Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Trak na vetrobranskem steklu

Napisal/-a bakterija Ne nov 19, 2006 8:04 pm

Torej, zanima me, kako velik je lahko trak na zgornjem delu vetrobranskega stekla, ali je poterbna homologacija, ali mora biti prosojen, ...
Hvaležen bom za vsak post.
L.P., DeAN

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Ne nov 19, 2006 8:08 pm

Širok je lahko največ 13cm,se mi pa zdi da ni potrebna homologacija ;)
Slika

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne nov 19, 2006 8:11 pm

se strinjam z FRANCIVW. ker ma moj kolega gor pa mu doben nena gnjavi. LP

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Ne nov 19, 2006 8:15 pm

Kokr sm jest slisu majo avti (Vsaj nekateri) na sipi na vsaki strani eno crtico do kje je lahko temnjen pas.
BMW 320 M3 Replika, Soon to come Subaru Impreza 1999 GT

Trpin
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

am

Napisal/-a Trpin Ne nov 19, 2006 9:51 pm

saj kar sem seznanjen s tem je lahko 12cm.Kar je pa vec kot to je pa potrebna homologacija nekaj takega.
Lp :P :D
VWG60

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne nov 19, 2006 9:59 pm

12 na sredini in pa 14 na straneh, tako da je lepo lokec čez, vem ko mi je šipe temnil kakšen mesec nazaj.

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Po nov 20, 2006 10:35 pm

Aha. Hvala za odgovore. Zanima me le še to, ali mora biti trak prosojen, ali lahko kr barvnega takega da se nč ne vidi skoz nalimam gor?
L.P., DeAn

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po nov 20, 2006 10:37 pm

Ni treba da je prosojen ;)
Slika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po nov 20, 2006 10:38 pm

Gagi84 je napisal/-a:Kokr sm jest slisu majo avti (Vsaj nekateri) na sipi na vsaki strani eno crtico do kje je lahko temnjen pas.

na desni strani šipe(notranja stran) je majhna črtica...in do tam je lahko ta trak... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po nov 20, 2006 11:18 pm

Kolikor pa jaz vem, pa po prvi šipi ni dovoljeno nič limat, tiste označbe-črtice pa so tam zato, da označujejo mesto do katerega je šipa že original temnjena.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 20, 2006 11:21 pm

g.Kromfelna je napisal/-a:Kolikor pa jaz vem, pa po prvi šipi ni dovoljeno nič limat, tiste označbe-črtice pa so tam zato, da označujejo mesto do katerega je šipa že original temnjena.

prosim ne govori neumnosti, ker sprednja šipa je v celoti ista in nič ni zgoraj do nobene črtice temnjena.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 20, 2006 11:23 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Ni treba da je prosojen ;)

tako je, trak je lahko takšen, da se sploh ne vidi skozi, če hočeš. kolega temni stekla in to že ene parim tako naredu, pa tud ene par oseb je še potem na homologacijo vprašalo, če je to dobro spredi. med njimi sem tudi jaz, ko sem bil na homologaciji pa mi je povedal tako kot piše zgoraj. seveda se ta trak lima kakšen centimeter raje manj, da kdo kaj preveč slučajno nameru :P

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po nov 20, 2006 11:33 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
g.Kromfelna je napisal/-a:Kolikor pa jaz vem, pa po prvi šipi ni dovoljeno nič limat, tiste označbe-črtice pa so tam zato, da označujejo mesto do katerega je šipa že original temnjena.

prosim ne govori neumnosti, ker sprednja šipa je v celoti ista in nič ni zgoraj do nobene črtice temnjena.

Ni temnjena in ni črtic. Ja, če ni temnjena, potem ni črtic.

Savinjčan, kako pa veš kateri avto vozi avtor (bakterija)? Če ti nimaš temnjenega roba zgoraj, ne pomeni, da ga nima on. Je pa res čudno, da ti zgornji tovarniško temnjen trak na vetrobranskem steklu ni znan, je "skoraj" na vseh novejših (po moje kar na vseh, razen mogoče nizki razred) avtomobilih.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 20, 2006 11:36 pm

g.Kromfelna je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Savinjčan, kako pa veš kateri avto vozi avtor (bakterija)? Če ti nimaš temnjenega roba zgoraj, ne pomeni, da ga nima on. Je pa res čudno, da ti zgornji tovarniško temnjen trak na vetrobranskem steklu ni znan, je "skoraj" na vseh novejših (po moje kar na vseh, razen mogoče nizki razred) avtomobilih.

no hvala za nasvet. če ti veš, da se ne sme nič zgori gor limat pa narobe veš.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po nov 20, 2006 11:42 pm

Lahko nalepiš trak 12cm oz do tistih črtic, ki so pri nekaterih avtih označene. Imajo pa večina novejših avtov že zgornji rob ponavadi zatemnjen ;)

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po nov 20, 2006 11:45 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Napisal sem, "kolikor jaz vem".... No, tukaj je pa točno:

1. Temnenje sprednjih bočnih stekel (pri vozniku in sovozniku) je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 10 % svetlobe.
2. Temnenje ostalih stekel na vozilu je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 55 % svetlobe.
3. Vetrobranskega stekla ni dovoljeno dodatno zatemnjevati, izjema je le ozek pas na zgornjem robu stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.

Res je, vedel sem narobe.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 20, 2006 11:48 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Napisal sem, "kolikor jaz vem".... No, tukaj je pa točno:

1. Temnenje sprednjih bočnih stekel (pri vozniku in sovozniku) je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 10 % svetlobe.
2. Temnenje ostalih stekel na vozilu je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 55 % svetlobe.
3. Vetrobranskega stekla ni dovoljeno dodatno zatemnjevati, izjema je le ozek pas na zgornjem robu stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.

Res je, vedel sem narobe.

ja no saj pravim kolikor ti veš, da narobe veš. drgač pa hvala za nasvete glede %, čeprav sem že ene 50 avtu pomagal zatemnit. lep pozdrav.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To nov 21, 2006 3:50 am

SAVINJCAN je napisal/-a:ja no saj pravim kolikor ti veš, da narobe veš. drgač pa hvala za nasvete glede %, čeprav sem že ene 50 avtu pomagal zatemnit. lep pozdrav.

Moj post ni bil namenjen samo tebi ampak vsem bralcem nasplošno, tako da provokativna zahvala ni na mestu.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost