Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

yannX23
Nov uporabnik

Dovoljeno odstopanje ET od tovarnisko dolocenega

Napisal/-a yannX23 So maj 16, 2009 9:56 pm

Lep pozdrav, opravicujem se ce sprasujem ze vprasano, vendar tocnega odgovora na to vprasanje (se) nisem nasel na forumu.

Torej: zanima me koliko lahko ET platisca odstopa od tistega ki je dolocen v homologaciji. Na www.carbibles.com sem prebral tole:This figure will be stamped on the wheel somewhere as an ET figure. Inset and outset are subsets of offset and the relationship is this : positive offset = inset. Negative offset = outset. Typically you can get away with 5mm-7mm difference from the vehicle manufacturer specification before you'll run into trouble with the wheels fouling the suspension or bodywork. So for example if your stock wheels have an offset of 42mm and you can only find replacements with a 40mm offset, that 2mm difference ought to OK.

Kupujem namrec nova platisca ki po vseh dimenzijah ustrezajo tovarniski homologaciji, razen ET ( doloceno je 42, imajo pa 38 ). Zanima me ce ima kdo kaj izkusenj z taksnimi zgoraj omenjenimi "poskodbami" zaradi napacnega ET?

Pa se to: ali moram dati homologirati platisca tudi ce so original znamke mojega avtomobila?

hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 16, 2009 10:16 pm

et pomeni kolko je felga pomakjena navzven oz navznoter...ti sam glej da ne bo guma segala čez blatnike v širini.
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So maj 16, 2009 11:41 pm

v homolomo ti et ne piše. samo dimenzija platišč in gum. 38 - 42 je 4mm razlike, bolj ven, bolj noter od blatnika. Če so nove felne večjih dimenzij je potrebno narediti homol. četudi so orginal.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov