Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

kako dobiti homologacijski kartonček

Napisal/-a rhondak So apr 25, 2009 1:58 pm

Pozdravljeni

Pred časom sem kupil rabljena lita platišča, zraven njih nisem dobil nobenih papirjev, samo platišča. Danes pa mi sosed reče, da moram imeti ta platišča homologirana in da bi moral narediti atest. prosim naj mi kdo pove kako lahko dobim homologacijski kartonček, s kateree papirje rabim, da ga dobim, kaj moram še potem storiti,...
RhOndaK

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon So apr 25, 2009 2:12 pm

če dimenzija platišč ki si jih kupil , ni napisana v homologacijskem kartončku, bi bilo potrebno homologirati platišča. to se navadno naredi z TUV papirjem :roll:
Govorim za Lpp:
Greš na lpp, se prijaviš, ti pošlejo domov vabilo , se zglasiš pri njih, pregledajo platišča, in papirje, sledi ponovno čakanje, da ti pošlejo potrjeno homologacijo na dom, če je stvar po predpisih.Homologacija na Lpp-ju pride 32 €.
vsaj tako je bilo pri meni.

lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So apr 25, 2009 2:17 pm

če maš gume vpisane,se za felge ne obremenjuj.fajn bi blo da bi napisal kak avto maš,kaj maš vpisano,pa kake felge in dimenzije gum maš na njih ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

Napisal/-a rhondak So apr 25, 2009 2:46 pm

pri meni je problem, da nimam sploh homologacijskega kartončka in lita platišča imajo krake ki kledajo vn iz središča. zato mi je tudi sosed rekel da bi moral narest homologacijo. imam iple astro letnik 96 in gume 185 60 R14.

Mene bolj zanima kako pridem do homologacijskega kartončka, ker tega nimam
RhOndaK

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon So apr 25, 2009 3:14 pm

obrni se na najbližjo poslovalnico opel in jih tam vprašaj ali kahko pri njih dobiš duplikat, čene pa naj ti oni povedo kje narediti nov kartonček. mislim da za ta platišča ne bi bilo potrebno delati naknadne homologacije.

lp

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek So apr 25, 2009 3:48 pm

za kartonček je najmanjši problem,izpišejo ti ga na vseh tehničnih
ki delajo homologacije,pride pa 18€,lp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost