Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Married
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Vprašanje glede homologacije-Twingo

Napisal/-a Married Ne apr 05, 2009 4:38 pm

Pozdravljeni,imam vprašanje,imam navadne črne odbijače na Twingu letnik 1998,zamenjal bi jih s temi,ki so v isti barvi avtomobila:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2713349&show=1 na teh so že montirani podaljški..sedaj me zanima ker koliko sem zvedel če menjaš odbijače v barvo vozila ni potrebno homologirat?Kaj je potem s podaljški jih morem dol pobrat ali lahko obdržim na avtu?Rabim tuv?Hvala

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne apr 05, 2009 4:56 pm

Orginal odbijacev ni potrebmo homologirati, mores pa homologirat podaljske,...
Slika

Married
Nov uporabnik

Napisal/-a Married Ne apr 05, 2009 5:42 pm

Cena homologacije pa približno za zadnji,sprednji podaljšek pa pragova? :)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne apr 05, 2009 6:44 pm

Married je napisal/-a:Cena homologacije pa približno za zadnji,sprednji podaljšek pa pragova? :)

Nekatere cene imajo objavlene,..
http://www.rti.si/
http://www.jh-lj.si/index.php?p=4

ali pa poklices in vprasas,...
Slika

Married
Nov uporabnik

Napisal/-a Married Ne apr 05, 2009 9:06 pm

hvala MatejW

http://www.jh-lj.si/index.php?m=51&k=1518

Tukaj sem najdel, da se ne šteje vse pod predelave?Deli oz.podaljški ki so nameščeni,so original za twinga.Človeka ki bi mi to prodal sem klical,a pravi da za te podaljške nerabim homologacije ker je original namenjeno za ta tip avtomobila :?: Zdej mi res ni nič jasno :?

p.s. še nekaj,kaj če bi naprimer rekel,da je že to bilo na avtomobilu,ker datum prve registracije je december 1997,(torej lahko rečem skoraj 98)vozila pod letnikom 98 pa ne rabijo hom. kartončka oz. ni znano kaj je na avtu predelano?

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po apr 06, 2009 9:35 pm

Te podaljški, ki so na slikah iz avto.neta niso originalna Renault oprema.

Nekako bi verjetno šlo, če bi kje na svetu obstajal Twingo, pri katerem lahko tako zunanjost naročiš, ko kupuješ novega in da je to zajeto v tipski homologaciji. To bi pomenilo, da tudi na R.servisu rečeš, da se ti je polomil prednji podaljšek in ti ga naročijo z normalno kataloško. V tem primeru to ni tako.

Tudi, če jih dela Fazer ali pa MS Design ali pa XY podaljške prav samo za twingota, če ne pride avto tak iz tovarne, to kar se tiče homologacij ni original in je potrebno upisat pod predelavo.

Kar se pa tiče starejših vozil, pa je tako, da lahko prometnik vseeno oceni, da gre za predelano vozilo in podvomi v tehnično ustreznost teh kosov. Zato te lahko napoti na tehnični pregled. Tam ti povejo, da ne najdejo nikjer nobenih Renault oznak in da potrebujejo izjavo od proizvajalca vozila, da je to original. Potem moraš na pooblaščeni servis, kjer oni pregledajo avto, poslikajo in skupaj zahtevate od Renault Nissan Slovenija, da potrdi, da je to zares originalni Renault del. (Če bi seveda šlo za originalne dele, tukaj pa temu ni tako). Ko imaš potrdilo proizvajalca in pa potrdilo uradnega servisa, da je del bil strokovno vgrajen, greš nazaj na tehnični, da ti potrdijo, da se je prometnik motil, potem pa daš še prošnjo na LPP, da ti v potrdilo o skladnosti (po domače homologacijski kartonček) zavedejo originalno dodatno opremo pod predelave in jim predaš vso pridobljeno dokumentacijo.

Imam izkušnje s tem, predvsem pa radi policaji sedaj to delajo malo starejšim terencem, ki imajo 80% vgrajene kakšne stopnice, sprednje bullbare ali kakšne druge stvari, ki danes po euro standardih in merilih za varnost pešcev več ne pijejo vode, pred 10 leti pa nisi mogel imeti džipa brez teh dodatkov.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

ransome
Nov uporabnik

Napisal/-a ransome To apr 07, 2009 9:48 pm

nevem no, mislim da se ti za twingota nben polcaj nebo vtakno, kr kok je videt na sliki res zgleda kot orginal tko da ..
Drugač pa čeboš mel težave si potegni tuv certifikat dol z interneta takega na katerem ima twingo podobne spojlerje, najbolš od kake firme. Pol pa mal photoshop, tko da svojga poslikaš izrežeš in prlimaš na tuv. Pol morš pa na spojler še eno številko prpopat (na prozorn papir natiskaš-kvadratek z štev. iz notranje strani prlimaš) ki se ujema z tisto ki je poleg slike na tuv certifikatu sej se hecno sliši sam tko je .. ;)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost