Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mattek
Nov uporabnik

Barvanje popravljenega karbona

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 6:43 pm

Pozdravljeni. mmorda ta tema res ne sodi na ta forum, ampak verjamem da mi lahko nekdo pomaga. Gre namreč za popravljen(počen) del karbona na mojem okvirju za kolo. Ker pač stvar ni bila čisto ravna in gladka...sem nanesel špric kit da bi stvar malo poravnal...to mi je nekak uspelo....čeprav so še ostale neke male črtice in nanesel črno barvo za avto. Ampak barva deluje tako plastično...jaz pa bi želel da je takšna kovinska...kot je na avtomobilu...ne metal ampak obična črna...kako se to doseže. hvala

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 19, 2007 7:23 pm

Morda si nanesel preveč debel sloj barve, pa je ratala površina valovita. Kaj polakiral si ga? Drgač pa daš 2-3 tanke sloje barve, ravno toliko da prekrije in nato 2-3 sloje laka.

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 7:36 pm

3x po tanke sloje sem našprical...ampak deluje plastično kot da bi pač na plastiko našprical. ja polakiral pa nisem...je rekel da je barva dovolj v spreju...kaj da potem lak tisti svetleč videz? kateri pa...prozorni v spreju je vredu?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 19, 2007 7:54 pm

Da ne bi slučajno kupoval lak v spreju :!: Sem se najeb.. 2x in nikoli več.
Lakirat moraš z profi lakom za avte. Če nimaš pištole, pač kupiš vseeno profi lak na kilo in ti ga v kaki lokalni drogeriji oz. tam, kjer ti tudi delajo spreje in ti tam zmeša lak s trdilcem in da v dozo(sprej) in potem prelakiraš, samo, če si ti barval z unim univerzalnim sprejem za jurja, ki ima že vmes lak, ne bo nič. Barvati moraš z barvo na osnovi baze, taka barva nima sijaja in se ti posuši v cca pol ure in nato z lakom čez, kateri se ti posuši v cca 24 urah, popolno trdnost pa doseže v nekaj dneh.
Ta pripravljen lak v spreju moraš porabiti v cca 2 urah, ker kasneje ni več uporaben.
Priznam, da je recimo čez 2 meseca še zmeraj v tekočem stanju v pločevinki, samo, če boš prelakiral kako stvar s tem sprejem čez kak mesec recimo, se lak nikakor ne bo hotel strditi, zato ga moraš res uporabiti v cca 2 urah, kot je tudi meni reku prodajalec, ki mi ga je zmešal.
Sedaj moraš zbrusiti najprej z ene 600 papirjem, potem z 800 in ponovno pobarvati s črno (lahko ti trgovec zmeša v sprej črno na osnovi baze). Daš 2 tanka sloja barve, počakaš, da se ti fajn posuši in daš ene 2-3 tanke sloje laka, ravno toliko, da se naredi "špegu", ker drugače, če boš dal premalo, boš imel efekt pomaranče, med sloji počakaj ene pol ure in ne pretiravaj z lakiranjem, ker ti bo poteklo, lahko tudi čez 20 min al pa 1 uro, ni nujno da takoj poteče. Tam, kjer boš barval in lakiral, predhodno pošpricaj z vodo (pršic) vse stene in tla in tudi po prostoru. Če boš šprical strop, pazi, da ne bo velikih kapelj, katere bi ti posledično padle na kolo.
Zadnjič spremenil Cash, dne To jun 19, 2007 9:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 8:04 pm

ok hvala bom rekel...bomo kr becikl tja pelo za pokazat...aja glede kitanja še nekaj...dve luknici sta malo večji...potem na to mesto več kita našpricam...pa potem brusim?

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 8:08 pm

aja pa za kit brušenje mi je dal 1200 in s tem je full težko...tiste večja odstopanja je nemogoče...bi moral sto let brusit:)

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jun 19, 2007 8:59 pm

Najprej z 400 pobrus,pol z 800 povrhu,potem u šprickit in spet z 800,potem pa fajn vodno z 1200,pa uzam si čas ko boš vodno šmirglal ker to je finish priprava pred barvanjem,kakor si boš prpravo tako boš pol imel ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To jun 19, 2007 9:09 pm

Čakaj!
Kaj maš ti to pravi karbon? Za kero zvrst pecikla se gre? Downhill ali dirkalno kolo?
Ker če ti je karbon počil verjami da ga s kitom neboš popravil!
in če je za downhil ga jaz nebi uporabljal v nekih extremnih pistah ker se ti bo kolo razpolovilo!
Da to popraviš je en poseben postopek v katerem karbonska vlakna pečeš v peči...
Make my day

Uporabniški avatar
erda
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a erda To jun 19, 2007 9:20 pm

lol karbon okvir za DH, keri ga uporablja je v nevarnosti ( remec )

prej bi reko da ma cestaka
Naložim AdriaRoute 2.0 na navigacije garmin. za več info zasebno sporočilo

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 9:28 pm

ne počeno je že popravljeno s karbonom...zdaj pa tu ko je ta "karbonska flika" ni ravno vse ravno...ker pač ni na estetiko gledal ampak na trdoto...gre pa za cestno kolo

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 9:40 pm

ekola za boljšo predstavo..
http://www.lescycles.com/racers/images/ ... missue.jpg
to je to kolo...počen na gornji cevi...zdaj pa bi rad jaz tisto črno barvo ko je že v orginalu ...pri spojah cevi...nadaljeval po tej "fliki".

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 19, 2007 9:51 pm

Hja, tam boš naprej potegnu s kitom in vse luknjice moraš popravit z navadnim kitom, potem pobrusit z ene 400 in nato ene par rok špric kita. Počakaj, da se ti fajn posuši, najbolje ene par ur, bolje več, kot manj, ker če se ti ne bo, bo lahko barva regirala na šprickit in ne bo lepo ratalo. Špric kit potem najprej pobrusi z 800, potem pa še s 1000 in kakršno površino boš naredil, taka bo potem, ne mislit, da boš še z barvo potem kaj prekrival, ker mora biti res na tanko pobarvano, pa glej, da ne bo kaj mastno po okvirju od rok.
Še to: naj se ti ne mudi, raje več tankih slojev, kot 2 debela, pa raje en dan več delat, kot potem gledat slabo narejeno.
Drgač pa, dober bajk :tomidelej:

mattek
Nov uporabnik

Napisal/-a mattek To jun 19, 2007 10:08 pm

ok tnx...pol pa veselo na delo:)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov