Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

BoBeR52
Novinec

Kraj: Novo mesto

Neonka ali LED

Napisal/-a BoBeR52 To jun 10, 2008 11:31 am

Bok!

No,prejšnji teden sem kupil neonke..In sicer tiste računalniške ko dobiš 2x približno 20cm dolge...Vse sem lepo zvezal pod armaturo,vsako neonko na eno stran kable pa potegnil iz zadnje lučke za osvetljavo prtjažnika.Zvezal sem na stikalo in vse lepo delalo ko pa pa sem neonko mal bolj prijel je pa počla.Tista žička not je šla u *****.Tko da trenutko sem ČIST PROTI neonkam ker se jo malo bolj dotakneš pa crkne.Ker zgleda da če bi zapeljal na malo večji kamen bi blo isto!?..

No uglavnm zdej mislm kupt še eno pa nevem al naj kupim NEONKE al LED.Osvetlit pa hočem prostor pri nogah (pod armaturo).Nisem nek štromar tko da ne mi rečt da naj zvežem 20 LEDik ker neznam.Kaj priporočate?..

Pa s čim imate prileplejene neonke na avto?

Hvala & Lp :P
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa

iBiZaSeAt
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a iBiZaSeAt To jun 10, 2008 11:46 am

je blo že kar nekaj tem glede tega!! malo pobrskaj ;) drugače pa ledice so zakon, vsaj trpežne so bolj k pa neon! drugače pa kontaktiraj taubek-a tu na forumu, ti bo on pomagal pri izdelavi in vezavi ledic!!!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jun 10, 2008 1:06 pm

Taubek dela ledice. Razne barve. Jas mam na 30cm palčki cca 20 diod noter in močno sveti, sem pa nalepo z pištolo na vroče leplenje pod polico.

BoBeR52
Novinec

Napisal/-a BoBeR52 To jun 10, 2008 1:53 pm

Bok!
Hvala za odgovore!

Ja sem pogledal preden sem odprl temo vse teme ki se navezujejo na moje vprašanje pa še zdej nevem za kaj naj se odločim ker eni hvalite to ,drugi tisto tko da..
Nevem niti kam bi vse to zvezal. :? V vžigalnik bi bilo najbolje samo kako priti do tam.. :( Zdaj bi rad dal osvetljavo pod armaturo (voznik+sovoznik) in pod oba sedeža.Če kupim 4 neonke me pride 18€.Če bi se odločil za LED bi prišlo kar krepko več...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To jun 10, 2008 3:29 pm

ledic pa res ni tezko zvezat. vzporedna vezava, pa pred vsako upor. to je to. In folk prodaja po 50, 100 komadov ledic z upori za nekaj eur. Kupi 50 komadov, naredi 4 palcke po 12 ledic in mas javno razsvetljavo v avtu ;) vezes pa na vzigalnik ja. malo bo treba podirat ampak bo slo ;)

Zalepis pa lahko z obojestranskim lepilnim.
Extreme N

Uporabniški avatar
DriveAll
Nov uporabnik

Napisal/-a DriveAll To jun 10, 2008 5:17 pm

Če nimaš pojma o štromu je še to mal težk. :D
NEDOVOLJENO OGLAŠEVANJE ODSTRANJENO.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To jun 10, 2008 5:23 pm

Hladne katode, zgledajo skor tak ko neonke, svetjo bolš pa še bol trpežne so, jih mam pod armaturko pa v prtlažniku pa recimo v prlažnik devam velikrat kolo not pa je že ceu zguljen (popraskana barva in podobno) katode pa še kr svetijo :)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek To jun 10, 2008 10:16 pm

Pozdravljen,

jaz vsekakor bolj priporocam LED, sem tud sam mel neonko sprva pa se mi skor avto vzgal ko je neka elektronika v njej pregorela tak da se je kr kadilo iz plastike od neonke. Res pa da je bla neonka iz spara.

Kar se tice cenovne primerjave LED in neonk pa mislim da ni niti neke pretirane razlike. 4 neonke za 18 eur se mi zdi hudo poceni, razn ce so take kot si jo zdaj mel ko ti je razletela po prvem dotiku, pri meni osvetlitev pod armaturko in pod sedezi, torej za vse 4 prostore na noge pride priblizno 2x toliko kot te tvoje neonke, se nekoliko majn (zmontirane v letvice ze, pripravljene za priklop).
LED so prakticno vecne oziroma jih zamenjas vsaj 2x pozneje kot pa neonke ce ze slucajno kaka crkne. Prednost LED je tudi to da ce crkne ena ledika ostale se vedno svetijo in se ona ko je hin sploh ne opazi. Pa tudi neonke rabijo za to da zasvetijo visoko napetost (ne vem kak je z hladnimi katodami), LED ti ves cas delujejo na konstantni napetosti 12V in z njimi ni problemov.

Vezavo LED ti pa priporocam na kablovje od stropne lucke, potem mas moznost da vklapljas ledike kadar hoces in pa tudi takrat ko se ti odprejo vrata.

Ce te interesira mi javi na PM pa se bova dogovorila za naprej. Ce bi pa rad videl ucinek kako zgleda to po montazi pa si poglej nekaj primerov v moji galeriji:
http://taubek.moj-album.com/album/4316598/

LP, taubek
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

BoBeR52
Novinec

Napisal/-a BoBeR52 Sr jun 11, 2008 2:43 pm

Ma kdo za prodat LEDike?..Oranžne barve če se da?.Barva ni tok pomembna.Pa da bi bile že na ploščici pa tok da osvetli armaturo + pod sedeži ( 4 ploščice).

??In pa seveda cena.Pa brez pretiravanja!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr jun 11, 2008 4:30 pm

Evo ti moje :oops:

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek Sr jun 11, 2008 8:15 pm

BoBeR52 je napisal/-a:Ma kdo za prodat LEDike?..Oranžne barve če se da?.Barva ni tok pomembna.Pa da bi bile že na ploščici pa tok da osvetli armaturo + pod sedeži ( 4 ploščice).

??In pa seveda cena.Pa brez pretiravanja!

Ves da mamo. Ti na privat sporocim

Doche, koncno sem docakal slike, pravi reflektor sma naredla not v kuferam.
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr jun 11, 2008 8:21 pm

^^dobiš na msn še druge ;)

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So jun 14, 2008 6:01 pm

na motorju mam neonko, pa se vozm po makadamu da use vanjo mece, s kerhlarjm jo perm, cez en must k mi skoc motor k zmesan se skuz vozm. neonka pa se zmeri dela.

enej5
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a enej5 Sr okt 29, 2008 1:53 pm

decki kaj mi predlgate ce imam ze v notranjosti pod armaturko (voznik + sovoznik) LED, pa bi si dal se nekaj pod avto... pa me zanima kere barve predlagate, ker avto mam rdec, pa v notranjosti mam rdece LED diode... kere barve predlagate odzunaj?

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr okt 29, 2008 2:17 pm

bela
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov