Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Vitla,delovne luči in šnorkel.

Napisal/-a lisko Pe dec 12, 2008 7:32 pm

ČEprav to najbolj ne sodi na ta forum.....je pa vseen povezano z avti in je tukaj več ljudi , ki bodo morda vedeli več...Na drugem forumu sem o vitli in homologaciji že spraševal vendar noben zagotovo ne ve....

In sicer me zanima za omenjene tri stvari, če je potrebna in koliko pride homologacija....
Najbolj me trenutno zanima za delovne luči (to so tiste na strehi) če je potrebno homologirat ali ne.....spraševal sem že dosti ljudi vendar noben točno ne ve... nekdo trdi tako drugi drugače....Na vozne lastnosti avta ne vpliva, med vožnjo jih ne smeš uporabljat (enako kot meglenke po dežju) , torej bi načeloma lahk ble gor....a kaj pravi zakon?
Kak je z vitlo? Spet eni pravijo da nimajo problemov....drugi da moraš nardit homologacijo.... kak pravi zakon?
In pa šnorkel....spet na vozne sposobnosti ne vpliva.....

P.S. Temo sem dal pod styling zato ker nekako spada sem.....osebne avte se obleče v plastiko jim natakne velike kole in spusti.....terencu pa se da gor traktor gume,ga dvigne in doda vitel ter šnorkel .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe dec 12, 2008 7:36 pm

Najbolje da vprašaš tu http://www.varnostvprometu.org/

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 12, 2008 10:48 pm

dr. Robert Jerončič je prezaseden in mu ne morem postavit vprašanja....je pa iz ministrstva za varnost v prometu.
Upam da je kdo tukaj gor tak, ki se spozna na te zadeve.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe dec 12, 2008 11:10 pm

Amm mogoče bom mal butast izpadu ampak a mi lahko prosim razložiš kaj je šnorkel?

dms
Novinec

Napisal/-a dms Pe dec 12, 2008 11:25 pm

error 90 je napisal/-a:Amm mogoče bom mal butast izpadu ampak a mi lahko prosim razložiš kaj je šnorkel?

Snorkel,je u bistvu podaljsek na streho ponavadi,za dotok zraka v filter,mislim da.Da gres lahko v globljo vodo,pa da ti ne potegne vode v motor.
Drugace pa zakon pravi:
59.clen/3.odstavek:V vozilu in na njem smejo biti vgrajene samo naprave, nadomestni deli, oprema ali posamezni sklopi, ki so homologirani, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija, in tipsko ali posamično odobreni za to vozilo
62.clen/1.odstavek:Žaromet za osvetljevanje okolice vozila sme biti prižgan le pri opravljanju dela in ne sme slepiti ali kako drugače motiti udeležencev cestnega prometa.
Za vse je potrebna homologacija,ker nic od tega ni serijsko na vozilu.Za vitel se bom pozanimal,pa ti povem.

P.S.:Sem se pozanimal.Od 1.1.2008,se vitla,bull barov,stranskih pragov ipd. stvari,ki strlijo iz avta ne da homologirat.
Za delavne luci:ne smejo biti visje namescene od originalnih luci

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So dec 13, 2008 3:44 pm

Stranski ter zadnji bullbar nista predmet homologacije, dokler nista iz gabaritov vozila. Šnorkel in vitel pa sta predmet homologacije, vendar spet, če gledata iz gabaritov vozila. Sam sem odrezal del prednjega odbijača in vitel skril v notranjost avtomobila, tako da se vidi samo valčke in kavelj na zajli
Slikca, kako je narejeno. Vse skupaj (valjčki) ne gleda več kot centimeter iz prejšnjih mer avtomobila in zato tudina tehničnem noben nič ne reče. Ko pa bodo začel težit, bom pa valjčke odstranil in namestonjih dal plato z luknjo za zajlo, kar bo vse skrilo pod odbijač (ne bo več gledalo ven iz odbijača niti ta centimeter), čez pa bom montiral tablico. Če bo treba pa kej vlečt z vitlom, pa bom tablico takrat pač odstranil.
Slika

Šnorkl pa mislim kupit pri mamutu, ker jih ima po 190 evrov, kaj je pa s homologacijo, bom pa videl. Če je ni, je pač ni, prov dost se ne bom sekiral.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 13, 2008 6:00 pm

Sam kok se men zdi čiro nima toliko placa za odbijačem......tako da mislim da bi bil rahli problem nardit podobno.....nekak sem razmišljal da bi jo lahk montiral pod odbijač....čeprav bi se vstopni kot zmanjšal, po moje ne bi igralo toliko vloge.

Kak pa je z lučmi na strehi? V mislih mam nekaj podobnega kot se prodajata jeepa od marolta na avto netu.....torej na streho pritljažnik in potem spredaj gor 4 daljinke pa zadaj 2.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So dec 13, 2008 6:28 pm

Če hočeš biti v koraku s časom: http://www.kchilites.com/store/index.aspx
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So dec 13, 2008 9:51 pm

Lisko, luči na strehi imaš lahko brez problemov, samo na cestah jih ne smeš uporabljat. Predlagam pa ti, da na streho jih ne dat. Na strehi so samo ovira, ker se zatikajo v veje, pa če pada dež, je megla ali pada sneg, te snop ovira pri vožnji - to je samo za show off avtomobile. Luči so boljše, če so čim nižje, da ti osvetijo pot po kateri voziš. Samo prenisko pa ne, da jih ne polomiš ko voziš po kakem blatu.

Za vitlo ti pa predlagam drugo stvar;
kvadratno cev namontiraš v odbijač (eno spredaj in eno zadaj) tako da je z luknjo obrnjena naprej in potem za vitel narediš podstavek in ga vtakneš v to luknjo. Potem imaš snemljiv vitel. Dobi se tudi spojke za hitro spenjanje in tako imaš lahko vitel spredaj ali pa zadaj.
U bistvu ga največkrat rabiš zadaj, da se povlečeš ven iz kakega blata in obrneš pa greš nazaj.

Montaža vitla prenizko je velika ovira, bolje ga je potem meti pred odbijačem in malo višje.

Recimo takole - tole je vitel na čirotu (slikano ko smo bili v bosni na raidu.
Slika
Tale je imel potem probleme, ker mu je voda zalila komplet motor in je mašina popila vodo (samo smo vse zrihtal s skupnimi močmi).

No tole je pa kompleten potep po bosni in UNA trophy (midva sva šla z ženinim avtom (vitara)).

Zbor je bil v petek zjutraj ob 6h na pumpi barje. prvih 6 vozil se je zbralo in odšli smo proti novem mestu, od tam v metliko, kjer sta se nam pridružila še 2 terenca in na mejni prehod. Od tam pa direktno čez karlovac, vojnič in bihač do cazina, kjer so nas pričakali že preostali, ki pa so prišli direktno z morja (polno naloženi).
Prvi dan je bila tekma za show off, potem pa 2 dni vožnje po brezpotjih. Full užitek, pa še pivo imajo na pumpah po 0,5 evra, v trgovinah pa še ceneje.

V cazinu smo postavili tabor,
Slika

kjer je že prvo noč padal dež, ki je namočil zemljo, da je bilo potem na terenu bolj zanimivo.
Slika

Tole so pa tiste poti za konja in hlod - po katerem se drevesa vlečejo v dolino. Zelo ozko in nagnjeno, tako da si moral kr dost pazit - pa vseeno se je en cherokee na bok prevrnil. /slikan ni, ker smo mu raj pomagal postavit avto na noge, kot pa zijala past in slikat).
Slika

To je bila pa ena luknja, ampak mi je zmanjkalo par cm, da bi brez pomoči sam ven prilezel, pa se vseeno tolažim, prišel sem dlje kot toyota lancruiser.
Slika

Ker pa je padalo malo časa, je sonce spet opravilo svoje delo in v nadaljevanju je bilo takole
Slika

Pa še mal prečkanja potoka - tudi veliki obstanejo
Slika
Slika

Pa še skupinska slika vseh skupaj
Slika

Še mal slikc.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So dec 13, 2008 10:55 pm

Vidim da ste tudi Štefana iz 4x4 treh krajev imeli zraven...
Kdaj pa ste šli to? Izgleda da ste se kar fino imeli ja :)

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So dec 13, 2008 11:17 pm

KP DREKA :lol: :lol: :lol: Drugač pa kr zanimivo zgleda to :D

Za tiste ki se radi vozimo po ravnih površinah: kdo ali kaj je čiro? :lol:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So dec 13, 2008 11:31 pm

Čiro je jeep cherokee, tak kot ga ima lisko.

ghandaed je napisal/-a:Vidim da ste tudi Štefana iz 4x4 treh krajev imeli zraven...
Kdaj pa ste šli to? Izgleda da ste se kar fino imeli ja :)

Avgusta. Bilo je res odlično. 12 avtomobilov pa ...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 14, 2008 12:44 am

yugo_tuning je napisal/-a:KP DREKA :lol: :lol: :lol: Drugač pa kr zanimivo zgleda to :D

Za tiste ki se radi vozimo po ravnih površinah: kdo ali kaj je čiro? :lol:

jeep cherokee
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 14, 2008 9:05 am

Nebivedu za tole uno vem.....redno spremljam forum :P:) Sma se misla z mojo celo udeležit tega ( mo pač resno sma se pogovarjala o tem) ampak potem iz drugih razlogov nisma šla....
KOk vidim ima ta čiro spredaj original bulbar.....in tako pridobi nekaj prostora,potem pa je možno montirat vitlo brez problemov ja. Če dobim original bulbar mislite da bodo problemi ?
Recimo kaj takega...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2438477#
Nebivedu spodaj tko pridejo tako ali tako meglenke......za zgoraj pa sem napisal da bi šlo v 80% zaradi šminke :) Uporabne pa so na kakih makadamskih cestah ponoči ko ni megle ali slabega vremena.
Čiro....ljubkovalno ali krajše ime za jeep cherokee....tako kot je mećka za mercedes....disko za discovery.....
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne dec 14, 2008 4:33 pm

lisko je napisal/-a:Nebivedu za tole uno vem.....redno spremljam forum :P:) Sma se misla z mojo celo udeležit tega ( mo pač resno sma se pogovarjala o tem) ampak potem iz drugih razlogov nisma šla....
KOk vidim ima ta čiro spredaj original bulbar.....in tako pridobi nekaj prostora,potem pa je možno montirat vitlo brez problemov ja. Če dobim original bulbar mislite da bodo problemi ?
Recimo kaj takega...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2438477#
Nebivedu spodaj tko pridejo tako ali tako meglenke......za zgoraj pa sem napisal da bi šlo v 80% zaradi šminke :) Uporabne pa so na kakih makadamskih cestah ponoči ko ni megle ali slabega vremena.
Čiro....ljubkovalno ali krajše ime za jeep cherokee....tako kot je mećka za mercedes....disko za discovery.....

Ne kej takega dajat gor, rajš počak, da bo kdo kak bullbar na offroad forumu prodajal, pa bo boljš zate - za tazga bodo pa že težil. Pa še pretežak je in ti potem nos dol tiši, pol pa še 50kg od vitla pa bo že 100kg spredaj.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne dec 14, 2008 5:06 pm

lej tle maš že nek malga napisanga.do zaključka nismo prišli,se je nakak pozablo.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost