Sem prebral lepljive teme in me zanima še nekaj...............
Imam Bingota1, v katerega homo.kartončku je vpisana dimenzija gum 175/65-R14 in 175/70-R14 (ET24) , poleg tega je zapovedana še povečana nosilnost 86T in 84T. Imam model M1, 66kW, multispace.
Vpr1: Če imam gume, ki niso enake zgoraj napisani dimenziji v homo.kartončku, predvsem mislim na manjšo nosilnost npr.82T (pogosta) ali je to že kazen?? predvidevam da ja, če je policaj pozoren.............
Na zimskih gumah imam jeklena platišča od 206, ki pa imajo ET 34 (homo.karton ukazuje ET24). Tega nisem vedel ker imam rabljeno vozilo, a na vašem forumu se najdejo jako zanimivi podatki..

VPR2: A že kršim zakon?? Kako narobe je to v "real life" ?? Če pomislim z kakšnimi platišči se nekateri vozijo?!?!
za spomladi bi rad kupil alu platišča (in prodal za 206, da ne bi kršil zakona). Sem že veliko konfiguratorjev dal čez, vendar v nobenem primeru ne najdem alu platišč 15" za bingota1, ki bi imela TUV. Konkretno RIAL CAMPO delajo v dim. 5,5x14 in 6,5x15 ter so tako primerna za bingote, vendar ko pogledam TUV papirje noter piše, da lahko na bingota1 namontiram samo 5,5x14 in samo 175/70R14, večje pa samo na bingota2 (čeprav vsi vemo da imata enako podvozje...!!)
Vpr3: Ali je sploh kakšna možnost da bi na bingota1 lahko dal gor recimo 185/60 R15??? Pa seveda da bi lahko to homologiral......
Hvala za odgovore, LP