Najprej naj povem, da sem že malo preiskal forum (z iskalnikom), a našel presenetljivo malo na to temo. Pa pojdimo:
Golf V ima standardno 15" jeklena platišča, nadgradil bom na 16" alu platišča.
Ta dimenzija se mi zdi za tovrstni avto dovolj - sploh ker kakega drugega stylinga avto ne bo deležen, kvečjemu kake krom letvice, xenon luči in mogoče krom ohišje ogledal, pa še to nisem ziher za slednje) - BTW, dobrodošli tudi komentarji na ta del mojih styling načrtov. Golf je pa barve shadow blue (zelo temno modra metalik), to je tudi pomembno pri usklajevanju.
Tudi glede vliva na vožnjo in udobje ne bi dajal večjih; nenazadnje pa gledam tudi na stroške.
Jeklena platišča s pokrovi bom uporabil za zimske gume (bodo pač 15", ampak saj večina najbrž naredi tako, kajne - ali je bolje kako drugače?).
Zdaj me zanima, kje se splača kupiti alu platišča?
Najraje bi imel taka oz. podobna, kot jih VW daje originalno (a kdo ve, od katerih firm VW kupuje platišča?). Se da kje dobiti sredinske pokrovčke z VW znakom?
BTW, ja, lahko bi jih naročil že pri nakupu avta, ampak so predrage, pa še več izbire imam tako glede platišč kot gum, ki bodo na avtu.
Nekateri svarijo pred mehkimi platišči - kako naj vem, katera so ok? Se ta mehkost pozna tudi pri 16"?
Glede "barve" platišč bi najraje take malo bolje svetleče srebrne/alu barve (vseeno pa ne ravno krom).
Ali pa morda Alutec Cult, bi pasala na temno modrega golfa?:
http://www.alutec.de/eng/wheels/cult.htm