ima trgovina RSR v Črnučah. Je pa samo do konca novembra -15%. Drugače pa je 39.744 sit. Mislim da še imajo akcijo za Weitec vzmeti. Pozabil sem še povedati da imam puntota, letnik 1995.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 06, 2006 6:49 pm

pri -55mm moras dat porihtat/ zamenjat amortizerje

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Po nov 06, 2006 7:08 pm

monster_d je napisal/-a:pri -55mm moras dat porihtat/ zamenjat amortizerje

jst nism...bom pa k bojo teli fuc
Slika

HyundaiPower
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a HyundaiPower Po nov 06, 2006 7:20 pm

Montaža vzmeti ter tršanje amortizerjev v novi gorici pri Vugi 30 jurjov, tak za info.
Aja tršanje vpliva na lego vozila pozitivno avto je ko gokart v ovinku ne pa ko ladja, pa
drži se tuji ceste :D

gasper
Nov uporabnik

Napisal/-a gasper Po nov 06, 2006 7:26 pm

seveda je, na dirkaliscu. Po makedamu, kar nase ceste so, pa niti priblizno ne ;)

HyundaiPower
Novinec

Napisal/-a HyundaiPower Po nov 06, 2006 8:02 pm

Keri to naredi se nima namena in se ne vozi po makadamu, naprimer jaz, če bi se po takem vozu si avta niti nižal nebi... je pač stvar posameznika

HyundaiPower
Novinec

Napisal/-a HyundaiPower Po nov 06, 2006 8:02 pm

Je pa res da so naše ceste bol boge pa kaj naj, treba je reskirat :D

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po nov 06, 2006 8:44 pm

pejt h g.Vugatu, ti skrajša in strša amortizer, kakor želiš. Športni amortizerji, če se ne motim pridejo samo 3-4 cm nižji. Te pa opozarjam, da če boš tršal amortizerje, pridejo pozimi zeeelooo trdi, ker je olje hladno in posledično gosto, poleti pa glih prav. ;)

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind To nov 07, 2006 8:24 am

jst ti svetujem, da kupis se sportne amortizerje. ;)

gasper
Nov uporabnik

Napisal/-a gasper To nov 07, 2006 9:22 am

HyundaiPower je napisal/-a:Je pa res da so naše ceste bol boge pa kaj naj, treba je reskirat :D

sem imel na prejsnjem avtomobilu znizano podvozje in vecja platisca pa mi je bilo po tednu dni žal. Res pa je, da imamo pri nas v okolici Ljubljane (relacija gorenjska) zelo slabe ceste . Šparam za pando 4x4 :D

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To nov 07, 2006 11:55 am

Požagaš fedre pa je narjen :lol: ..joke
Da ne bi res kaj takega delal
To smo včasih na yugotih delal
Najcenejš je da greš v A#M ali kako podobno štacuno,nabaviš potrebno robo pa še homologacijo ti zrihtajo 8)

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi To nov 07, 2006 1:29 pm

Hm zanimivo.
jaz tudi razmisljam da bi spusto avto. pa se nevem ki kaj bi kupo poceni pa dobro ;)
V mb-ju. avto pa passat. Mislim pa da so amortizeri hin al fedre sej nevem kero.
Tak da kak probas kero je hin ? Pa najboljse kar oboje kupit?
Hvala za odgovore
Lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To nov 07, 2006 1:55 pm

Cimpi je napisal/-a:Hm zanimivo.
jaz tudi razmisljam da bi spusto avto. pa se nevem ki kaj bi kupo poceni pa dobro ;)
V mb-ju. avto pa passat. Mislim pa da so amortizeri hin al fedre sej nevem kero.
Hvala za odgovore
Lp
... amortizerji verjetno - pritisneš močno na robu blatnika z roko avto dol in če ti zaniha avto več kot 2x gor-dol je fuč (amortizer duši nihanje oziroma ga preprečuje)... še bolje je iti do mehanika on bo vedel ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

HyundaiPower
Novinec

Napisal/-a HyundaiPower To nov 07, 2006 2:26 pm

sem imel na prejsnjem avtomobilu znizano podvozje in vecja platisca pa mi je bilo po tednu dni žal. Res pa je, da imamo pri nas v okolici Ljubljane (relacija gorenjska) zelo slabe ceste . Šparam za pando 4x4.
To je tak stvar posameznika meni ni žal, zaj pa če mate tam take ceste bi ž epa prej na to študiral.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To nov 07, 2006 3:24 pm

Mad je napisal/-a:
Cimpi je napisal/-a:Hm zanimivo.
Hvala za odgovore
Lp
... amortizerji verjetno - pritisneš močno na robu blatnika z roko avto dol in če ti zaniha avto več kot 2x gor-dol je fuč (amortizer duši nihanje oziroma ga preprečuje)... še bolje je iti do mehanika on bo vedel ... L.p. Mad

tocno tako...
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov