Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Le0
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Replika platišč za GTI-ja (problem z TUV-om)

Napisal/-a Le0 To mar 25, 2008 9:20 pm

Lep pozdrav!
Imam 18" GTI platišča (replika) in jih hočem homologirat. Problem je pa v tem, da nimam TUV-a in tudi nevem kje ga lahko dobim. Bil sem pri Španu smo vzeli gumo dol iz avta in na platišču piše made in PRC (Peoples Republic of China) :shock: nikjer ne piše ime firme. Zanima me pa če lahko dobim ta certifikat od katerega koli proizvajalca platišč, ki izdeluje replike? Pa problem je še v tem da nihče ne dela 18" ampak samo 16 in 17 :roll: aja pa platišča sem dobil na avtu ko sem ga kupil. čez 5 dni imam pa registracijo in tehnični.

Hvala za vaše odgovore! ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To mar 25, 2008 9:25 pm

Ta platišča nimajo tüv certifikata in ga zaradi svoje čungalunga kvalitete niti ne morejo pridobiti. opozorilo za vse, ki kupujete ponaredke originalnih aluplatišč, katerih kar mrgoli po oglasnikih. Kvaliteta platišč je zelo slaba.

Edina rešitev zate je, da poiščeš tüv nekih drugih platišč z enakimi karakteristikami in poskusiš na tak način legalizirati.

Le0
Nov uporabnik

Napisal/-a Le0 To mar 25, 2008 9:41 pm

A potem lahko vzamem od vw TUV in poskusim. Samo vprašanje je če mi ga bojo dali?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 25, 2008 10:12 pm

Le0 je napisal/-a:A potem lahko vzamem od vw TUV in poskusim. Samo vprašanje je če mi ga bojo dali?

če so vse cifre na krakih iste....

Le0
Nov uporabnik

Napisal/-a Le0 Sr mar 26, 2008 7:18 pm

Danes sem bil pri enmu drugemu vulkanizerju pa je rekel, da mi ni treba met TUV-a ker so replika in so narejene na isti način kot original. Je to res?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr mar 26, 2008 7:54 pm

:ne bučke. reč vulkanizerju nej se ne ukvarja z nasveti glede homologacije če nima pojma. če nimaš vpisan v homolgoacijskem kartončku, je loh tut original pa če bo vpisa, je možnost da dobiš kazen... če je pa replika, tok slabš. pa nevem kako bi bla loh narejena isto kot original - potem bi bla original? :shock:

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Sr mar 26, 2008 9:48 pm

f.taunus je napisal/-a:Ta platišča nimajo tüv certifikata in ga zaradi svoje čungalunga kvalitete niti ne morejo pridobiti. opozorilo za vse, ki kupujete ponaredke originalnih aluplatišč, katerih kar mrgoli po oglasnikih. Kvaliteta platišč je zelo slaba.

Edina rešitev zate je, da poiščeš tüv nekih drugih platišč z enakimi karakteristikami in poskusiš na tak način legalizirati.

2x
tezko bos homologiru repliko ce nima niti imena, najlazji nacin je da si sposods feltne in gume iste dimenzije kukr jih mas in gres na homologacijo
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov