Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Passat felne 16 ali 17 coll?

Napisal/-a Dejan-k Sr okt 24, 2007 9:17 pm

no imam vprasanje ne morem se odlocit med 16 ali 17 coll kere bi vzel raje bi imel 17 samo me malo motijo cene gum za 16 pa ne vem kako kaj zgleda to na passatu ima mogoce kdo gor 16 in ima sliko kako pride to na pasatu?bi prosil ce lahko malo pokaze:D

LP

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr okt 24, 2007 9:21 pm

kateri model passata? Pod 17" jaz nebi niti razmišljal...

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr okt 24, 2007 9:23 pm

19 obvezno :P
Spod 18 sploh ne glej ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr okt 24, 2007 9:25 pm

pa ce je reku da se mu zdijo gume predrage :) najbols da da 20" gor pa bo guma (ce sploh bo) 300 eur na komad :D

poisci malo po netu, garant dobis kakega.
Extreme N

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr okt 24, 2007 9:28 pm

passat je letnik 98 tak da prejsni model. ja samo ni tak pol tudi ko je kola vecja da pol majn potegne avto??to meni ni glih fajn jaz hocem da gre isto pa bom vrjetno dal te 17 gor ma kdo kake rabljene z gumami?:D

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr okt 24, 2007 9:30 pm

jap, res je da se pospeski zmanjsajo, koncna hitrost pa poveca. za rabljene poglej na avto.net - dobil kar nekaj 16" ali 17" z gumami
lp
Extreme N

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr okt 24, 2007 9:32 pm

pa zaj ce bi felna z gumo po premeru vecja za 2 centi od totih kaj mam zdaj se bi to dosti poznalo na pospesku?ali je to zanemarljivo?

LP

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr okt 24, 2007 9:36 pm

to pa nimam pojma :) sem mislil dat jaz vecje, ampak sem se odlocil za 16" tako da so iste velikosti.

ce mas dovol KM mislim da nebo problem.

Vseeno prej ko kupujes poglej ce upas dobit TUV da jih bos homologiral ;)
Extreme N

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr okt 24, 2007 9:38 pm

kak ce upam saj to morn dobit al kak je to?ki se to dobi?kaj mas na pasatu 16ke?ja 110KM je avto.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 24, 2007 9:44 pm

dejmo nehat filozofirat... pa uporabi iskalnik :idea: kot novincu ti najprej svetujem to
je precej napisanega o pospeskih in menjavi dimenzij pri taksnih in drugacnih KM

pa extreme N nima passata... :idea:

Dejan-k: sicer bos pa moral gledati na vse ...najprej na TUV ki ga bos dobil ob feltnah
na pravo dimenzijo in ET ....sicer se pri tvojih KM ne bo poznalo kaj prevec tudi na 17"
vendar ce ze sedaj gledas na gume in ostale stvari potem ne bo sla racunica :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 25, 2007 1:29 pm

Brezveze kupujes felne ce nimas dnarja za njih. Rabljene felne in gume, pa se to 16" na passatu. Daj malo pomisli. Na passatu bojo 16" smesne, tudi 17", ce pa ze sedaj govoris da nimasdnarja za 17" pol pa brezveze da kajrihtas. Pusti tak ko je pa fertik.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Če okt 25, 2007 6:32 pm

Courage™ je napisal/-a:Brezveze kupujes felne ce nimas dnarja za njih. Rabljene felne in gume, pa se to 16" na passatu. Daj malo pomisli. Na passatu bojo 16" smesne, tudi 17", ce pa ze sedaj govoris da nimasdnarja za 17" pol pa brezveze da kajrihtas. Pusti tak ko je pa fertik.

imam 17'' na passatu in niso smešne! Avto je še spuščen in zgleda prav lepo. Samo morš prave najdit ko pašejo! Pa že zdaj je avto tako trd, da si ne predstavljam da je lahko sploh še bolj! Res pa je, da bi bil 18''-tk ful bolj vesel!
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
KAALman
Novinec

Kraj: Preqmurje Republiq

Re: Passat felne 16 ali 17 coll?

Napisal/-a KAALman Če okt 25, 2007 7:09 pm

Dejan-k je napisal/-a:no imam vprasanje ne morem se odlocit med 16 ali 17 coll kere bi vzel raje bi imel 17 samo me malo motijo cene gum za 16 pa ne vem kako kaj zgleda to na passatu ima mogoce kdo gor 16 in ima sliko kako pride to na pasatu?bi prosil ce lahko malo pokaze:D

LP

če zaradi izgleda, potem 17" so en dober kompromis med ceno feln in gum in pa izgledom

16ke ne bodo mele nobenega posebnega učinka...
tistih 100€ več na komplet pa tudi ni cel konj...
tole sta baje oba s 17kami

Slika
Slika
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far the wall moves after you hit it."

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če okt 25, 2007 7:12 pm

Če dobiš za isto ceno ali celo ceneje kot 16" 17-colske, potem nimaš kaj dosti razmišljat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če okt 25, 2007 7:13 pm

hladni je napisal/-a:Če nimaš dnara, pusti raje.

LP

Ja no, kaj sem mu pa jaz napisal ?
Slika

Uporabniški avatar
KAALman
Novinec

Kraj: Preqmurje Republiq

Napisal/-a KAALman Če okt 25, 2007 7:20 pm

Courage™ je napisal/-a:

LP

hehe... itaq... samo, postavi se v njegov položaj, a si še nikoli nisi nečesa želel, pa ti je pač malo manjkalo ali pa si mel pomisleke... ? :)
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far the wall moves after you hit it."

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe okt 26, 2007 12:14 am

KAALman je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

LP

hehe... itaq... samo, postavi se v njegov položaj, a si še nikoli nisi nečesa želel, pa ti je pač malo manjkalo ali pa si mel pomisleke... ? :)

Dostikrat.

Ampak ti dam primer. Ce sem hoto na vsak nacin kupit avto nevem recimo Audija A5 in za njega nisem mel denarja, potem nisem nardil kompromisa pa sel kupit A2, ampak sem sparal denar pa kupil A5 ali pa sem se dalje vozo z avtom ki sem ga imel.

me razumes kaj hocem povedat. Razumem da ni denarja, pa da je zelja po felnah pa rihtanju avta, ampak ce nimamo denarja se ne pomeni da moremo kupit par cheap stvari in svetu dejansko pokazat da nimam denarja.
Slika

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Pe okt 26, 2007 12:06 pm

Človek sploh ne pozna slovnice, pol ga je pa tut zelo težko razumet, kaj hoče :lol:

Najbolš da da gor 19" ker so najlepše, pa ene poceni nalite gume gor, al pa kr plastične, da dolg zdržijo...

Pa kup golfa drugič, si bo vsaj gume lahko privoščil... Ne razumem folka k rine v predimenzionirane stvari... :?

In kaj nam pol nucajo 100% višje kazni, k se mi taki Einsteini po cestah vozjo...

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Pe okt 26, 2007 12:12 pm

bolš 17 pa dobra guma kot pa 19 pa plastika na felni!

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe okt 26, 2007 3:16 pm

hladni je napisal/-a: V samih felnah ni neke blazne razlike v ceni, v gumah pa je astronomska. Rajši mam 16 in vrhunske gume, kot 17 pa gume nankang. Kamorkoli grem in iščem nek poceni komplet mi hočejp podturit nankang in podobno sranje, hvala lepa!! Dobro gumo vidiš le na dobrih avtih, ki jo imajo že v originalu gor. Vse ostalo je....kitajsko sranje in neke čudne variante. Pol pa se zapičiš pa nimaš ne avta,ne gum, mogoče ti felne ostanejo. Roko na srce...sploh pa ne vem čemu 18,19 na avto?
LP

Ja ja ti greš pa že v drugo skrajnost. Saj vem kaj misliš, če ni michelin, goodyear ali bridgestone je pa kitajsko sranje. Ziher so kormoran, toyo, sava, gt-radial, pa še kaj podobnega sranje zate. Jaz pa pravim tako, normalno se mi zdi da če imaš avto vreden 5mio SIT da daš vsaj 25k Sit za gumo, če pa maš avto vreden 1mio SIT ali še manj, pa že za 30€ dobiš čisto solidno gumo, če po avtocestah ne goniš čez 180km/h, je vsaka guma dobra da le ni prestara. Bolj se mi zdi to važno, ker vskaka kormoranka je nova boljša kot pa 4 leta stara mišelinka.

hladni je napisal/-a: Rajši lubico na karibe peljem za 14 dni. neumnost čista.
Če nimaš dnara, pusti raje.
LP

Jah to kaj je za koga neumnost in kaj ne, to je debata brez konca, ker dejansko je tako, nekdo bo dal 19" na avto drug bo šel pa v novo zelandijo na dopust za ta denar, srečna bosta pa oba. A ni to edino kar šteje da si potem srečnejši ko nekaj narediš, kupiš...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov