Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Megane.Coupe
Nov uporabnik

Kraj: Celje

TUV za Angel Eyes

Napisal/-a Megane.Coupe Po jan 15, 2007 7:13 pm

A mi lahk kdo pomaga z temi TÜV-i ... za angel eyes megane coupe
kupo sm jih v techno racingu in oni jih niso dobil zram pošiljke pa kličem u A3M in me je sam vprašo če sm pr njih kupo.. pa mi noče prodat

ma kdo kako idejo..al pa ta cetifikat doma.. al mi preostane sam to da kličem u T.R. pa jim težim : s
V siru, več kot je lukenj manj je sira in
več kot je sira več je lukenj, torej več kot je sira manj je sira.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jan 15, 2007 7:14 pm

Another week,same topic :!:

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Po jan 15, 2007 7:15 pm

Polooo je napisal/-a:Another week,same topic :!:

x2

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Re: TUV za Angel Eyes

Napisal/-a Black_Racer® Po jan 15, 2007 7:37 pm

Megane.Coupe je napisal/-a:A mi lahk kdo pomaga z temi TÜV-i ... za angel eyes megane coupe
kupo sm jih v techno racingu in oni jih niso dobil zram pošiljke pa kličem u A3M in me je sam vprašo če sm pr njih kupo.. pa mi noče prodat

ma kdo kako idejo..al pa ta cetifikat doma.. al mi preostane sam to da kličem u T.R. pa jim težim : s

Js sm imel enak primer ko ti,kupo sem angel eyes luči pri kiss tuningu in nisem dobil tuv certifikata zraven ker je pač reko da ga nebom rabo ker te luči ni treba homologirat in js sm mu verjel,pol pa so mene ustavl polcaji in mi začel mal za kazni naštevat in sem se odločo da vse stvari homologitram in sem klical u kiss tuning zarad tuva in je klico gor v nemčijo od kje je luči naročil in so se mu smejali ko pri njih ne rabš tuva ampak so pol vseen poslal potrdilo u ustreznosti in sem homologiral luči na lpp brez blema. potem sem pa izvedel da se da te angel eyes luči homologirat brez TUV-a da je dovolj samo e odtisnjen na lučeh,zdj pa nevem če je to glih 100 %,tak da js bi še poklico u technota in jim težil saj si jim luči plačal in so ti dolžni potrdilo izdati jim reči drugače ti pa nj dajo dnar nazaj in jih boš drugje uzel...
Reč pa da so te že polcaji j.... in ti oblubli kazen ter odvzem tablic če ne boš homologiral,mal se jim zlaži :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po jan 15, 2007 7:41 pm

Kolko jaz vem pri Angel Eyes ne dobiš TUV.Dovolj je da je odtisnjen E znak,saj tudi to je v bistvo TUV.Isto je kot za luči odzadaj.
V Nemčiji in drugod E-znak dokazuje TUV in ga ni za luči.TUV kot ga mi poznamo.In za luči ne boš nikjer dobil TUV.Kot pravim,dovolj je E-znak.Greš z lučmi na LPP ali RTI pa homologiraš.

Uporabniški avatar
Megane.Coupe
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Megane.Coupe Po jan 15, 2007 7:58 pm

za zadne luči ne rabiš tuva, za spredne rabiš, mi je na RTI-ju povedo 1mesec nazaj ko sm ga vprašo
bom poklico jutr tja ja.. pa mi morjo zrihtat tist
mislo sm če ma slučajn kdo tle gor da bi kr fotokopiro če se da, pa ne bo šlo hvala vseen za posta
V siru, več kot je lukenj manj je sira in
več kot je sira več je lukenj, torej več kot je sira manj je sira.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Po jan 15, 2007 8:02 pm

Megane.Coupe je napisal/-a:za zadne luči ne rabiš tuva, za spredne rabiš, mi je na RTI-ju povedo 1mesec nazaj ko sm ga vprašo
bom poklico jutr tja ja.. pa mi morjo zrihtat tist
mislo sm če ma slučajn kdo tle gor da bi kr fotokopiro če se da, pa ne bo šlo hvala vseen za posta

Tu pa se mi zdi,da vsak drugače pove.A pol za zadnje luči velja samo E,za sprednje pa E in TÜV??
Kak boš dobil TÜV,če pa ni TUV-a,ampak samo odtisnjen E-znak.Tudi prodajalec iz Nemčije od katerega sem jaz kupil AE je rekel da ni možno dobit TÜV,ker v bistvu E-znak je TÜV.
Narobe svet :roll:

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jan 15, 2007 8:14 pm

Edino kar je narobe(smešno),da je blo na tem forumu to že 110x predebatirano in se še vedno odpirajo nove teme na podane odgovore...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 15, 2007 8:22 pm

Zato, ker noben ne ve (še policaji ne :!: ), kaj je v resnici potrebno met in vsi samo nakladajo.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po jan 15, 2007 8:28 pm

ja ka pa ko se moreš prijavit na lpp ka moreš napisat na papir pod ono kakšna potrdila maš? Ker js mam namen letos u avstriji nabavit luči pa ker vem da tuva nem dobu me zanima kak se pol naj prjavim na lpp pa to!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 15, 2007 8:35 pm

Najbolje, da kličeš na LPP in poveš tu, kaj so ti rekli, pa še to je vprašanje, če bo res tako, da ti ne bodo rekli na dan pregleda čisto neki druzga, ker v naši deželici je vse mogoče :jao:

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Po jan 15, 2007 8:53 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:ja ka pa ko se moreš prijavit na lpp ka moreš napisat na papir pod ono kakšna potrdila maš? Ker js mam namen letos u avstriji nabavit luči pa ker vem da tuva nem dobu me zanima kak se pol naj prjavim na lpp pa to!

...pač ne napišeš nič (jaz do sedaj nisem na nobeno prijavo napisal še nobenih potrdil, tut tam ko jih res rabiš pokazat). samo napišeš kaj boš homologiral.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po jan 15, 2007 11:08 pm

Cash je napisal/-a:Najbolje, da kličeš na LPP in poveš tu, kaj so ti rekli, pa še to je vprašanje, če bo res tako, da ti ne bodo rekli na dan pregleda čisto neki druzga, ker v naši deželici je vse mogoče :jao:

Sj to js pravim da greš homologirat pa ti reče za papirje in te kje pol vrže slučajno,če jih je ravno kupil v technotu,js osebno bi tečen ratal in jim tečnaril dokler mi jih nebi zrihtal ;)
1 3 5
2 4 6 R

b.m.w.
Nov uporabnik

TÜV za luči

Napisal/-a b.m.w. Po feb 12, 2007 9:59 pm

Nikakršnega razloga ni, da bi za avtomobilske luči iskal TÜV certifikat ali katerikoli drug certifikat, ker v Rep. SLoveniji, kot tudi v celi Evropi ni zahteve in ne potrebe po certificiranju (p.s.: vsaka država zase določi s predpisi, katere stvari morajo biti certificirane). Avtomobilske luči morajo biti homologirane in morajo ustrezati TSV specifikacijam po homologacijskih predpisih (ES homologacija).To pomeni, da morajo biti luči, predno jih kupiš v trgovini že homologirane. Vsaka oprema, ki mora biti homologirana mora imeti tudi vidno oznako homologacije (del te oznake je črka E in številka države, ki je podelila homologacijo). Prodajalec opreme ti mora povedati ali je oprema homologirana ali gre za ponaredek brez homologacije, ki ga na avtomobilu ne sme biti. Če ti serviser vgradi na vozilo nehomologirano opremo, plača kazen da se reče (ZVCP-1 UPB4, 59.člen 7.odstavek 417,29€). Na žalost nekaj plača tudi voznik.
NASVET:
LUČI KUPI LE, ČE SO HOMOLOGIRANE (NE NASEDAJ TÜV, SQ, Si.Q, EEC, ECE, ISO, DIN, JUS in drugim certifikatom).
PA ŠE TO:
Če pripelješ na LPP v pregled vozilo, ki nima homologirane opreme, pa bi morala biti, ti je tudi na LPP ne morejo homologirati, ker niso pristojni za podeljevanje posamičnih homologacij. Na LPP samo opravijo pregled in ugotavljajo, če imaš ustrezne homologacije in ti računajo pregled. Na koncu ti izdajo RAČUN in POTRDILO o o pregledanem vozilu in NE HOMOLOGACIJE.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: TÜV za luči

Napisal/-a Paris Po feb 12, 2007 10:54 pm

b.m.w. je napisal/-a:Nikakršnega razloga ni, da bi za avtomobilske luči iskal TÜV certifikat ali katerikoli drug certifikat, ker v Rep. SLoveniji, kot tudi v celi Evropi ni zahteve in ne potrebe po certificiranju (p.s.: vsaka država zase določi s predpisi, katere stvari morajo biti certificirane). Avtomobilske luči morajo biti homologirane in morajo ustrezati TSV specifikacijam po homologacijskih predpisih (ES homologacija).To pomeni, da morajo biti luči, predno jih kupiš v trgovini že homologirane. Vsaka oprema, ki mora biti homologirana mora imeti tudi vidno oznako homologacije (del te oznake je črka E in številka države, ki je podelila homologacijo). Prodajalec opreme ti mora povedati ali je oprema homologirana ali gre za ponaredek brez homologacije, ki ga na avtomobilu ne sme biti. Če ti serviser vgradi na vozilo nehomologirano opremo, plača kazen da se reče (ZVCP-1 UPB4, 59.člen 7.odstavek 417,29€). Na žalost nekaj plača tudi voznik.
NASVET:
LUČI KUPI LE, ČE SO HOMOLOGIRANE (NE NASEDAJ TÜV, SQ, Si.Q, EEC, ECE, ISO, DIN, JUS in drugim certifikatom).
PA ŠE TO:
Če pripelješ na LPP v pregled vozilo, ki nima homologirane opreme, pa bi morala biti, ti je tudi na LPP ne morejo homologirati, ker niso pristojni za podeljevanje posamičnih homologacij. Na LPP samo opravijo pregled in ugotavljajo, če imaš ustrezne homologacije in ti računajo pregled. Na koncu ti izdajo RAČUN in POTRDILO o o pregledanem vozilu in NE HOMOLOGACIJE.

Mal popravm zadn stavk: Najprej plačaš pregled (ne vem po keri logiki???)! pol te pregledajo in ugotovijo če je ok ali ne! Če ni si stran vrgo dnar oz. maš še 15 dni da popravš.

Nevem ker k****n se je spomnu da najprej plačaš pa šele pol opravjo pregled??? :bonk :/:o:/
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po feb 12, 2007 11:06 pm

Vrjetn zato,da ne bi folk vsak dan hodu pa probavu, da mu enkrat pogledajo čez prste...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po feb 12, 2007 11:22 pm

Polooo je napisal/-a:Vrjetn zato,da ne bi folk vsak dan hodu pa probavu, da mu enkrat pogledajo čez prste...

Najbrš!
Slika

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor So feb 17, 2007 9:02 pm

NOBENEGA tuv-a ne rabis za luči. Govorim iz lastne izkušnje. Julija 2006 sem se sam prijavil na homologacijo dodatne opreme na LPP-ju v Ljubljani. Med ostalimi zadevami so bile tudi prednje angel eyes luči in zadnje na led diode - (oboje imajo gor odtisnjen E znak, kateri pa mora biti evropskega porekla (E09, E11...), kjer so zadnji dve številki koda države). Pregled je bil izveden v Novi Gorici in izvedel ga je sam g.Lovec iz LPP-ja. Zadeva je zgledala takole: pregledal je luči, pogledal E kode na prednjih in zadnjih lučeh, ter spredaj so izmerili svetilnost, pri tem nisem imel nobenih papirjev ali dokazil za luči razen E kode na lučeh... Čez 10 dni sem dobil po pošti potrjen homologacijski kartonček z vpisom: dodatno vgrajene luči. Konec zgodbe.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino So feb 17, 2007 9:47 pm

Thor je napisal/-a:NOBENEGA tuv-a ne rabis za luči. Govorim iz lastne izkušnje. Julija 2006 sem se sam prijavil na homologacijo dodatne opreme na LPP-ju v Ljubljani. Med ostalimi zadevami so bile tudi prednje angel eyes luči in zadnje na led diode - (oboje imajo gor odtisnjen E znak, kateri pa mora biti evropskega porekla (E09, E11...), kjer so zadnji dve številki koda države). Pregled je bil izveden v Novi Gorici in izvedel ga je sam g.Lovec iz LPP-ja. Zadeva je zgledala takole: pregledal je luči, pogledal E kode na prednjih in zadnjih lučeh, ter spredaj so izmerili svetilnost, pri tem nisem imel nobenih papirjev ali dokazil za luči razen E kode na lučeh... Čez 10 dni sem dobil po pošti potrjen homologacijski kartonček z vpisom: dodatno vgrajene luči. Konec zgodbe.

A si merjenje svetilnosti posebej plačal,ali 21 € za homologacijo in 30 € za kartonček(oz. kakšne so pač cene zdaj)

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor So feb 17, 2007 10:23 pm

rhino je napisal/-a:
Thor je napisal/-a:NOBENEGA tuv-a ne rabis za luči. Govorim iz lastne izkušnje. Julija 2006 sem se sam prijavil na homologacijo dodatne opreme na LPP-ju v Ljubljani. Med ostalimi zadevami so bile tudi prednje angel eyes luči in zadnje na led diode - (oboje imajo gor odtisnjen E znak, kateri pa mora biti evropskega porekla (E09, E11...), kjer so zadnji dve številki koda države). Pregled je bil izveden v Novi Gorici in izvedel ga je sam g.Lovec iz LPP-ja. Zadeva je zgledala takole: pregledal je luči, pogledal E kode na prednjih in zadnjih lučeh, ter spredaj so izmerili svetilnost, pri tem nisem imel nobenih papirjev ali dokazil za luči razen E kode na lučeh... Čez 10 dni sem dobil po pošti potrjen homologacijski kartonček z vpisom: dodatno vgrajene luči. Konec zgodbe.

A si merjenje svetilnosti posebej plačal,ali 21 € za homologacijo in 30 € za kartonček(oz. kakšne so pač cene zdaj)

...jaz sem dal cca 22k za vse skupaj, od tega 16k za pregled in cca 2k za vsak vpis, ker sem imel še temnitev stekel in menjavo vzmeti, kartonček sem pa imel od prej.
Svetilnost so pa opravili kakor pri običajnem pregledu originalnih luči.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov