Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

erx
Nov uporabnik

policaji + homologacija + kazen

Napisal/-a erx So mar 29, 2008 6:38 pm

Em, tkole je blo: ustavu me je policaj in je hotu vidt homologacijo. Pol je pa pogruntal da ogledala niso homologirana, športni volan in da je avto spuščen. Pol je pa gledal vozniško in vidu da je not sam ena barva, glede na to, da je avto pobarvan.

Zanima me, kolk od tega je res kaznivga. homologacija ogledal, je to sploh potrebno, nikrej ne piše, papirjev pa tut nobenih nism zravn dobil. Avto spuščen, glede na to da je golf 3 gti, nekdo mi je reku da so že tovarniško spuščeni, so res? športni volan, homologacija, da ali ne?

kar se pa barve tiče....spodej slika...od tm naprej kjer se vid da se rumena konča je temno modra....kaj nej bi potem moglo pisati v prometni, sedaj mam napisano samo rumeno, se mi zdi da E1D.

hotel mi je pa napisati 500€ kazni pa tablce pobrat. 500€!!! zakaj toliko!!! no sj potem ko je videl da se mi sanjalo o homologaciji pa teh zadevah je reku da nj se lepo domu pelem in uštimam zadevo, problem pa je da morem tut v šolo nekak pridt v pondeljek. in kaj če me ponovno ustavu ko bom šel te stvari urejat, mi bo napisal kazen?

že v naprej hvala za odgovore.
Priponke
29032008083.jpg

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So mar 29, 2008 7:06 pm

Načeloma moraš homologirati vse spremembe na avtu. Verjetno nimaš vzmeti od GTI-ja, tak da ti to, da so GTI-ji serijsko nižji nič ne pomaga, ogledala treba vsekakor homologirat, pa tudi kljuk nimaš zadaj, verjetno bi trebalo tudi to.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: policaji + homologacija + kazen

Napisal/-a MacTron So mar 29, 2008 7:18 pm

@erx: Najprej lepo pozdravljen na a.com...

Torej glede na to da imas tako predelan avto bi moral ze malo osnov o homologaciji vedeti
priporocam ti da se poglobis v tole temo - viewtopic.php?t=17157&start=0

Ze takoj na zacetku so nasteti doloceni elementi katere je nujno potrebno homologirati
in verjemi, da te policaj ni ustavil zastonj. Ce te lahko zaradi napacne cole (govorim za
1" ali pa celo samo napacen J) kaznuje si ti se poceni prisel "skoz". Policist je sel po zakoniku
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3690 - 59. clen

Za vse te tvoje stvari na avtu in v poisci TUV-e (gutachten)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So mar 29, 2008 8:04 pm

off.
kaj ta avto si kupu na hrvatinih
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

saint357
Nov uporabnik

Kraj: Maribor-Koper

Napisal/-a saint357 So mar 29, 2008 9:12 pm

homologirat moraš vse! drugače te bojo jjj. pune
Historia magistria vita e est!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So mar 29, 2008 9:23 pm

špegle dj nazaj original so lepši ko tile pa še homologirat nau treba. barvo je treba homologirat, če je v drugo barvo pobarvano več kot 30% avtomobila, kar mislim da pri teb je. za volan boš precej težko dubu homologacijo. gti pa je nižji mogoče 1cm od navadnega al pa še tolko ne, tako da na to se ne moreš zanašat. želim ti da uspešno opraviš homologacijo in maš pol mir pred policaji.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So mar 29, 2008 9:24 pm

Za barvo ni panike, samo ob naslednjem tehničnem moraš povedat, da jo vpišejo. Tko je men človek na LPP-ju razložil, ker bom avto pihnu na drugo barvo.
Old subarus never die, they just get faster!

erx
Nov uporabnik

Napisal/-a erx So mar 29, 2008 9:34 pm

glede papirjev pa je tko: pojma nimam kje nej dobim TUVje za ogledala, fedre, volan.....problem je da js sploh nevem kaj mam gor....firme ogledal, pa vse kar rabm vedt :oops:

tale avto sm js kup tak, ni iz hrvatov, iz italije. tipo mi je reku da je homologiran vse, pač sm se zanašal na to. šel na tehničnega, naredil. 3 dni za tem me je pa policaj, seprav danes je to blo :(

in zj nej bi js tole poštimal....za tazadne luči tut ni homologiran, seprav to morem tut še nardit. zj nj grem pa peš v šolo al kaj :? Če me naslednič ustav, mu lahko rečem da zadevo urejam, al mi bo vseen kazen napisa?

glede barve....do naslednega tehničnega, hm, do takrat mi bojo še miljone kazni napisal. barva je tut na homologaciji napisana enaka, to pomen da moremm tm tut popravljat.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So mar 29, 2008 9:37 pm

kako iz italije če se je avto na avto.netu prodajal s slovenskimi tablicami. vem k sm si barvo in felge zapomnu pa špegli so me zmotil :lol:

erx
Nov uporabnik

Napisal/-a erx So mar 29, 2008 9:45 pm

prvi lastnik je iz italije....ta od kterga sm pa js kupu je bil pa slovenc ja

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne mar 30, 2008 3:18 am

za volan, ce mas firme MOMO, pol me lahko kontaktiras, bi ga se mogo nekje met! za speglov mislim da tuva nevs dobo, za barvo ti pa ne znam rect!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 30, 2008 3:25 am

pjt tja k si tehnicnga delau pa nj ti upisejo se drugo barvo zravn.
dvign avto pa poglej ce ti na fedrih kaj pise.mogoce je napisana firma in pa stevilka.pa pjt do enga majstra pa nj ti napise potrdilo o vgradnji.poisci tuv na netu pa pjt homologirat.
p.s. ti svetujem da v ponedeljek ze posljes vlogo za pregled na lpp.med tem casom dokler te pa ne povabijo na pregled pa vztrajno isci tuv-e in papirje za vse kar rabis(sigurno se najdejo).aja pa cim manj se z avtm voz.
Ni vse res kar napišem

gasperc
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperc Ne mar 30, 2008 6:46 pm

kokr js vem,se tut špegle da homologirat,pokliči v technoracing v kranju ko je, tam vem da prodajajo take špegle,ko se da homologirat,mislim vsaj.lp gapyy
gapyy

gasperc
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperc Ne mar 30, 2008 6:49 pm

barvo menda se tut lahko na izi homologira, ni tok blema,tko slišow.drugač pa,sm mel jaz golfa3ko včasih,,pa me policaj ustavu,včasih bla to kazen 100čukow,zdej pa je to 500e, je pa to kazen ki jo lahko dobiš že če imaš 1del nehomologiran.tako da,ni se pametno zajbavat iz tem
gapyy

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne mar 30, 2008 8:08 pm

Špegle sem js homologiral zdle že dvojne brez papirjev,prve sem mel samo račun,na njh je pa ni blo nč E odtisnjenga ker sem ga zabruso prevč dol in se ni vido :lol:
In sem pač reko d nism vedo pa da sem dol zbruso ker me motlo,pa sem z lahkoto zbruso,2 špegle pa nism mel nič papirjev,ne računa ne nič sam e je bil odtisnjen pa tut komot homologiral sam one cifre je dol prepisal in je blo ;)
:idea: Ne hodit homologirat direkt na LPP,boljše je če greš tam kam drgam ko hodi recimo vsak mesec iz LPP-ja,tam mal popustijo :P
Za lučke je pa tut račun pa e odtisnjen dost ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Ne mar 30, 2008 8:29 pm

a nisi pogledu homologacijski krtonck, ce je res use homologiran predn si ga kupu? drgac se pa use da homologirat, lahko uporabs tuv od ksnih drugih delou pa ga preuredis, oz ti ga nekdo preuredi, lahko probas kej na netu poiskt

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po mar 31, 2008 6:19 pm

drugi lastnik je bla avtohisa z hrvatinov
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Če jul 05, 2012 3:12 pm

Malo si bom sposodil tole temo. 2 dni nazaj sem dobil ugodno varianto za športni izpuh. Zadevo kupil in jo včeraj zmontiral. Izpuh oddaja kar globok - prodoren zvok. Na žalost se tega izpuha ne da homologirati. Druge stvari na avtu imam homologirane, samo izpuha ne. Kaj reči policaju, če me slučanjo ustavi in se bo vtaknil v izpuh. Bo šlo 400€ pa pa? :(
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če jul 05, 2012 6:22 pm

Mora bit homologirano tako da obvezno čimprej porihtaj ti ne preostane druga glede tega da si dobil ugodno izpuh če si ga dobi za 20 eur pa če je dober lonec je ugodno za več dnara če je bil je pa vse drago tako da kot sem napisal za 120 eur že dobiš iz rostfraja zadnji lonec tipski za tvoj avto z TUV-om ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Če jul 05, 2012 7:40 pm

Dobil sem ga za 60€ + montaža 35€. = 85€. Izpuh je iz inoxa - izredno kvaliteten. Problem je, ker za njega sploh ne obstajajo TUV papirji. :?
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov