Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Sprememba barve LCD ure v Meganu

Napisal/-a bizi10 To avg 26, 2003 11:37 am

Odločil sem se da bom v Meganu spremenil osvetlitev armature iz rumene v modro in sem kot prvo šel razdirat armaturo da vidim kako in kaj. Pogledam osvetlitev smae armature vidim prozorne lučke, tako da tu si bo verjetno treba samo vzeti čas in zamenjati rumeno plastiko ki je verjetno notri z modro. Potem sem se spravil pa še nad rumeno LCD uro ki sem jo razdrl in v njej našel oranžen listič ki je dajal barvo osvetlitve. Veselo zamenjam oranžni listič z sinje modrim sve nazaj sestavim skuplam in prižgem. A na mojo žalost kot bi rekel Kliton Bozgo:" Ovaj noč baš nije bio moj dan" :D kajti izkazalo se je da imam v rumenem odtenku narejen že sam LCD display kajti kljub zamenjavi lističa ki je za njim sem dosegel le to da imam sedaj nekoliko drugačno in svetlejšo rumeno barvo. Torej nagradno vprašanje se glasi: Kje naj jaz dobim LCD zaslonček z enakim napol gumjastim priključkom (poglej sliko) ki bo svetil modro ali brezbarvno?

Slika

Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest To avg 26, 2003 11:57 am

probaj zamenjat samo zarnico z modro led diodo. pa pobrusi jo malo prej, da ne bo snop tako usmerjen.

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 To avg 26, 2003 4:13 pm

Žarnica nima veze ker tako sveti belo, problem je ker je že sam LCD display obarvan.

necy
Nov uporabnik

Napisal/-a necy Če avg 28, 2003 10:04 am

kolk jaz vem je to "plasma screen" to se uporablja tudi v avto radijih... jaz sem na svojem avtu spremenil barvo BC-ja na modro z tem, kupi se v conradu... lp

Nejc

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če avg 28, 2003 12:09 pm

necy je napisal/-a:kolk jaz vem je to "plasma screen" to se uporablja tudi v avto radijih... jaz sem na svojem avtu spremenil barvo BC-ja na modro z tem, kupi se v conradu... lp

Nejc

plazma??? :? :? :? :? :? :?: :?: :?: :?: da ni to lepo lcd ekranček?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
taygra
Nov uporabnik

Napisal/-a taygra Pe avg 29, 2003 1:08 pm

Tudi sam imam v tigri LCD prikazovalnik ki v originalu sveti oranžno! Osvetljen je z dvema prozornima žarnicama, zato sem namesto teh dveh žarnic dal dve modri LED diodi in sveti lepo modro, mogoče je pri močni svetlobi malenkost pretemno, sploh če imam sončna očale se slabo vidi....
Pomoje bi tudi ti kr kakšno lediko dal namesto žarnice in bi dobil lepo modro osvetlitev!!!

monaco
Nov uporabnik

Re: Sprememba barve LCD ure v Meganu

Napisal/-a monaco So sep 06, 2003 8:31 pm

bizi10 je napisal/-a:Odločil sem se da bom v Meganu spremenil osvetlitev armature iz rumene v modro in sem kot prvo šel razdirat armaturo da vidim kako in kaj. Pogledam osvetlitev smae armature vidim prozorne lučke, tako da tu si bo verjetno treba samo vzeti čas in zamenjati rumeno plastiko ki je verjetno notri z modro. Potem sem se spravil pa še nad rumeno LCD uro ki sem jo razdrl in v njej našel oranžen listič ki je dajal barvo osvetlitve. Veselo zamenjam oranžni listič z sinje modrim sve nazaj sestavim skuplam in prižgem. A na mojo žalost kot bi rekel Kliton Bozgo:" Ovaj noč baš nije bio moj dan" :D kajti izkazalo se je da imam v rumenem odtenku narejen že sam LCD display kajti kljub zamenjavi lističa ki je za njim sem dosegel le to da imam sedaj nekoliko drugačno in svetlejšo rumeno barvo. Torej nagradno vprašanje se glasi: Kje naj jaz dobim LCD zaslonček z enakim napol gumjastim priključkom (poglej sliko) ki bo svetil modro ali brezbarvno?

Kje boš pa dobil modro folijo oz kako se boš tega lotil? Ker tudi sam načrtujem nekaj podobnega...

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog To sep 09, 2003 1:08 pm

Jaz sem hotel to originalno folijo zamenjati s tisto, ki jo nameščajo pred reflektorje v raznih gledališčih ipd. in ker sem pred kratkim delal v LJ Operi sem si naredli zalogo te modre folije. Problem pa je ker je ful tanka in svetloba ni tako modra kot bi si želel, v bistvu naredi le zelo belo svetlobo (kao ksenon). Tako da tudi mene zanima kakšno folijo boš/si uporabil?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To sep 09, 2003 1:13 pm

Jest bi pa kar xenon svetlobo pustu, pomoje je ful lepa.

monaco
Nov uporabnik

Napisal/-a monaco To sep 09, 2003 7:21 pm

ne vem. Ravno v foliji je problem zato še nisem naredil nič. Menda pa se dobijo neke ful močne in kontrastne ledice in bi jih lahko dal kar namesto žarnic, pa bi se naj kar skozi to folijo modro svetilo... Bom šel malo povprašat po trgovinah če se kje dobi kaj takega in potem eno probat...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov