Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Nekaj vprašanj Golf V alu platišča in 16" gume

Napisal/-a sonic So maj 19, 2007 7:07 pm

Najprej naj povem, da sem že malo preiskal forum (z iskalnikom), a našel presenetljivo malo na to temo. Pa pojdimo:

Golf V ima standardno 15" jeklena platišča, nadgradil bom na 16" alu platišča.
Ta dimenzija se mi zdi za tovrstni avto dovolj - sploh ker kakega drugega stylinga avto ne bo deležen, kvečjemu kake krom letvice, xenon luči in mogoče krom ohišje ogledal, pa še to nisem ziher za slednje) - BTW, dobrodošli tudi komentarji na ta del mojih styling načrtov. Golf je pa barve shadow blue (zelo temno modra metalik), to je tudi pomembno pri usklajevanju.
Tudi glede vliva na vožnjo in udobje ne bi dajal večjih; nenazadnje pa gledam tudi na stroške.
Jeklena platišča s pokrovi bom uporabil za zimske gume (bodo pač 15", ampak saj večina najbrž naredi tako, kajne - ali je bolje kako drugače?).

Zdaj me zanima, kje se splača kupiti alu platišča?
Najraje bi imel taka oz. podobna, kot jih VW daje originalno (a kdo ve, od katerih firm VW kupuje platišča?). Se da kje dobiti sredinske pokrovčke z VW znakom?
BTW, ja, lahko bi jih naročil že pri nakupu avta, ampak so predrage, pa še več izbire imam tako glede platišč kot gum, ki bodo na avtu.
Nekateri svarijo pred mehkimi platišči - kako naj vem, katera so ok? Se ta mehkost pozna tudi pri 16"?
Glede "barve" platišč bi najraje take malo bolje svetleče srebrne/alu barve (vseeno pa ne ravno krom).
Ali pa morda Alutec Cult, bi pasala na temno modrega golfa?:
http://www.alutec.de/eng/wheels/cult.htm
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So maj 19, 2007 7:23 pm

dobiš kopije original platišč,ki jih je cel net poln.sam s kopijami je tko,so težje in slabši materijal,ampak to ni nujno vedno tako.sredinski pokrovčki pa tudi niso problem,poglej malo po štacunah kjer prodajajo dotično robo-feljuge itd.probaj pa dobit pokrovčke ki nimajo znaka samo nalimanega ,pač navadna nalepka na pokrovčku, če boš kje izvohal une plastificirane,ki so mal debelejše pa sporoč,ker jih jst tud iščem.

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So maj 19, 2007 7:54 pm

Aja, dobro da si me spomnil - kje so kake vredu trgovine s platišči v LJ in okolici ? Da si malo ogledam po internetu ali pač v sami trgovini...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 22, 2007 6:37 pm

A res noben ne ve? Slabi ste fantje, slabi... :P
ne sej ne, se hecam malo.
A kdo ve vsaj za kakšen dober VW forum, mogoče bo tam kaj več sreče?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To maj 22, 2007 6:40 pm

sonic je napisal/-a:A res noben ne ve? Slabi ste fantje, slabi... :P
ne sej ne, se hecam malo.
A kdo ve vsaj za kakšen dober VW forum, mogoče bo tam kaj več sreče?

gres na www.najdi.si in vtipkas vw team
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 22, 2007 6:41 pm

napisi v najdi.si TEAM VW pa bos mel vw forum.

Iti iz 15" na 16" je potrata denarja, ce se mene vprasa. Pusti tak kot je, krom letive pa ohisja ogledal pa pozabi, ker to je grdo, sploh pa na modri barvi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 22, 2007 6:45 pm

kasne alu pa isces?
najbol ti je it na net pa mau poiskat www.avto.net
Zadnjič spremenil abbe, dne To maj 22, 2007 6:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To maj 22, 2007 6:47 pm

mislim da res saj 17 pa crom pusti za sosedovega yugica :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 22, 2007 8:52 pm

OK, hvala za namig o slovenskem vw forumu.

A ljubitelji vw (predvsem golfov) obiskujete tudi kak tuj forum ? Bi se priporočil tudi za kakega kvalitetnega tujega (v nemščini ali angleščini, oboje je ok)

Aja pol krom ne, pravite... no jaz sem mislil nekaj takega kot že VW da gor v dodatni opremi pod imenom krom paket (ampak pomoje se da to lastnoročno zrihtat za manj kot 100 EUR).. izgleda pa približno tkole (na prednji maski in bočnih letvicah, edin barva ni enaka moji):
Slika
Recimo na passatih v taki barvi je izredno dobra kombinacija temno modra karoserija in krom detalji...
Al pa tale golf, zdele sem ga našel na autoscout.de: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=sryng4qrsmy (sam jih nima na boku; pa platišča mi niso všeč)

Zbiram še mnenja o 16" vs 17" platiščih... meni se zdi vizualno 16" nekako še vedno OK... predvsem me pa skrbi, da ne bi bila na 17 potem vožnja "pretrda".

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr maj 23, 2007 9:07 am

Prijatelj, voznja postane pretrda ko imas presek gume vsaj 30 in avto stoji na gewindah. Lahko ti pa tudi v praksi pokazem, kako lepa in nezna je lahko voznja na 20" ;) TI nabavi kar se ti zdi da je vredu, potem pa se boma dobla pa bos en krog naredo z mojim avtom, pa bos vido da si se zmoto ;)
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 23, 2007 12:10 pm

Mislm da boš z krom barvo na špeglih naredu napako, avto je moder pol pa tist krom gor, avto bo barvno totalno neusklajen :roll: . Pust tko kot je, tko bo še najbolš.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 23, 2007 12:46 pm

prej sem imel 195/60R15 zdaj pa imam 205/40R17 pa je razlika minimalna v trdoti, lukno malo bolj čutim to pa je tudi vse.. no pa robnike bolj šparam :D :D :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 23, 2007 6:16 pm

Hm, kromirano ohišje špeglov bom res kr opustil.

Glede ostalega... bom še premislil in preračunal, pa počakal še na nadaljnja mnenja tukajle.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 23, 2007 6:26 pm

http://www.alutec.de/eng/wheels/cult.htm - če bi dal te alu gor bi avto "zažigal" bil bi med redkimi, ki bi imeli take alu na golf V, skratka bi pritegnile pozornost.

pri stylingu po mojem mnenju dela čuda če spremeniš tiste male detalje, te ta velike detalje kot so krom špegli itak vsi vidjo in se naveličajo, če pa uspeš spremeniti tiste "male" stvari potem si naredil veliko

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 23, 2007 8:39 pm

Ja, adis, imaš kar prav.

Pa tudi tiste Alutecove feltne Cult sem tudi jaz že gledal, izgledajo super. Na črnem avtu bi bile sploh hude.
Sicer je tudi moj zelo temno modre barve, morda bi kombinacija vseeno šla?. Ker nimam slik svojega avta, sem prilepil fotko od enega avta na netu, za predstavo:
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jun 06, 2007 2:01 pm

No da malo oživim temo.

Še vedno razmišljam o alu platiščih. In bodo pomojem kar lepo 16".
Lahko bi sicer šel h kakemu VW trgovcu (magari kar tam kjer sem kupil avto), ampak se bojim da bodo malo preveč računali.

A kdo ve, pri katerem proizvajalcu VW dobiva lita platišča (verjetno jih ne izdelujejo direkt sami). Saj če bi me mikalo imeti VW znak v sredini, se da to kje dobiti).

V splošnem pa bi bil vesel par naslovov (spletnih ali tapravih), kje imajo dobro izbiro platišč. Ker rad malo pogledam v štacuni na lastne oči, namesto napol na slepo kaj direkt naročim preko spleta.
Zanima me predvsem v LJ in okolici , lahko pa tudi drugje po SLoveniji ali celo malo čez mejo...

LP vsem

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr jun 06, 2007 2:06 pm

v googla napiš alu platišča in sledi zadetkom... se ti kr ene par trgovin izpiše - gaberje,špan itd...

juan86
Nov uporabnik

Napisal/-a juan86 Sr jun 06, 2007 3:02 pm

Take farbe golfa mam tud jst, pa kakorkoli obrneš, na paše nič kromiranega gor, tak da ti jst glih ne priporočam, rajš prefarbi vso črno plastiko v modro, bo boljš.

Pa če že gledaš felge, rajši kupi 17 colske pa dej tistih 100 al 200 ojrov več, ker bo avto res lepše zgledal.

Aha, pa še to, govoro sem z enim mehanikom pa je rekel da se na široko ognem replik, ker majo same probleme z njimi. Sicer ga nisem vprašal kdo je proizvajalc replik (baje jih je več) ampak tak za info. Je rekel da če že kopujem da rajš kupim orginal al pa felge proizvajalcev (BBS, OZ, Allesio,...)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jun 06, 2007 3:12 pm

tole nabavi če že 16.
edit: pismo v pozabu kopirat pa oglas zginu z neta. nabavi si ali VW repliko al pa Audi repliko če že ne original rabljeno. če že 16 naj izgleda vsaj kot original, vse kar je druzga naj bo vsaj 18.
Zadnjič spremenil Slicker, dne Sr jun 06, 2007 9:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jun 06, 2007 4:15 pm

Ce ze kupujes kupi 17" kvaliettne felne za manj dnarja, ne pa da zapravlas smesen denar na original 16" felnah.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov