Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

"e" oznaka

Napisal/-a bobi11 Ne jul 20, 2008 11:26 am

zanima me kako je s temi e oznakami na lučeh?
se da narediti homologacijo samo z odtisnjenim E na luči, ali je potrebno imeti tudi druge papirje(tuv)?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 11:28 am

ˇeˇje dovolj za homologacijo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Re: "e" oznaka

Napisal/-a ANJCI Ne jul 20, 2008 11:35 am

bobi11 je napisal/-a:zanima me kako je s temi e oznakami na lučeh?
se da narediti homologacijo samo z odtisnjenim E na luči, ali je potrebno imeti tudi druge papirje(tuv)?

A res potrebuješ odpirati temo na to ponovno čeprav si že dobil enkrat odgovor ...
Odgovor!!!

http://www.varnostvprometu.org/index.php

Lp, A

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Ne jul 20, 2008 12:10 pm

ja rabim, zato ker ne dobim zravn nobenih papirjev pa me pač zanima- saj to je bistvo foruma, edin če si ti gor anjci zato da mal pametuješ

abbe hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne jul 20, 2008 1:20 pm

E oznaka bi naj bila dovolj za sprednje luči.Za zadnje pa še rabiš TÜV papirje oz nek certifikat,ki dokazuje,da so te luči homologirane(preizkušene) za tvoj tip vozila.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 1:32 pm

rhino je napisal/-a:E oznaka bi naj bila dovolj za sprednje luči.Za zadnje pa še rabiš TÜV papirje oz nek certifikat,ki dokazuje,da so te luči homologirane(preizkušene) za tvoj tip vozila.

e oznaka je dovolj za sprednje in za zadnje luci.ne rabis nobenih papirjev,vsaj jaz jih nisem rabil.
@rhino ne napadaj anjci po nepotrebnem,ti je cist lepo napisala,najprej preberi pravila uporabe foruma in odpiranja tem potem pa jo napadaj.
je ze res da je forum namenjen pomaganju stalim in druzenju in.... ampak ce je ze nekje taka tema kot tvoja zakaj bi novo odpiral ce lahko tm dobis vse informacije ki jih rabis,pa se forum bo bol pregleden
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne jul 20, 2008 1:45 pm

abbe je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:E oznaka bi naj bila dovolj za sprednje luči.Za zadnje pa še rabiš TÜV papirje oz nek certifikat,ki dokazuje,da so te luči homologirane(preizkušene) za tvoj tip vozila.

e oznaka je dovolj za sprednje in za zadnje luci.ne rabis nobenih papirjev,vsaj jaz jih nisem rabil.
@rhino ne napadaj anjci po nepotrebnem,ti je cist lepo napisala,najprej preberi pravila uporabe foruma in odpiranja tem potem pa jo napadaj.
je ze res da je forum namenjen pomaganju stalim in druzenju in.... ampak ce je ze nekje taka tema kot tvoja zakaj bi novo odpiral ce lahko tm dobis vse informacije ki jih rabis,pa se forum bo bol pregleden

Koga sem pa jaz sedaj napadal????Mislim,da bi si morali nekateri malo dioptrijo preveriti.Pa drugič malo bolj pozorno preberi,ne tako na hitro ;)
V mojem primeru je bilo pač tako:sem bil na RTI maribor in vprašal kako je z e oznako.Za zadnje luči je dovolj e,za sprednje pa morajo biti še papirji.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Ne jul 20, 2008 1:48 pm

hm zj ne vem ali sem jaz munjen ali kaj...anjci ga napada da je dobo odgovor iz unga linka, ki pa je totalno obraten od tega kar mu vi tu nabijate...ni čudno da je človek zmeden!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne jul 20, 2008 1:52 pm

slatncan je napisal/-a:hm zj ne vem ali sem jaz munjen ali kaj...anjci ga napada da je dobo odgovor iz unga linka, ki pa je totalno obraten od tega kar mu vi tu nabijate...ni čudno da je človek zmeden!

Jah če si bil že kdaj na RTI ali LPP boš vedel,da oboji obratno nabijajo :lol: :lol:
V tej temi je zgleda prišlo do nekih nepotrebnih konfliktov.
@bobi11:
Najbolje,da se o tem vprašanju pozanimaš na organizaciji,kjer misliš homologirati luči.Tu bo itak miljon različnih odgovorov

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Ne jul 20, 2008 2:22 pm

nism biu ne na rti ne na LPP, ker ne predelujem avta v tai meri da bi rabo homolomo...je pa kolega pred 1 mesecom vpisal sprednje in zadnje luči pri žonti v celju in ni rabil nobenih papirjev...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne jul 20, 2008 2:34 pm

slatncan je napisal/-a:hm zj ne vem ali sem jaz munjen ali kaj...anjci ga napada da je dobo odgovor iz unga linka, ki pa je totalno obraten od tega kar mu vi tu nabijate...ni čudno da je človek zmeden!

Odgovor je dobil že Tukaj
kjer je za to tudi namenjena tema ;) pokazala pa sem mu tudi da google dela čudeže .

Tole pa zaradi mene lahko zaklenete ..

Lp, A

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 2:37 pm

rhino je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Koga sem pa jaz sedaj napadal????Mislim,da bi si morali nekateri malo dioptrijo preveriti.Pa drugič malo bolj pozorno preberi,ne tako na hitro ;)
V mojem primeru je bilo pač tako:sem bil na RTI maribor in vprašal kako je z e oznako.Za zadnje luči je dovolj e,za sprednje pa morajo biti še papirji.

mau sm zajebau,no avtorju teme sm mislu napisat.se pardoniram
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Po jul 21, 2008 4:33 pm

stvar je taka: šel sem na rti kjer so mi rekli da rabim certifikat od proizvajalca luči,
da lahko homologiram stvar, vendar ko sem klical v trgovino trdijo da je e oznaka dovolj. kaj narediti v tem primeru??

rabil pa bi papirje za led luči crom - golf 4, proizvajalec je fk.
se da dobit certifikat na uradni strani fk??

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 21, 2008 4:37 pm

bobi11 je napisal/-a:stvar je taka: šel sem na rti kjer so mi rekli da rabim certifikat od proizvajalca luči,
da lahko homologiram stvar, vendar ko sem klical v trgovino trdijo da je e oznaka dovolj. kaj narediti v tem primeru??

rabil pa bi papirje za led luči crom - golf 4, proizvajalec je fk.
se da dobit certifikat na uradni strani fk??

prasaj ce majo na fk.pisi jim mail.
p.s. ne hodi na rti zapel se do lpp
Ni vse res kar napišem

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Po jul 21, 2008 4:40 pm

Te pa idi homologirat k Žonti v celje! Tam sem jaz zadnje brez vsakega papirja!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jul 21, 2008 4:43 pm

abbe je napisal/-a:ˇeˇje dovolj za homologacijo

ja na RTI v mariboru ziher ne!govorim iz lastnih izkušenj
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po jul 21, 2008 6:39 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ˇeˇje dovolj za homologacijo

ja na RTI v mariboru ziher ne!govorim iz lastnih izkušenj

same here

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Po jul 21, 2008 6:40 pm

kako je pa z lpp, ker jst sm to spraševal v novem mestu

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jul 21, 2008 6:42 pm

Meni je na Lpp pogledal samo oznako, za papirje sploh vprašal ni ;)

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Po jul 21, 2008 6:46 pm

se je potrebno na lpp kaj prej naročiti, in kje to sploh je?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov