Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Air brush

Napisal/-a K0zM0 Sr avg 13, 2003 10:03 am

Ja mene pa zanima, če kdo ve a se da pr nas kje kupit komplet z airbrush (kompresor pa pero pa to...), pa kaka bi bla cema tk prbližno... no če kdo kj ve... :?:

lp
:wink:
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr avg 13, 2003 10:08 am

AIRbrush bo ziher vedo!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Re: Air brush

Napisal/-a Tomo Sr avg 13, 2003 10:37 am

K0zM0 je napisal/-a:Ja mene pa zanima, če kdo ve a se da pr nas kje kupit komplet z airbrush (kompresor pa pero pa to...), pa kaka bi bla cema tk prbližno... no če kdo kj ve... :?:

lp
:wink:

Mal uporab iskanje k je ziher kej za najdit.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr avg 13, 2003 10:50 am

ravell.(to so taki osnovni za modelčke špricat.)

za une pa pojma nimam kje... bo res airbrush povedal ko se vrne iz dopusta :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr avg 13, 2003 3:46 pm

Un revelov je zanič. V conradu kupiš enga za 15k + kompresor. Dela lahko črtice od 2mm do špricanja 3 cm.
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr avg 13, 2003 8:54 pm

Čist odvisno kolk obvladaš in kaj rišeš. Npr: moja pištolca IWATA HP-B je stala 56.000 sit, kompresor pa 45.000 sit. Te zadeve so res drage. Sam pa lahko trdim da bo ta ivata meni služila do konca življenja. Poglej mal pod www.airbrushshop.de pa se boš mal najdu not mogoče. Če te pa kej posebej zanima me pa mirne volje lahko pokličeš.
Odsvetujem pa nakup tistih plastičnih ološ bološ pištolic za modelče štrihat, ker se jih ne da uporabit za kej resnega narisat. Žal tko to je...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Če avg 14, 2003 9:34 am

AIRbrush: jap to za modelčke barvat sm kupu eno full pocen sam lahk z njo sam kak plamen alpa kej takega narišem, ker ne morš delat tankih črt z njo... pač probu :?
Zanima me kje si ti to kupu, pa a se splača kupit rabljeno? magar rabljen kompresor če bi že za brush razkeru... :) uglavnem hvala za enkrat če me bo pa še kj znimalo ti bom pa še mal zatežil... :oops: :wink:

lp 8)
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 14, 2003 10:14 am

K0zM0 je napisal/-a:AIRbrush: jap to za modelčke barvat sm kupu eno full pocen sam lahk z njo sam kak plamen alpa kej takega narišem, ker ne morš delat tankih črt z njo... pač probu :?
Zanima me kje si ti to kupu, pa a se splača kupit rabljeno? magar rabljen kompresor če bi že za brush razkeru... :) uglavnem hvala za enkrat če me bo pa še kj znimalo ti bom pa še mal zatežil... :oops: :wink:

lp 8)

Rabljen kompresor ni blema, rabljena pištolica pa raje ne ker nikoli ne veš kaj boš dobu, tko da se bolj splača izkašljat kak tolar več in orenk kupit. Kompresor se pa da iz stare hladilne skrinje naredit. Itak rabiš samo 2-2.5 bara pritiska največ tko da ni panike.

Če te bo pa še kaj zanimalo pa kr prosto vprašaj.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon So avg 16, 2003 10:18 am

Jest sem svojga kupu vConradu, pol sem pa še dokupu cev z nastavkom za navaden kompresor in na drugi strani ma tak nastavk, da se ga sam na airbrush natakne. Materiala za pribl. 20.000 SIT, ker sem mel ta velk kompresor že doma. Edin apzit moram, da en spustim preveč zraka skoz, da airbrush ne uničim.

Na žalost nimam preveč časa da bi se kaj orenk nauču, ker packam ohišje od Nokie že skor en let, sem ga že trikrat pofarbu pa je vsakič kej narobe z barvo.

Airbrush a maš ti kakšne dobre linke z nasveti na netu al kaj?

Tnx

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush So avg 16, 2003 11:15 am

Nixxon je napisal/-a:Jest sem svojga kupu vConradu, pol sem pa še dokupu cev z nastavkom za navaden kompresor in na drugi strani ma tak nastavk, da se ga sam na airbrush natakne. Materiala za pribl. 20.000 SIT, ker sem mel ta velk kompresor že doma. Edin apzit moram, da en spustim preveč zraka skoz, da airbrush ne uničim.

Na žalost nimam preveč časa da bi se kaj orenk nauču, ker packam ohišje od Nokie že skor en let, sem ga že trikrat pofarbu pa je vsakič kej narobe z barvo.

Airbrush a maš ti kakšne dobre linke z nasveti na netu al kaj?

Tnx

Težko je dobit kake dobre nasvete na netu, ker nihče noče svojih tehnik risanja izdajat (kar se mi zdi logično). Če te kej specifičnega zanima me pa lahko mirne volje vprašaš. Kakšnmo barvo pa uporabljaš da maš takšne probleme. Jaz mam GSM gotov v eni uri največ (no odvisno od želja).

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon So avg 16, 2003 12:12 pm

Ma u bistvu je problem v moji neizkušenosti. Za barvo sem najdu od Revella eno super oranžno metalik barvo, ampak je ful pain-in-the-ass čistit airbrush, ponucam ful čistila.

V bistvu je bil moj problem, da sem posebej barval sprednjo in posebej zadnjo stran (Nokia 3310). Ko sem ju pa dal skup, sta si bila odtenka različna. Pa še to, da sem lukne za gumbe mal povečal, ker original gumbi niso šli skoz. Zdej se pa tam farba tud ni dobr prijela. Zdej bom pa še enkrat vso barvo mal z vodnim brusom sčistu, pa skup dal pa pol pofarbu.

Ampak zdej pa že par mescev nisem nič delal, tko da se bom mogu počas lotit. Te obvestim kako je šlo.

Aja, men so v CityParku v uni art štacuni priporočal ene barve ki so v tubi, ko sem rekel, da bi rad ene, ki dobr haftajo na avtolak. Katere pa ti uporabljaš?

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush So avg 16, 2003 12:37 pm

Nixxon je napisal/-a:Ma u bistvu je problem v moji neizkušenosti. Za barvo sem najdu od Revella eno super oranžno metalik barvo, ampak je ful pain-in-the-ass čistit airbrush, ponucam ful čistila.

V bistvu je bil moj problem, da sem posebej barval sprednjo in posebej zadnjo stran (Nokia 3310). Ko sem ju pa dal skup, sta si bila odtenka različna. Pa še to, da sem lukne za gumbe mal povečal, ker original gumbi niso šli skoz. Zdej se pa tam farba tud ni dobr prijela. Zdej bom pa še enkrat vso barvo mal z vodnim brusom sčistu, pa skup dal pa pol pofarbu.

Ampak zdej pa že par mescev nisem nič delal, tko da se bom mogu počas lotit. Te obvestim kako je šlo.

Aja, men so v CityParku v uni art štacuni priporočal ene barve ki so v tubi, ko sem rekel, da bi rad ene, ki dobr haftajo na avtolak. Katere pa ti uporabljaš?

Najprej zbrusi z vodnim brusom, potem pa ga pobarvaj z belo bazo (obvezno!) pol pa pobarvaj z barvo ki jo hočeš. Pa ne uporabljaj Revellovih barv ker so SHIT! Jaz po barvo hodim v avstrijo in sicer AEROCOLOR Smicke. Tle pa nimaš kej mimo udarit.

Hitro se suši in še mal se je porabi!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon So avg 16, 2003 12:47 pm

A pa majo tud kakšne barve z efekti (metalik, perla al kej podobnega). Če ne, kako bi se kaj takega dobilo?

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush So avg 16, 2003 12:54 pm

Nixxon je napisal/-a:A pa majo tud kakšne barve z efekti (metalik, perla al kej podobnega). Če ne, kako bi se kaj takega dobilo?

Prav ta firma jih ne dela. Da se jih pa naročit v avstriji od firme House of kolor (oni so štrihali vse avte v 2Fast 2Furious) ki dela res sapo jemajoče barve. To mora človek res videt ker samo izbuljiš oči. Majo ful lepe perla barve, bleščice, ...

V glavnem sploh in oh. Samo je pa cena mal huda. Jaz mam pri njih naročene ice perla barve in jih čakam že en mesec.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon So avg 16, 2003 6:11 pm

Poznam te barve, so res norrreee. Sam firma je ameriška (House of Kolor), za zastopnike pa vem da je v Evropi za Nemčijo Pentzoldt's, za Avstrijo pa ne vem.

Se boš pa skeširal za to barvo, sem slišal, da je ful draga (enkrat sem prebral, da je 1 kg barve enga tipa prišla 1000$).

Pa tip ka je direktor je tud nor na brushanje in ma svojo knigo k je baje ful dobra pa draga: Cheap Tricks and Special Effects. Dobiš jo na Petzoldtsovi spletni strani, sam jest nism tak maniak, da bi se u to tok spuščal (zaenkrat).

Upam da čimprej dobiš, pa da vidmo rezultate.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Ne avg 17, 2003 7:54 am

Nixxon je napisal/-a:Poznam te barve, so res norrreee. Sam firma je ameriška (House of Kolor), za zastopnike pa vem da je v Evropi za Nemčijo Pentzoldt's, za Avstrijo pa ne vem.

Se boš pa skeširal za to barvo, sem slišal, da je ful draga (enkrat sem prebral, da je 1 kg barve enga tipa prišla 1000$).

Pa tip ka je direktor je tud nor na brushanje in ma svojo knigo k je baje ful dobra pa draga: Cheap Tricks and Special Effects. Dobiš jo na Petzoldtsovi spletni strani, sam jest nism tak maniak, da bi se u to tok spuščal (zaenkrat).

Upam da čimprej dobiš, pa da vidmo rezultate.

Ja mislim da je tipu ime Craig. Ja jest tud upam da kmalu pride barva. Sam da je jaz ne bom kilo kupu ampak več različnih v majhnih flaškah.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Ne avg 17, 2003 11:19 am

Kakšne bodo pa pol cene, če ni skrivnost. Kakšne doze pa to bodo in kere so najmanjše?

Dabl
Nov uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a Dabl To avg 19, 2003 11:41 am

ma kdo kaksne slike? :lol:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To avg 19, 2003 11:47 am

Check out this:

http://www.houseofkolor.com/hok/index.jsp

Pol pa u gallery pejd...

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy To avg 19, 2003 8:03 pm

a kdo kj ve komu bi jst lohk avto pelu da bi mi kj hudga narisu na avto (katro) ?

za enkrat sam uprašam, pozimi pa se lahko že kj zgodi
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost