Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Apex vzmeti, nekaj glede blaženja

Napisal/-a M3 Pe sep 12, 2003 5:52 pm

Rad bi nižal seat leona z menjavo vzmeti z apex vzmeti. Zanima me če ima kdo že izkušnje z temi vzmetmi in če mi lahko poveste koliko zgubi avto z premagovanjem cestnih neravnin in grbin. Kajti precej časa preživim z avtom in me res zanima če avto s tem postane precej trd, ker nebi potem rad trpel v vožnji. nekaj sem se že pozanimal in sem vedno naletel na različne odgovore. za vse odgovore se vam lepo zahvaljujem!

frza
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frza Pe sep 12, 2003 6:05 pm

Kolkr je men znano je Apex crap!! K že delaš, nared tko k je treba, da ne boš pol menju zarad slabe kvalitete! Uglavnem o Apex-u se je že marsikej slišal!!

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Pe sep 12, 2003 6:21 pm

freak je napisal/-a:Kolkr je men znano je Apex crap!! K že delaš, nared tko k je treba, da ne boš pol menju zarad slabe kvalitete! Uglavnem o Apex-u se je že marsikej slišal!!

Nevem zakaj govoriš grdo od Apex vzmeti, ki jih sploh nisi nikoli imel!!! Najbol mi gre naživce k mi kdo reče da je slišal od nekoga, da je slabo neki in ta možakar maj ni nikoli to stvar imel, zato prvo kupi in provi in pole govori okoli kaj je slabo in kaj ne!!!

Jst sm jih imel in so odlične in če bom še kdaj kupaval vzmeti bojo 100% Apex, zato M3 ti svetujem da jih vzameš, so res odlične in še drage niso.

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Pe sep 12, 2003 6:25 pm

Jaz sem bil skepticen ker so tolko govorili proti tem fedrom, vseno sem jih kupil in sem zelo zadovoljen!!! Avto je nizji le za 35 mm (skoraj neopazno) ampak stabilnost avta 100x boljsa!!!
Made in Japan

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe sep 12, 2003 6:36 pm

hmm...jaz mam apex gor -35mm. trši ni skoraj nič, razlike v handlingu so zelo majhne. Če bi rad avto samo spustil in mogoče malenskot izboljšal lego in vodljivost pol ti priporočam. Za tistih 30k se splača.
Če pa hočeš kakšen konkreten tuning pol pa pozabi na apex. Najboljš da daš eibach gor al pa kej podobnega pa ene dobre, trde amortizerje.

Jaz že tuhtam da bom spomladi gor dal tisto nastavljivo sranje (coilovers, nevem kako se po naše reče :) od Teina) da bo avto res ornk trd pa da si bom lahko en dober drift setup nastavu.

frza
Novinec

Napisal/-a frza Pe sep 12, 2003 6:38 pm

Res je nism jih imel, samo zato še ne pomeni, da ne smem rečt da sm slišu o njihovih pomanjklivostih, predvsem glede njihove kvalitete!! Sm pač tko slišu, kaj nej!! Mel jih je sosed na hondici in mu niso bili všeč, zato jih je zamnja in dal gor vogtlandl!! Sm tut spremlu na drugih forumih debate o teh vzmeteh in povečini folk ni bil zadovoljen, predvsem tisti, ki so izkusili še kakšne druge!! Dejstvo pa je, da govorim o tem kaj sem slišal in je to samo moje mnenje!! :D

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Pe sep 12, 2003 7:05 pm

Jst mam eibach in bratranc tudi pa je stvar trda. Po dveh do teh letih se avto pretrese da je veselje. Če daš pa še armotizerje pol pa avto tud po ravnem ruka.

Sam vse to pa odtehta lega na cesti. vrhunsko :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe sep 12, 2003 10:43 pm

Jaz mam apex!+tršanje amortizerjev.fedre se sicer res posedejo tko kot pravjo ampak to u prvih dveh dneh.Not mam Apex -35mm vendar avtek je nižji dobri h5cm.Finta je u tem da če menjaš fedre morš obvezno amortizerje stršat.Avtek je stabiln in vodlji neprimerljivo bolj kot prej.Obnašanje na cesti je vzdržljivo(trdota mislim)ni pretrd pa ni premehki.Rečmo na makadamu se mi zdi da je mogoče celo bolj mehki kot je bil prej(manjše grbine)
Tak da iz moje strani ti ga priporočam.Jaz sem tudi bil skeptilčen glede na to kaj vse so govoril amapk men je presenetil res.Za moje pojme je vreden dost več kot pa ima ceno
Oki to je samo moje mnenje ampak iz lastne kože!
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych Pe sep 12, 2003 11:13 pm

Še moje mnenje... :lol:

Jaz sem dal prvo na moj avto H&R fedre z navadnimi amortizerji pa je bil avto zlo trd samo mi ni blo všeč ker so fedre znižale cc 2cm spredaj ter 3cm zadaj, sem se tako vozil mesec dni pa ni blo to to.

Čez mesec dni sem probal Apex (katerega mi je po prepričevanju, da bo nižji od H&R ponudil mehanik) kateriga sem čez eno uro vožnje zamenjal z originalnimi vzmetmi, saj mi je avto še bolj visel nazaj kot prej, pa stabilnost obupna (kar pa se spremeni če daš druge amortizerje), skratka...moje mnenje: Apex...katastrofa...

Sedaj pa vozim že kar nekaj mesecev Vogtland nastavljivo športno podvozje, pa mi ni žal niti tolarja, pa moj naslednji avto, bo ime tudi takšno podvozje!

LP Boych

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

V-E-N-O-M

Napisal/-a _VeNoM_ Pe sep 12, 2003 11:40 pm

Če hočš da ti avto visi z ene strani kup APEX , Če hočeš stabilnost kup sevede EIBACH :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 12, 2003 11:46 pm

Eibach, H&R, Vogtland - sveta trojica... (imajo izkušnje iz DTM)
Apexi se radi tudi lomjo, pa še po enmu letu se ti lahko zgodi, da bo avto še za 1cm nižji. Govorim iz lastnih izkušenj (golf2). To je komerciala. Če hočeš preformanse, potem so zgorji trije zate...

Zdj (Pug307) mam not H&R, stvar je odlična. Lega brezhibna, nagibanja takorekoč ni, trdota je pa tudi odvisna od višine gume...Js mam 55 in ni niti približno pretrd.

Pa pri spuščanji do 40mm ne rabiš tršat ali menjat amortizerje, ker je fedr tolk trd.
Slika

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Re: V-E-N-O-M

Napisal/-a Xman24 So sep 13, 2003 1:26 am

venom je napisal/-a:Če hočš da ti avto visi z ene strani kup APEX , Če hočeš stabilnost kup sevede EIBACH :D

venom povej nam potem katere vzmeti maš ti. Jaz imam Apex sport kit (amortizerji + vzmeti) pa sem ful zadovoljen.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So sep 13, 2003 2:31 am

Em ce nimas denarja na pretek kupi apex!
ZA moje pojme so vzmeti pac cenejsega ranga, ampak vseene vredne svojga denarja!
Jaz sm z njimi zadovoljen bil! zdaj pa jih bos spet gor dal!
amortizerje dal strsat tko kot lisko pa apexe, pa si zmago :D
Seveda ce mas vec kesa nabavi eibache!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

V-E-N-O-M

Napisal/-a _VeNoM_ So sep 13, 2003 2:44 am

Prvo fantje OPRAVIČILO vsem tistim ki sem jih užalil oz. prizadel !!!!!!! :|

No na avtu mam EIBACH kit za škodo felicio oz. kit opremo , spojlerji , cev za ojačitev podvozja. V glavnem KIT oprema.
Sm pa zelo zadovoljen z EIBACH , res da je drago ampak kvaliteta je kvaliteta , na svoj avto ne dajem slabe robe !!!!!!! 8)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

V-E-N-O-M

Napisal/-a _VeNoM_ So sep 13, 2003 3:46 am

Opravičilo stisti ki so sodelovali pri debati za NAVOR .

VENOM

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy So sep 13, 2003 9:51 am

Kaj pa pravte na JR vzmeti, ki jih imajo pr Avtocenter Brezje :?:

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So sep 13, 2003 11:25 am

Na Tipolju mam Vzmeti Vogtland in so OK.

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby So sep 13, 2003 2:29 pm

Ce bos menju samo vzemi je boljse da se ti avto ne zniza vec kot 3cm, ker bolj kot ti vzmeti spustijo avto bolj je avto trd pa se amortizerji trpijo prevec. Moje mnenje je da ce hoces izboljsat handling je obvezna menjava fedrov in amortizerjev. Menjava feder je tko k seks s kondomom, sj je fajn sam je lohk se velik boljs in z menjavo vsega tud je! :D
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

čoko
Nov uporabnik

Napisal/-a čoko So sep 13, 2003 2:59 pm

Punto_GT je napisal/-a:
freak je napisal/-a:Kolkr je men znano je Apex crap!! K že delaš, nared tko k je treba, da ne boš pol menju zarad slabe kvalitete! Uglavnem o Apex-u se je že marsikej slišal!!

Nevem zakaj govoriš grdo od Apex vzmeti, ki jih sploh nisi nikoli imel!!! Najbol mi gre naživce k mi kdo reče da je slišal od nekoga, da je slabo neki in ta možakar maj ni nikoli to stvar imel, zato prvo kupi in provi in pole govori okoli kaj je slabo in kaj ne!!!

Jst sm jih imel in so odlične in če bom še kdaj kupaval vzmeti bojo 100% Apex, zato M3 ti svetujem da jih vzameš, so res odlične in še drage niso.

Apex vzmeti so precej odvisne od načina vožnje. Moj brat jih je imel na avtu manj kot leto pa so se mu tako posedle da je bil avtom skoraj nemogoče peljati. Sosed pa jih ima že 3 leta in so še brezhibne.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So sep 13, 2003 3:27 pm

Kaj pa che bi js hotu predej spustit avto recimo za 30mm in zadej 20mm... se bi dalo kaj takega...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost