Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Na kaj paziti ob nakupu rabljenih platišč?

Napisal/-a DaDek Ne apr 29, 2007 8:00 pm

Malo sem pobrskal po forumu pa nisem najdel nič pametnega, pa ker sem glede tega totalni laik bom raje vprašal..

Torej.. odločil sem se da ostane Astra še vsaj 1leto pri hiši in da bo dobila 17", ker pa se mi ne zdi vredno dajat 400-500eur za platišča in še 1 x toliko za gume (dijaški žep + punca + avto = težko gre skozi, kljub študentskemu delu :P ), malo brskam po rabljenih zadevah, pa me zanima na kaj vse morem paziti ob ugledu platišč, kako preveriti, da platišče ni slučajno zvito ali kaj? Kako je glede mer?

Imam: Astra G, 4x100

Zdaj samo teorijo kaj je ET in J sem si prebral, pa me vseeno zanima kakšen ET in J bi bil najbolj primeren za Astro G?

Nekaj sem gledal ta 2 oglasa: ( ni napisal katere gume ima gor, kar me malo moti)
http://www.avto.net/2004/platisca/oglas.asp?id=1408626# alessio arizona

Ali pa to:
http://www.avto.net/2004/platisca/oglas.asp?ID=1373209 Borbet bs
pa pač kupim nove gume (goodyear al pa sava lahko dobim dokaj ugodno)

bi bile sploh kere od teh feln primerne za moj avto? Najbolj se mi luštajo te Alessio, ker je 500eur dokaj ugodno pa še gume so takorekoč nove gor?

Nekaj sem gledal tudi nove felne, in sicer Rial Viper E757, pri gumicentru in sitaru sem jih videl 87eur za kom (nova), zakaj so tako poceni? So vredu felne to? Na neki primerjalni tabeli sem videl da RIAL kotira dokaj visoko po kvaliteti. Dopadejo se mi tudi RIAL Daytona vendar jih ni za dobit po akcijski ceni 4x100 (vsaj tako je razvidno na gume.si)

zanima me tudi koliko bi lahko dobil realno za Original alu Opel 15" z gumami Michelin energy z 5mm profila.

Če že obstaja kakšna tema z podobno tematiko se opravičujem,

lp,

davor

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 29, 2007 8:11 pm

glede platišč bi se raje odločil za Alessio za 500 eurov v kompletu ,za kakšno kvaliteto pa gre je pa najbolje ,da kar gor namontirata pa mal naokrog zapelat pa takoj vidiš pri čem si ali pa vulkanizerju pa na centrirko :idea: pa veliko sreče pri nakupu 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne apr 29, 2007 8:29 pm

felge pelji k vulkanizerju, da preveri, ali so zvite in dobro nacentrirane, poglej kakšne so gume gori (razen če boš nove kupil), priporočam ti, da jih pravtako namontiraš na avto in se pelješ kak krog ali dva, ŠELE nato se odloči, če boš kupil ali ne. boljše, da ne kupiš, kot da kupiš "šrot". ;)

sicer pa so mi oboje felge všeč. 8)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Ne apr 29, 2007 8:47 pm

torej najbolje da peljem felne do vulkanizerja da prečekira in če on reče da so ok, še vseeno namontiram gor s

zakaj pa noben od teh oglasov nima vpisanega ETja? kok je pomemben?

lp,

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po apr 30, 2007 7:06 am

ja pozanimej se, ker če ni pravi ti bo guma drsala na notranji al zunanji strani ;)
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po apr 30, 2007 12:25 pm

jao na teh original 15" ki jih imam zdaj gor nikjer ne piše kok je ET, zdaj na pamet pa ne upam kupit, ko se glih ne spoznam nekaj :/

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po apr 30, 2007 1:17 pm

Jaz bi izbral Borbet, kvaliteta bi naj bila boljša (kolikor se spomnim zaostajajo le za OZ in BBS) pa še lepši dizajn. Pa na Alessio so gume Wan Li, ima jih prijatelj pa jih ne priporočam prveč. Zelo trde, slab oprijem, nonstop cvilijo.....

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po apr 30, 2007 1:24 pm

sej sem jaz tut mislil borbet, samo je človek iz ribnice jaz pa iz mb, pa se mi nekak vseeno ne splača samo po to it tja :/

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po apr 30, 2007 4:47 pm

edit:

odločitev je padla, kupil bom NOVA platišča, in sicer Dezent V dark, vendar pa je največji problem da jih ni nikjer za dobit v 4x100 :/ sitar jih MOGOČE dobi naslednji teden. :( pozn akdo kakšnega ki jih ima? Zaverskemu grem v sicer v čet. pogledat, vendar mi ni do nakupa pri njemu najbolj (osebni razlogi :D ). Mi lahko kdo prosim pove kater ET rabim za Astro G?

Katero dimenzijo gum pripročate? Izbiram lahko med Sava in Goodyear (kompenzacija neka..)? 205/40 ali 215/45? Razlika v ceni je precejšnja, kaj pa nasploh?

lp,

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 Po apr 30, 2007 5:02 pm

215/40/17 ;) et 35 :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če maj 03, 2007 12:25 pm

Jao, kok ste eni komot. In zakaj je problem naredit za ene feltne 200km v eno smer, če dobiš dobre in take kot jih hočeš? :roll: Jaz sem v eno smer naredil 1300km zanje, pa mi ni žal.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 09, 2007 3:18 pm

in kake felne si kupo zaj? felnar na ptuju drugač za dost teh prodajalcev uvaža pa potem njim prodaja. naroči pa ti jih tud lahko hitro, sicer pa tak ko vidiš felne ki so ti všeč potem v katalogu njegovem piše če sploh pašejo na tvoj avto. maš pa tud na ptuju še avtoefekt, malo dražje sicer ampak dobro. drugač če si iz mb pa ti ni za ptuj pa poglej tam na tržaški poleg premija avto ko ma oni zaverski vulkanizerstvo zraven. hudo nizke cene gum ma felne pa tud poceni ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr maj 09, 2007 9:46 pm

gume pa ju3 verjetno dobim, na neko kompenzacijo še čakam, upal da bom mel na izbiro toyo, goodyear, pirelli, al pa kaj podobnega. kupil sem felne pri zaverskem prejšnji teden. še 2eur ceneje po kom kot pri sitaru :P edino na zalogi ni mel onih krogecov za v sredino felne (ker je prevelka lukna)..

Ja nixxon sry ker mi ni za dat cca. 60eur da bi se peljal do ribnice in potem mogoče ugotovil da je z felnami kaj narobe.

aja so pa Dezent V dark 17"
Priponke
dezentD.jpg
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov