Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

homologacija - uprasanje

Napisal/-a extreme N Pe apr 04, 2008 8:50 pm

imam eno uprasanje in sicer danes sem bil na homologaciji (ne na LPPju, ampak v gorici, kjer po novem lahko homologiras stvari). Nekaj je na hitro pogledal papirje, rekel da verjetno bo ok, pregledu ce se ujemajo stevilke na avtu in ce imam porocila o strokovni vgradnji, in teku napisat racun. potem sem nekaj casa se cakal, ta ki mi je gledu je mel nek sestanek in sel. placam racun, im mi en drugi rece ki tam dela da dobim kartoncek po posti v 1 tednu.

Zdej pa me zanima ce lahko po vsem tem sklepam da so bili papirji OK. Ali je mozno da dobim zavrnjeno po posti?? Ker oni tip je kar zmanku potem s papirji vred. Kaj zna on kaj stevilke na papirjih gledat po netu ali kej podobnega? ker nisem sigurn da so ok, ceprav se stevilke na avtu ujemajo
zanima me samo da ce je moznost da mi cez 1 teden poslejo kartonck z dopisom da mi niso homologirali zaradi tega ker ni bilo pravih papirjev, ali zna bit vse ok glede na to da je vse precekiru in mi sel pisat racun.

hvala za odgovor in lep pozdrav vsem ;)
Extreme N

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: homologacija - uprasanje

Napisal/-a MacTron Pe apr 04, 2008 8:56 pm

Torej glede na sestavek posta te nekaj skrbi... kaj si "ponarejal" TUV da imas taksne
misli?... imas obcutek da so sumljivega izvora? v nasprotnem primeru nebi ti spraseval taksnih ker ce so papirji OK potem
bos dobil po posti cez teden,2 tako kot vsi dopisan ali pa nov evrokartoncek in tu se zgodba zakljuci.

v nasprotnem primeru je lahko to kaznivo dejanje in postopek je lahko precej hujsi
uveljavljanje ponarejene uradne listine...
Zadnjič spremenil MacTron, dne Pe apr 04, 2008 9:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bjakof
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a bjakof Pe apr 04, 2008 9:03 pm

To so rekli tudi meni , samo potem mi je rekla tista na okenčku ki je to računala , da če nebi bilo kaj dobro bi mi takoj povedal.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N So apr 05, 2008 9:11 am

sem dobil liste od kuharja, nekateri so od ustylinga, nekateri z original strani, bol me skrbi tehnicno porocilo ker nevem kako je ce ti spojler pa pragove montira licar. nevem kako je on za to usposobljen.

glede papirjev (tuv ipd.) pa mislim da se niso igrali tam (kuhar ipd.)

3 tehnicna porocila o strokovni vgradnji pa sem mel od licarja. to je problem, jih pa ni niti pogledal!

hocem rect da sem mel papirje vse OK ker sem papirje tudi placal, montiral mi je pa ko mi je barval.
Extreme N

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So apr 05, 2008 11:50 am

Kot sem že nekajkrat napisal:
vse pogosteje preverjajo (RTI, LPP, sedaj še vse druge firme,
ki so pooblaščene za izvajanje homologacijskih pregledov) poreklo
TUV certifikatov.

Preverjajo jih pri TUV Bayern, kjer imajo vpogled v vse.
Če ugotovijo ponaredek, obstaja možnost prijave zaradi
ponarejanja uradnih listin.Kakšne so lahko posledice tega,
pa vemo, oziroma lahko ugibamo.

O raznih "TUV certifikatih", oziroma nekakšnih potrdilih pa
kdaj drugič.
Poudarjam, da je zadnji stavek mišljen na splošno.
V mislih definitivno nisem imel nobenega podjetja.
Zadnjič spremenil Nasty, dne So apr 05, 2008 11:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash So apr 05, 2008 11:50 am

ja mni niso povedli ko nisn mev pravih papirjev, pa sm sam klico, kje papirji hodijo ko tk zamujajo, pa je reko da tuv ni biv pravi...oni bi mi kr homokarton nazaj poslali brez da bi mi kaj vpisali, oz. kaj rekli! :D
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo So apr 05, 2008 2:49 pm

Mislim ,da te nima kaj skrbet, ker je pri nas isto. Pri Miklavcu prideš plačaš in oni sam pogledajo papirje, če se številke ujemajo in poslika avto in to je to( tako je bilo pri meni)...pol ti pa itak papirje poberejo in z homologacijskim kartončku vred pošlejo v Ljubljano in oni v LJ pol vpišejo spremembe na avtomobilu in ti pošlejo domov kartonček ...pri men je trajalo kakih pet dni ,da sem dobil kartonček nazaj...če bi bilo karkoli narobe ,da se nebi ujemalo bi ti tk povedal. Tko ,da po moje si breskrbi
Audi.... zakon!

igor84
Nov uporabnik

Napisal/-a igor84 Ne apr 06, 2008 8:42 pm

LP !!!

Mene pa zanima, kaksne so vase izkusnje pri Miklavcu, ker namrec sem namenjen k njemu pa me zanima ce tudi tam kaj komplicirajo...

Hvala...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po apr 07, 2008 12:33 am

pri miklavcu nic ne komplicirajo, sm biv pr avtoefekto, ko tja tut hodijo, pa je samo papirje vzev od felgn, niti je nisn mev na avtu, niti v prtlazniku, fedre je posliko kolk je lahk, pa stevilko šasije je posliko itd... cako sm pa 3-4 dni, da so mi poslal na dom!
pa ful poceni so, v primerjavi z RTI!
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Po apr 07, 2008 7:47 pm

pri miklavcu, ali je to v novem mestu al kje?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po apr 07, 2008 7:52 pm

extreme N je napisal/-a:Ali je mozno da dobim zavrnjeno po posti??

Mene so iz RTIja klicali, da mi manjka potrdilo, da je audi a4 8d obenem tudi b5 in sem moral naknadno prinesti, kljub temu, da so že prej rekli, da je vse OK.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

igor84
Nov uporabnik

Napisal/-a igor84 Po apr 07, 2008 9:22 pm

Hvala za odgovore !!!

Miklavc je malo dalje od celja (Recica pri Savinji)...

Lp Igor84

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po apr 07, 2008 10:26 pm

natančneje Nizka 21 pošta Rečica ob Savinji :D

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N To apr 08, 2008 10:22 am

AudiFreak je napisal/-a:
extreme N je napisal/-a:Ali je mozno da dobim zavrnjeno po posti??

Mene so iz RTIja klicali, da mi manjka potrdilo, da je audi a4 8d obenem tudi b5 in sem moral naknadno prinesti, kljub temu, da so že prej rekli, da je vse OK.

pri meni je problem ta da bi mogu potem vsa 3 potrdila o strokovni montazi naknadno nosit. torej mi nebodo homologirali nc!

zato sem uprasu. tam ni pogledu teh papirjev. zdj pa kdo mi bo izdal samo potrdilo pa res nevem...
Extreme N

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon So apr 19, 2008 7:08 am

imam vprašanje. če homologiram angel eyes, kaj bodo gledali na homologaciji, tuv , pa kaj še? kako je to z strokovno vgradnjo...

lp

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So apr 19, 2008 8:37 am

Jaz sem angelke ugradil sam, tako da nisem imel nič potrdil o strokovni vgradnji, ipd. Samo poslikali so in prepisali številke, da so potrdili da se ujemajo z tistimi na TUV certifikatu.

Lp

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So apr 19, 2008 8:56 am

veliko je govora o potrdilu o strokovni vgradnji, pa sm zadnji mojega mehanika vprašov če mi ga lahko zrihta za vzmeti, pa mi je reku da on izda račun, in z njim naj bi bilo samo vmevno da so vzmeti strokovno vgrajene

zdej pa me zanima če mi lahko kdo napiše kako potrdilo dejansko zgleda

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] So apr 19, 2008 10:58 am

Homologacije tudi delajo na tehničnem pregledu Žonta v celju! In nena čisto nič komplicirajo!

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So apr 19, 2008 11:23 am

@cossy
prav pise, da je potrdilo, nekaj v smislu ime firme, potrjujemo da je bila pri nas opravljena montaza npr. vzmeti (firma vzmeti in stevilka) na avto (model, oznaka, mislim da tudi st. sasije). Spodaj je se podpis in stampilja firme, ki je to delala.
nekaj temu podobnega, v kolikor se prav spomnim, to je vse skupaj na enem a4 listu napisano, pa gor mislim da tudi pise potrdilo o strokovnji vgradnji.
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So apr 19, 2008 12:37 pm

ok, hvala
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov