Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Đasmin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Zanima me približna cena takšne predelave

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 5:21 pm

LP. Sem še čisti novinec kar se tiče predelave avtomobila, to pa je moi prvi post tukaj. Sem pa zelo vesel, da sem uporabnik te strani, kajti zadnje čase sem nekako posebaj navdušen nad avtomobili še posebaj nad predelanimi, in na tej strani najdem veliko zanimivega ter koristnega...Kmalu bom star 18 let in ob 18 letu bom ( upam :) ) že opravil voz. izpit in si bom kar se da hitro kupil, dobil svojega jeklenega konjička s katerim se bom lahko z velikim veseljem ukvarjal...Malo sem pregledoval različne avtomobilske znamke in najbolj všeč, za moi prvi avto bi mi bil tak Seat Leon( na slikah spodaj). Ta spodaj na slikah se prodaja za 5.999e na nemški strani "mobile.de" katera je podobna naši interntni strani "avto.net". Je 2003 letnik, 1.9 TDI Top Sport ( tako piše v oglasu ), diesel in ima 130.000 prevoženih km. Je tudi poškodovan na desnem sprednjem odbijaču..Zanima me, vaše mnenje o takšnem Leonu, koliko bi me stala takšna predelava in kje bi, čim ceneje lahko kupil takega Leona...Gledal sem po "avto.net" za ceno, vendar so več ali manj vsi nad 8.000e :shock: :( kar je predrago, pa še bi se moralo dodati za predelavo...Vnaprej se zahvaljujem za vse odg. ;)
Priponke
Seat Leon 1.9 TDI Sport.jpg
45cf_27.jpg
!!qIJF0!!20~$(KGrHgoOKicEjlLmYvG8BJ8ndkF47g~~_27.jpg
!!qIJF0w!20~$(KGrHgoOKiwEjlLmE-R)BJ8ndkWYqQ~~_27.jpg
45c7_27.jpg
Poškodovan odbijač!

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 5:45 pm

Kaj pa to k je spuščen, to se naredi z novim vzmetenjem al kako? Če ja koliko, bi približno prišlo kaj takega...Vem pa da je tudi odvisno za koliko mm avto hočeš spustiti, pa recimo da za toliko, kot je na sliki,pa čeprav je težko točno vedeti koliko je, pa recimo približno? :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 27, 2009 5:45 pm

leon top sport je ze v osnovi lep (odbijaci,pragovi...)
tko da pac kps tak avto.
za feltne pa gume racunaj nekje okol 2000 eur
za fedre ali gewinde pa od 200-800 eur
kok pa stane ta dvobarvna varianta pa nebi vedel.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Po apr 27, 2009 6:21 pm

na top sport modelu nimaš kaj za predelovati.
ok, če že, to kar je abbe rekel, ostalo pa jaz ne bi spreminjal.
to črno kombinacijo ti pa naredijo z kako folijo.
Avto je za registrirat, tankat in vozit, brez odkrivanja tople vode :roll:

lp

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po apr 27, 2009 6:24 pm

Đasmin...najprej si kup kakega cliota pa ga mej vsaj 2 zime, da si nabereš vsaj nekaj izkušenj! če boš cliota vsipu boš pušnu kazga jurčka ane...pr takmu leonu pa vsaj kakih 5 + dodatki bodo šli v maloro...vidš pa da ni poceni to ane ;)
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 6:31 pm

:D :lol: ja tko tud starši govorijo:D sam pomoje mi ne bo prevelk problem za izkušnje, ker se ne bi z njem že tkoj po opravljenem voz. izpitu šou na morje pelat al pa po zimi kam na smučanje( to bi pršlo mal kasnej...bi ga pa za začetek tko za na kkšne avtošowe, različne avto-sejme meu, da se mal "upeljem" v ta svet avtomobilizma pa mal bi si not zrihtu muziko pa različne dodatke...s časoma 8)

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po apr 27, 2009 6:46 pm

tut men so...pa jih nism poslušu in me je fejst koštal...tko da bod pametn pa jih posluši...kup si najprej en mali avto, s katerim boš mel male stroške, da najprej vidš kako se te stvari sfolga...pol pa te večje želje in predelave... ;)
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 6:52 pm

Klemenko83 je napisal/-a:tut men so...pa jih nism poslušu in me je fejst koštal...tko da bod pametn pa jih posluši...kup si najprej en mali avto, s katerim boš mel male stroške, da najprej vidš kako se te stvari sfolga...pol pa te večje želje in predelave... ;)

maš res :D se prav bi blo če premislm malo bolje ...bi blo res bolš, da mal počakam in si kei za začetek kei takega omislm ;) hvala ti klemzi, pa še post ni biu čisto v prazn nč...vsaj wem kaj me čaka :D kaj pa si ti zapelu v jark :? upam d ni blo kei hudga glede poškodb?

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Po apr 27, 2009 6:56 pm

Đasmin imaš privatno sporočilce

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po apr 27, 2009 7:12 pm

jz sm mel to srečo da me je nekdo izsilu potem pa spizdu. avto je bil totalka, jz in ena bejba pa sva ostala cela. najlepš mi je blo pa to, da nism mel kaska in da sm čez noč "spušu" 8.000€, kar ni mal...

zdj pa jbg, guramo dalje...nimaš kej, draga šola...

tko da, začni na izi - te bo najmanj stal... ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 27, 2009 7:12 pm

Na hitro, več pol :lol: Komto nabaviš bolj švoh Leona, ki bo cenejši. Novi serijski odbijači (spredaj+zadaj in pragi) so okvirno 1000€, fedri 180, komplet 17 col feltn z gumami maš iz anglije bp za 800€ (še precej manj). Za te odbijače je 17 vrh glave.

Odbijače se da tudi rabljene kupit in pršparat.

Kupiš torej ali dizla 110 oz 1.6 bencinarja in postopomna ko kaj našparaš ga pač porihtaš.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 7:22 pm

CupraR je napisal/-a:Na hitro, več pol :lol: Komto nabaviš bolj švoh Leona, ki bo cenejši. Novi serijski odbijači (spredaj+zadaj in pragi) so okvirno 1000€, fedri 180, komplet 17 col feltn z gumami maš iz anglije bp za 800€ (še precej manj). Za te odbijače je 17 vrh glave.

Kupiš torej ali dizla 110 oz 1.6 bencinarja in postopomna ko kaj našparaš ga pač porihtaš.

Res pride ceneje,pod pogojem d najdem cenejšega Leona, ampak kolk pa še pride cena za vgradnjo vsega tega...sam ne poznam nobenega avtomehanika pri katerem bi si to zrihtal po nižji ceni...razn če je cena vgradnje tako nizka da je zanemarljiva :?: :D

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 7:26 pm

Klemenko83 je napisal/-a:jz sm mel to srečo da me je nekdo izsilu potem pa spizdu. avto je bil totalka, jz in ena bejba pa sva ostala cela. najlepš mi je blo pa to, da nism mel kaska in da sm čez noč "spušu" 8.000€, kar ni mal...

zdj pa jbg, guramo dalje...nimaš kej, draga šola...

tko da, začni na izi - te bo najmanj stal... ;)

Sam d si živ, na konc koncou :) Tolk?!?Brez kaska?!? :shock: 8.000€ :o velik vellik :? ...ker avto pa si razbou?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 27, 2009 7:38 pm

Đasmin je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Na hitro, več pol :lol: Komto nabaviš bolj švoh Leona, ki bo cenejši. Novi serijski odbijači (spredaj+zadaj in pragi) so okvirno 1000€, fedri 180, komplet 17 col feltn z gumami maš iz anglije bp za 800€ (še precej manj). Za te odbijače je 17 vrh glave.

Res pride ceneje,pod pogojem d najdem cenejšega Leona, ampak kolk pa še pride cena za vgradnjo vsega tega...sam ne poznam nobenega avtomehanika pri katerem bi si to zrihtal po nižji ceni...razn če je cena vgradnje tako nizka da je zanemarljiva :?: :D

Za vgradnjo fedrov ti vzamejo tm 60-80€, +homologacija (tut feltn).

Pr odbijačih je pa tako, če dobiš rabljene v "tvoji" barvi ni panike. Drugače pač še strošek barvanja, katerega pa lahko pokriješ z prodajo orginal obijačev.

Ampak kokr sm reku, lahko nabaviš avto, čez pol leta fletne, ga znižaš, ob priliki pa še odbijače.

Lahko uzameš še kkšn kasko, in če kaj butneš (j. ga še vsak je prvi let kej naslonu-no so izjeme), lahko pol nove odbijače poštrihaš na račun zavarovalnice 8).

Kje pa kako kej nabavt se pa tut takole z forumov zve, tako da ni panike 8)

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 7:41 pm

CupraR je napisal/-a:
Đasmin je napisal/-a:

Za vgradnjo fedrov ti vzamejo tm 60-80€, +homologacija (tut feltn).

Pr odbijačih je pa tako, če dobiš rabljene v "tvoji" barvi ni panike. Drugače pač še strošek barvanja, katerega pa lahko pokriješ z prodajo orginal obijačev.

Ampak kokr sm reku, lahko nabaviš avto, čez pol leta fletne, ga znižaš, ob priliki pa še odbijače.

Lahko uzameš še kkšn kasko, in če kaj butneš (j. ga še vsak je prvi let kej naslonu-no so izjeme), lahko pol nove odbijače poštrihaš na račun zavarovalnice 8).

Kje pa kako kej nabavt se pa tut takole z forumov zve, tako da ni panike 8)

;) Hvala ti :)

lp

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po apr 27, 2009 7:50 pm

Leon ni slab avto mi pa osebno ni všeč. Pri nas ima nekdo predelanega je rumene barve ampak je k de bi bla zlo velika maketa. Sama plastika pač. Kot ti je že nekaj forumašev svetovalo kupi lepo enga starga pocen dizlčka (AX 1.4 diesel...)če pa vztrajaš ti pa želim veliko uspeha.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po apr 27, 2009 8:07 pm

sm bil sam v isti situaciji...
vsak pač kot mlad včasih dela pi*darije, priznam tudi sam sem jih ampak, če ti starši lahko krijejo stroške servisev in zavarovanja si kar kupi leona, ker je relativno varen in ima dovolj tuning potenciala.

pač sam sem začel nekako takole.. kupil nove 16cm zvočnike za prednja vrata (takrat 200eu- lahko jih dobiš že za 100 solidne), sledil je ojačevalec 4kanalen (stane zelo različno), ki je poganjal prednje zvočnike in ko so mi primaknili še nekaj cenkov še moj prvi woofer ki sem si ga sam izrezal iz stare omare, membrano pa kupil za nekaj drobiža od kolegov na vasi, ki so pač za sebe narobe zračunali volumen in so mislili da je membrana kriva za slab glas..
pred ojačevalcem je so prišli tudi kabli od akumolatorja in kabli iz prvih vrat do prtljažnika.. sicer niso dragi sem se pa namatral ko kristus da sem napeljal..

nadaljevalo se je z xenon kitom, takrat 100eu (hvala bogu sem imel že original na avtu leče, da ni bleščalo).
sledile so feltne, iz 15col radkap sem šel na 16 (na žalost samo toliko)..

sledilo je še čipanje in potem se je za nekaj časa ustavilo, ker sem začel dojemati, da je sprotnih stroškov toliko, da dokler ne bo malo resnejšega študentskega dela se ni za igrati. kasneje pa sem zaradi treningov začel delati po 40.000km na leto in se v večji tuning niti nisem več želel spuščati, razen zavor.
naj dodam, da sem imel vsa leta avto kasko zavarovan proti divjim živalim ter parkirišča in povem ti, da če nebi bilo tako bi že kar lep čas hodil bos (ne peš :lol: )

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 8:29 pm

Jerch_ je napisal/-a:sm bil sam v isti situaciji...
vsak pač kot mlad včasih dela pi*darije, priznam tudi sam sem jih ampak, če ti starši lahko krijejo stroške servisev in zavarovanja si kar kupi leona, ker je relativno varen in ima dovolj tuning potenciala.

pač sam sem začel nekako takole.. kupil nove 16cm zvočnike za prednja vrata (takrat 200eu- lahko jih dobiš že za 100 solidne), sledil je ojačevalec 4kanalen (stane zelo različno), ki je poganjal prednje zvočnike in ko so mi primaknili še nekaj cenkov še moj prvi woofer ki sem si ga sam izrezal iz stare omare, membrano pa kupil za nekaj drobiža od kolegov na vasi, ki so pač za sebe narobe zračunali volumen in so mislili da je membrana kriva za slab glas..
pred ojačevalcem je so prišli tudi kabli od akumolatorja in kabli iz prvih vrat do prtljažnika.. sicer niso dragi sem se pa namatral ko kristus da sem napeljal..

nadaljevalo se je z xenon kitom, takrat 100eu (hvala bogu sem imel že original na avtu leče, da ni bleščalo).
sledile so feltne, iz 15col radkap sem šel na 16 (na žalost samo toliko)..

sledilo je še čipanje in potem se je za nekaj časa ustavilo, ker sem začel dojemati, da je sprotnih stroškov toliko, da dokler ne bo malo resnejšega študentskega dela se ni za igrati. kasneje pa sem zaradi treningov začel delati po 40.000km na leto in se v večji tuning niti nisem več želel spuščati, razen zavor.
naj dodam, da sem imel vsa leta avto kasko zavarovan proti divjim živalim ter parkirišča in povem ti, da če nebi bilo tako bi že kar lep čas hodil bos (ne peš :lol: )

:D super si si ti to izvedu...ker avto pa si tko lpo predelu :?: :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po apr 27, 2009 9:03 pm

predzadnji model passata..
mah sej ga nisem nič predelal skoraj. verjetno nisem še par malenkosti omenil.. najbolj koristne so bile xenon luči in čip.

zalepil si sliko leona, ki pa je kar lepo dodelan.. verjetno ima kar 18col (feltne poglej na netu kolko stanejo, gume so 225/40/R18 gor in si tudi malo na netu poglej cene), skoraj sigurno gewinde (nekajkrat več kot fedri stanejo) plačati bi moral montaži in homologirati oboje.

priporočam ti najprej kupit avto in potem lepo počasi "žicat" pri nonah in dedkih :lol: in najprej kake lepe felge.. podalške, pragove in ostale plastike dajaj nazadnje gor, ko te bo tisti prvi val f&f občutkov že obšel :lol:

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po apr 27, 2009 9:18 pm

Đasmin je napisal/-a:Tolk?!?Brez kaska?!? :shock: 8.000€ :o velik vellik :? ...ker avto pa si razbou?

če sm točn je takrat blo to 2mio. sit. jah brez kaska sm mel ker je blo sam še nekej tednov do izteka zav. ko sm ga kupu. sm reku bom pol komplet za cel let plaču. za avto ti pa lah privat povem al pa pošlem link do slike...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov