Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Zamenjava originalnih zadnjih luči z LED

Napisal/-a landcruiser Ne mar 30, 2008 3:44 pm

Pozdravljeni. Načrtujem zamenjavo zadnjih original luči z led lučmi kupljenimi v ZDA. Zanima me ali se da to homologirat. V mislih imam celo luč skupaj s plastiko in ne samo žarnico. Hvala za vsakršen nasvet.Lp
Zadnjič spremenil landcruiser, dne Ne mar 30, 2008 4:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 30, 2008 4:05 pm

vsekakor moraš homoligirat z ustreznimi papirji seveda če jih imaš zraven (račun itd....)
še bolje bi se ti splačalo kaj podobnega kupiti seveda če je to možno pri nas

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Ne mar 30, 2008 4:32 pm

Ustrezni Tuv papirji mislim da ne pridejo zraven glede na to da je stvar iz ZDA.Pri nas pa nisem nikjer še zasledil, da bi se dalo dobit. Gre se za Landcruiser letnik 97. Razen na ebayu se stvari ne da dobit...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 30, 2008 6:30 pm

tuv potrebuješ v vsakem primeru sicer nimaš kaj "praskati"

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Ne mar 30, 2008 7:06 pm

Mislim da za zadnje luči včasih ni blo treba papirjev, dost je bila sam tista E oznaka, nevem pa če je še tko?

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Ne mar 30, 2008 7:55 pm

ni sans da majo luci iz ZDA oznako E, tako da ti tud tuv ne pomaga brez E-ja, edin ce so za evropo narejene

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne mar 30, 2008 10:20 pm

Američani imajo kvečjemu oznako SAE, drugo pa dvomim. Pa glej da ne boš nabavil takšnih, ki sem jih videl na eni hondi tu v bližini. Ravno od zadaj še svetijo, ko pa se odmakneš za 15° bočno v vsako smer pa ne vidiš pikice svetlobe več. :roll: S takim klumpom kot v tem primeru, se ni za špilat.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Ne apr 13, 2008 4:13 pm

plansar je napisal/-a:Mislim da za zadnje luči včasih ni blo treba papirjev, dost je bila sam tista E oznaka, nevem pa če je še tko?

a pa je še tko? al se je kaj spremenil zakon, ker mi nekdo prodaja luči za saxoja in pravi, da ne rabim homologirat, ker ima oznako E. Je to res?
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

sinesport
Nov uporabnik

Napisal/-a sinesport Ne apr 13, 2008 5:45 pm

js sm menjou na hondi.sm nism nc homologirou,ves da se da sigurnu sm papirje mors met ne
AL SM JACK. MURN MOJ RALY SOVOZNIK

Uporabniški avatar
mikkaa
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a mikkaa Pe maj 23, 2008 8:56 pm

al se je kaj spremenil zakon, ker mi nekdo prodaja luči za saxoja in pravi, da ne rabim homologirat, ker ima oznako E. Je to res?

kdo to pravi hoče samo luči prodat. dalje pa ga ne zanima..

koliko je meni znano še vedno gnjavijo za papire... je pa pomoje tudi odvisno od osebe na LPP.
kar se pa tiče luči iz amerike, pri nas ni možno homologirat...

MacGyver
Nov uporabnik

Napisal/-a MacGyver So maj 24, 2008 12:21 am

gashper je napisal/-a:
plansar je napisal/-a:Mislim da za zadnje luči včasih ni blo treba papirjev, dost je bila sam tista E oznaka, nevem pa če je še tko?

a pa je še tko? al se je kaj spremenil zakon, ker mi nekdo prodaja luči za saxoja in pravi, da ne rabim homologirat, ker ima oznako E. Je to res?

Sem tudi jaz gledal ene zadnje luci za Saxoja pa pise na strani kjer jih prodajajo "eintragungsfrei" se pravi, da jih ni treba vpisat v kartonček. Sedaj pa nevem kako je s tem. Ve mogoče kaj več o tem. Bi bil vesel vsakršne informacije.
M4loSSi rulzz

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 24, 2008 12:27 am

koker sem jaz seznanjen s tem je potrebno vsako predelavo na vozilo vpisati oz. a testirati-se pravi vse kar ni orginal je potrebno a testirat(za orginal se šteje pa samo tist kar je bilo tovarniško namontirano na avto ki je bil nov)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 26, 2008 7:45 am

Za naknadno vgrajene luci z E oznako je dovolj, da imas potrdilo o strokovni vgradnji, to je odgovor ministra za promet, objavljen v eni izmed prejsnjih stevilk Tuning Scene.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Po maj 26, 2008 8:22 am

Za homologacijo ne potrebuješ nikakršnega TUV-a, nikakršnega potrdila o strokovnji vgradnji. Na LPP-ju mi je možakar, ki na koncu pregleduje ustreznost pregledal le oznako E in pa povedal mi je, da je zelo pomembno, kar do takrat sploh noben ni omenil, da je pomembno za EU, da imajo luči " mačje oko" oziroma odsevnike. To je informacija iz prve roke iz LPP-ja, ko sem jaz homologiral zadnje luči.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po maj 26, 2008 5:02 pm

A računa od luči potem ne potrebuješ? Ker jst sm svoje sprednje kupu po internetu in nimam nobenga računa:)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Po maj 26, 2008 7:25 pm

Skubic je napisal/-a:A računa od luči potem ne potrebuješ? Ker jst sm svoje sprednje kupu po internetu in nimam nobenga računa:)

Jaz govorim z zadnje, za sprednje ne vem.....

Yagi-san

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po maj 26, 2008 7:50 pm

Glede na to da smo v tej ljubi čudni državici,je treba to zadevo homologirat ni dovolj E oznaka,ker ko se kak zaj.... polcaj upikne se upikne tut tablce grejo,glede homo pa odvisn včas hočjo met papirje včas pa se da brez samo malokdj odvisn od posameznika ker opravlja zadevo.
No glede potrdila u ustreznosti pa sem se zadnč meno z tem ko homo dela pa mi je reko d od tega novga zakona naprej d sploh ni več veljavno potrdilo u ustreznosti,da morjo bit prav TUV certifikat,ko prej sos am pisal te potrdile pa si homo vsako živo stvar,zdj pa je reko da ta papir u ustreznosti je še sam za u smeti :lol:
No glede luči pa morjo imet obvezno E oznako to je razumno,glede odsevnikov pa ni nujno d su u lučeh zadaj,če jih ni pa morajo biti obvezno na odbijaču pritrjeni pa še piše ti potem luči z dodatno ugrajenimi odsevniki na odbijaču :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po maj 26, 2008 11:27 pm

vsako spremembo na avtu je treba homologirat, prav tk zadne luci! pred kakim mescom so kolegu uzeli tablice, ker jih ni mev homologiranih, so ble pa te luci edina stvar na avtu ko ni orginal! pa je dobo kazn pa se tablce so mu sle!
kejkr vem, mors met E oznako, pa se tuv papirje, vsaj za angel eyes, pomojem je za zadne luci enako!
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan To maj 27, 2008 7:27 am

homologirat moreš, ne rabiš pa nobenih papirjev za ZADNJE LUČI, kolega bil pred kratkim na RTIju, samo zdaj nisem prepričan ali mu je rekel da ni problema ker ma E oznako, ali mu jih je vpisal samo z E oznako(nbenih papirjev), v vsakem primeru ni noben nič reku da je/bo narobe...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To maj 27, 2008 10:43 am

sj prajim da za zadne luci ne vm a mors met papirje al je dost samo E oznaka...vem da za angel eyes ni dost E oznaka in mors met papirje zravn! 2 kolega sta sla homologirat pred kratkim, en na RTI in en na LPP, pa sta oba rabla papirje!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov