Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

matobeli
Novinec

Barvanje odbijačev

Napisal/-a matobeli Po apr 20, 2009 9:22 pm

Imam črne odbijače, pa bi jih pobarval na tako barvo kot je avto (temno modra)

Imam pa par vprašanj:
1. Koliko šans imam da zadanem pravo barvo?
2. se barva začne po kakšnem letu lupiti?
3. Kakšen je postopek barvanja? (verjetno najprej pobrusiti, kaj pa potem?)
4. kakšne barve so najboljše...
5. se to dela z čopičem, s spreji, pištolo na kompresor,...?
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po apr 20, 2009 9:30 pm

Daj se zapelji do ličarja da se zmenita za datum, pa bo narejeno tako kot mora bit...

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po apr 20, 2009 9:33 pm

Najbolje, da demontiraš, odneseš ličarju, poveš ker avto imaš, če je barva še original, ne bo problema zmešat, imajo številke...edino če je bleda že fejst. Postopek je pa spet čist odvisn kakšni so odbijači. Je pa fajn da se naredi kvalitetno, če se že odločiš. Torej prajmer, šprickit, kakšne luknjice pokitat, pošmirglat en mau pa gasa gor barvo. Najboljše da to prepustiš mojstrom...Aja, pa to se vsekakor ne dela s čopičem :) . Pištola na kompresor je...Vsaj če ne želiš, da se začne luščiti barva... :lol: :lol:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 20, 2009 10:09 pm

black je napisal/-a:Daj se zapelji do ličarja da se zmenita za datum, pa bo narejeno tako kot mora bit...

Definitivno se strinjam. Škoda da kaj delaš sam , ker nimaš dovolj znanja in primernih materialov.

LP

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Po apr 20, 2009 10:10 pm

aha, kaj pa pravijo cene tega barvanja? (verjetno se itak nebom spuščal v to če je predrago, je treba še marsikaj drugega poštimat)
Bruum Bruum!

Travego1
Nov uporabnik

Napisal/-a Travego1 To apr 21, 2009 9:50 am

Živjo,

Jst sm na Golfu IV hotla prednje spojlerje popravt pa odbijač prešpricat k je pikast od kamenčkov pa bi me vse skup koštal 180 €. sam to sam za prednji del.
Ne vem drugač kake so cene, sam če je sam za pobarvat mogoče bi se dal kje pocen zrihtat.

Travego1
Nov uporabnik

Napisal/-a Travego1 To apr 21, 2009 9:55 am

Aja kar se pa barve tiče, 100% ne bo taka kot lak na avtu že zato ne ker so odbijači plastika, avto pa pleh in pride drugač. Odvisn je pa od ličarja kolk zna dobr ujet, da se čim manj pozna. je pa tak da če greš u salon pogledat nov avto, vidiš da ni enaka barva.
ne vem sicer od kje si, u Trbovljah je en fajn ličar - Kovačič, na mojmu bivšmu Polotu (metalno modre barve) nisi porajtal da je štrihan. pejt na net pa poišč njegovo cifro in vpraši kolk bi te koštal, če te zanima oz če ti ni predalč.
LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To apr 21, 2009 9:56 am

za oba odbijača (delo, barva in vse) s tem da si jih sam demontiraš pride okoli 250eur,kvalitetno narejeno.
sam pa raje ne poizkušaj s kakšnim čopičem.

veverrca
Nov uporabnik

Napisal/-a veverrca Po maj 04, 2009 2:17 pm

Živjo.

Jaz bi pa vprašala, koliko približno pride 0,5 kg metalne barve brez vračunanega dela. Pa a je res, da je barvo težko namešat (ne vem kakšni dodatki) in da ne moreš vedet okvirne cene barve k ni nč obledela ali mi je samo un zakompliciru? Aja pa a sploh obstaja kakšen ličar, ki bi samo barvo namešu??

PS: ne mislim ga sama barvat :))

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po maj 04, 2009 5:38 pm

veverrca je napisal/-a:Živjo.

Jaz bi pa vprašala, koliko približno pride 0,5 kg metalne barve brez vračunanega dela. Pa a je res, da je barvo težko namešat (ne vem kakšni dodatki) in da ne moreš vedet okvirne cene barve k ni nč obledela ali mi je samo un zakompliciru? Aja pa a sploh obstaja kakšen ličar, ki bi samo barvo namešu??

PS: ne mislim ga sama barvat :))

ne vem, ali si skregana s tipkovnico ali s slovenščino, ker tole je težko berljivo in še težje razumljivo :roll:
koliko stane 0,5 kg metalik barve je čisto odvisno od znamke, trgovine oz ličarja kje kupiš.... čist tak okvirna cena bi bila od nekje 20 eur pa do 50 eur, res vrhunska barva je lahko tudi dost več, ampak tu nekje, cca 30 eur.
barva se zmeša po številki ki je v vozilu. do odstopanja namešane barve od stanja vozila lahko pride zaradi različnih variant odtenkov barve, glede na znamko, starost in ohranjenost vozila, tako da se na končnem izdelku tudi lahko vidi, da je avto bil barvan.
Ja obstajajo ličarji, ki lahko samo zmešajo barvo. ;)

LP

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po maj 04, 2009 6:30 pm

lahko pa se zapelje do mešalnice barv pa ji tam zmešajo...

veverrca
Nov uporabnik

Napisal/-a veverrca Po maj 04, 2009 6:39 pm

Živjo.

Hvala obema. Ja zgoraj sem pa v bistvu jaz malo zakomplicirala, se opravičujem :)

lep pozdrav
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost