Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Menjava stare osvetljitve v avtomobilu+dodana nova by svizc

Napisal/-a svizc To sep 04, 2007 5:34 pm

Pozdravljeni!

Ker sem sam nemorm odloct katere barve osvetljitve notranjosti avtomobila bi izbral, sem se odlocil da povprasam tukaj za kaksno mnenje oz. predlog. Pred casom sem imel pod armaturo ze 2x30cm neonke in sicer modre barve in mi je vseskupaj izpadlo dokaj dobro, samo potem sem sel z prijatelji na morje in je zgleda po nesreci nekdo brcnil v eno od neonk pod armaturo in je le ta pocila, kar pa je povzrocilo kratek stik in skurila se je se druga. Zdej sm se pa odlocu da menjam popolnoma vso osvetljitev avtomobila, sepravi luc na stropu pri sredinjskem ogledalu in pa luc v prtljazniku, poleg tega pa bi nastimal se vec visokosvetilnih ledic na voznikovo stran pod armaturo in pa pod sedez, pravtako isto na sovoznikovo stran. Cez cas pa tudi v panele ko se jih bom spravil predelovat zaradi akustike. Zdej ker imam z neonkami slabe izkusnje bi za to rundo raje izbral vec VISOKOSVETLECIH LED luck, tko da bi zadeva res zazarela kot se zagre. Potem si bom umislil se ALU tepihe da bo res sevalo. Samo zdej sm pa prisel do tega da se nemorem odlocit kaksno barvo vse osvetljitve bi izbral. Je to MODRA ali pa RDECA barva. Tedve sem si izbral, ker mislim da se najbolje sedejo v moj avto(Rdeca barva->slika avtomobila spodaj). Lahko bi dal sicer tudi bele ledice samo mislim da ne pasejo v tak avto. Zdej pa predlogi...
Priponke
zgoraj1.JPG
Zadnjič spremenil svizc, dne Ne sep 30, 2007 10:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To sep 04, 2007 6:57 pm

Ja daj take barve ko maš avto. Samo kot vidim maš še letvice črne, rajše bi to prebarval v barvo avta ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 04, 2007 7:06 pm

Sepravi rdece barve. Ja letvice na avtu so se crne, drugac clean look na haubi se ni narjen bo pa zgledal tkole nekak. Pride se bodykit gor itd., sam zdej najprej notranjost ker je nekje treba zacet ane in ne vsega po malo ker mi na koncu nebo ratal nicesar do konca narest...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To sep 04, 2007 8:05 pm

ja clean look spredaj bo super če bo tak, upam da neboš pretiraval z kakim body kitom.. da bi samo pobarval letvice, dal normalne felne gor pa to..bi blo čist super

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To sep 04, 2007 8:22 pm

ei...dej še sliko notranjosti ane :lol: :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL Sr sep 05, 2007 6:21 pm

Ma za moje pojme lahko vse barve razen rdece!
Ko sem prvic daval not ledice sem dal rdece, da so se klapale z bavo osvetlitve armaturke.... izpadlo je kot da bi mel potujoc bordel, zato sem po hitrem postopku menjal za modre.
Pa vsak avto je v temi crn, ko pa je svetlo pa itak se slabse vidijo ledice, tako da jaz navijam za modro! :) , sploh ce se ti kakorkoli klapa z osvtlitvijo recimo radia,...
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 05, 2007 6:24 pm

jst bi dau ledice BELE barve.

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek Sr sep 05, 2007 7:10 pm

Jaz bi ti priporocal bele al pa modre, sploh ce bojo alu tepihi se modre lepo vidijo potem tudi na stropu ko je cela streha znotraj modra. Preverjeno :) Mam pa diod kolk ces tak da ce jih rabis povej. LP
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če sep 06, 2007 3:38 pm

Aha, potem se bom najverjetneje odlocu za modre ledice. LED-ice bom jest dobu visokosvetilne in to zelo poceni, tko da to ni problem!

Imam pa eno vprasanje. Namrec danes sm gledu ze pod sedez kam bi lahko fiksiral ledice, in sm zapazu da je pod sedez ze speljana ena zica v plasticni cevki, samo pa nevem za katero rec se uporablja ta cev in zica v njej in pa kam pelje ta cev. Namrec ce bi izvedu kam pelje to bi mi prislo to v zelo veliko pomoc, sploh pri napeljevanju kablov za napetost za LED diode. Kdo slucajno ve kam pelje to?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če sep 06, 2007 5:14 pm

Če je oranžne barve, potem je skoraj zagotovo za zategovalec pasu ali pa airbag v sedežu. Vsaj pri Peugeotu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če sep 06, 2007 5:19 pm

Aha aha, sm se zajebu k sm su tako bedno vprasanje postavt, seveda ja, to je to. Airbag scena. Pa baje da ne deluje airbag sploh ce nisi pripasan, no pustmo sedaj to. Uglavnm kdo ve kje v armaturi pride ta zadeva ven, oz. kam je prikljucen, ce bi se dalo slucajno kaj skombinirat da bi skozi tisto cevko potegnu kabelj za napetost za vezje LED diod. A je to kje na dostopnem mestu a je vezano na kaksen racunalnik pod armaturo, tko da bi blo treba podirat pol armature?

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL So sep 08, 2007 10:12 am

Zaradi majhne porabe ledic (sploh ce so vezane zaporedno) se ni za bat, da bi imel kaksen opazen padec napetosti, tako da ga lahko vezes na vsak +12. Osebno sem si sposodo + pri napajanju avtoradija.
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

Uporabniški avatar
K@TJA
Novinec

Napisal/-a K@TJA So sep 08, 2007 11:16 am

definitivno daj rdeče not ,ker bojo pasale k avtu ,ko je rdeče barve

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So sep 08, 2007 10:24 pm

MortaL je napisal/-a:Zaradi majhne porabe ledic (sploh ce so vezane zaporedno) se ni za bat, da bi imel kaksen opazen padec napetosti, tako da ga lahko vezes na vsak +12. Osebno sem si sposodo + pri napajanju avtoradija.

Kaj pa bi bla scena ce bi jih vezal vzporedno. Crkne ena, crkne ena, ce so pa zaporedno pa crkne ena pa gre vse v k... Trenutno se gruntam da bom vso osvetljitev v avtomobilu vezu na tist knofek v vratih, tko da bodo ledice delale samo ce bodo vrata odprta, oz. bom dal se on/off gumbek da se jih bo dal izklopt tud takrt kt bojo vrata odprta.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So sep 08, 2007 10:25 pm

K@TJA je napisal/-a:definitivno daj rdeče not ,ker bojo pasale k avtu ,ko je rdeče barve

J**i ga, sm ze narocu modre :)

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO To sep 25, 2007 12:49 pm

svizc je napisal/-a:
K@TJA je napisal/-a:definitivno daj rdeče not ,ker bojo pasale k avtu ,ko je rdeče barve

J**i ga, sm ze narocu modre :)

..pa zmontirov tud :D

kva si tok skromn s slikam :roll:

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 25, 2007 7:15 pm

Tkole zgleda zadeva trenutno. Posliku sm samo na hitro kako se vidi pod armaturo in pa kako od dalec ko svetijo se ledice v stropu. Ko pa bo zadeva popolnoma koncana pa bova verjetno z voO-jem mal bols poslikala, tole je blo ZLO na hitr...
Priponke
DSC01008.JPG
DSC01006.JPG
DSC01003.JPG

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO To sep 25, 2007 7:40 pm

Slika

še dons me glava boli :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 25, 2007 7:44 pm

ok,bom kar bil iskren.

avto je rdeč,radio ti bol vleče na rdeče-oranžno....zakaj da fak si pol dal plavo? ded,časi honda stila so že mimo,to še majo dan danes samo hondaši neke take kombinacije
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 25, 2007 8:13 pm

Zato ker sm pac dal izbiro med modro in rdeco barvo in sm se odlocu za modro, jebatga. Sicer je osvetljitev samo v notranjosti, zato Patrik_A3, nevem zakaj se tolk obremenjujes, saj jih nisem na zunanjost avtomobila namontiral. Sicer je pa ponoc vsaka krava crna, tko da ni vazn kasne barve je avto, vazn da ornk svet. voO dobra slika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov