Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po avg 13, 2007 6:07 pm

Daj mož nena ga seri 15" na Leon-a pa še pod styling rubriko si dal. :P
Drgač pa močno dvomim,da boš spravil 15" na novega Leon-a,ker po moje ti to ne bodo dopuščali diski.No lahko,da se motim a mislim,da je 16" spodnja mera.Prodaj gume pa kupi letos ali drugo leto ene lepe minimum 17" alu platišča a raje poseži po 18" ali 19"
drgač je blo pa tui že tukaj miljonkrat povedano,da vsakršno spremembo moraš homologirat,ker lahko imaš v primeru nesreče z neustreznimi dimenzijami pnematik kr velike probleme in ti bi šel to delat še z zimskimi gumami,kjer je še večja nevarnost izleta iz ceste ali nesreče in to z novim avtom.Mož nena ga serji posledice so lahko katastrofalne.Recimo,da izletiš iz ceste ali narediš nesrečo z neustreznimi pneumatikami in nimaš tega homologiranega si lahko ob kasko pe še ob kaj drugega.
Ne mislim te zj strašit ali karkoli druzga ampak z tem se res ni za zajebavat,ker te lahko potem zaradi malenkosti fejst boli glava.
Pol bo treba homologirat menda ne al me nebo noben prašal?

Neglede na to ali se ti nikjer ne bo kaj velik poznalo moraš ampak res moraš take spremembe homologirat,ker vrjem,če boš imel nasrečo bo zavarovalnica iskala dlako v jajcu in prvo se ti bojo zapičili v neustrezne pneumatike in če jih morebiti nimaš homologirane.
Ob dejstvu,da pa zadevo homologiraš pa nimaš kj razmišljat a dvomim,da boš na avto spravu kaj manj kot 16"
Zadnjič spremenil seat, dne Po avg 13, 2007 6:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Pe avg 24, 2007 11:28 pm

sej na novega leona tut grejo 15" brez problema
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So avg 25, 2007 7:14 am

@hladni: ja kupi si 140 KM Leona z vso živo opremo, zdej boš pa 15 gume gor tlaču :? , ti bo ja avto zameru do konca življenja, da mu devaš pecikle od nakupovalnega vozička gor :P. Je pa zanimivo, kako ima vsak Leon drugače homologirane pnevmatika: moj 1.9 TDI Ref Nitro (brez tistih grdih odbijačev npr) ima vpisane dimenzije 16 in 18, 17 pa ni, kar pa imajo vpisano pri Stylance Nitro, tako da izgleda, da pri Seatu sami ne vedo dobro, katere dimenzije bi pustili. :P

Drugače pa so tudi meni ostala 15" jeklena platišča z par tisoč prevoženimi in Sava Eskimo S3 gumami za zimo, pa četudi dam stran, da so tiste gume falus od ovce, sem šel vseeno za hec vprašat, ali gume s tistega prejšnjega modela Toleda pašejo na Leona. Govoril sem s šefico servisa, ki je sicer moja kolegica. Povedala, mi je da kot prvo odsvetuje Sava Eskimo S3 gume ker so zaenkurac (kar sem sicer vedel tudi sam, saj je ibiza s 13kami prekleto drsela) in da odsvetuje manjšo dimenzijo gum kot 16 s stališča stabilnosti vozila. Jasno je sicer povedala, da bodo letos pri Seat servisih naročil komplete kakovostnih gum & platišč za neko pošteno ceno (pa kak popust bi še dal...), ampak četudi gum pr njej ne vzamem, je njej vseeno, samo naj ne devam manjše dimenzije gor. Obvezno pa, če misliš tuščat 15" gume gor moreš homologirat zaradi zavarovalnice + preverit ali se bodo popolno ujemale tudi dimenzije šraufov.

Mogoče še to: sam sem sicer študiral, da bi na svojega Leona ruknil enaka original lita platišča od Seata, sam majo neko astronomsko ceno: slabih 300 € po komadu, kar se mi zdi veliko + dosti ljudi mi je reklo, da se platišča zaradi kamečkov med zimo poškodujejo in načne jih sol. Tako, da zaenkrat kupujm jeklena platišča in ene spodobne gume + seat pokrove zanje... če pa kdo kej več ve, pa na dan z besedo. Ampak za eno kurčevo Seat felgo je pa slabih 300 € velik.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

malo

Napisal/-a gepl83 Po avg 27, 2007 4:22 pm

to je pa res premajhno. Prodaj gume, pa si nabavi vsaaaaj 16 ke, pa so še majhne
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov