Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

gtilook
Novinec

ebay platišča

Napisal/-a gtilook So avg 01, 2009 6:28 pm

kaj pravite če bi platišča vzel preko ebaya???

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: ebay platišča

Napisal/-a fare So avg 01, 2009 6:33 pm

gtilook je napisal/-a:kaj pravite če bi platišča vzel preko ebaya???
Kak pa boš plačal in kak je z dostavo(baje samo do Graza)?

gtilook
Novinec

Napisal/-a gtilook So avg 01, 2009 6:35 pm

jaz preko ebaya še nisem, pravijo pa vsi da ni panike. zato sprašujem če kdo kaj ve???

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So avg 01, 2009 6:39 pm

Preveri, če se ti splača, ker bo poštnina zelo velika.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So avg 01, 2009 7:30 pm

ni problem kar se tice nakupa prek ebaya.pa dostavjo tut kr na dom ne v graz al kam ze.
postnina je pa recmo da okol 80 eur.
jst sm za svoje alu dal 60 funtou.je bla pa posiljka tezka53 kg
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So avg 01, 2009 8:42 pm

Ja pri poštnini te znajo eni obrati, nabijejo v nebo in služijo. Če pa se izide, zakaj pa ne.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi So avg 01, 2009 8:52 pm

lenivec je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

in zakaj bi bla dostava samo do graca? kaj dalje je pa stena zazidana al kaj? saj nismo več v jugoslaviji..... kak boš plačal? tak kot pri vseh ostalih ebay nakupih z paypalom....
zakaj se eni oglašate če sploh nimate pojma kaj je ebay.

drugače pa glede nakupa zakaj pa ne če je cena prava. če se ti s poštnino izide ceneje kot pri nas pol kupiš, če je višje nekupiš.

Točno tako!
Kakšni komentarji, he he...Graz...:lol: Ljudje, kaj vse pišete tu gor....Človek rabi konkreten nasvet. Torej če nisi nikoli kupoval, potem komentarji v smislu "baje" tukaj nimajo kaj iskati.

Sam sem preko eBaya kupil preko 50 artiklov iz Nemčije, Avstrije, Italije, USA, Kitajske itd., od avtodelov, ki jih tukaj ne dobiš niti v sanjah, do otroških vozičkov itd. Problemov ni nikakršnih, če kupuješ od znanih ponudnikov. Gor so firme, ki so prodale že preko 100.000 artiklov s pozitivnim rejtingom prek 90 % in gotovo se ravno pri tebi ne bo zalomilo. Garancija isto velja, se pa zakomplicira, če bi robo moral spraviti nazaj, to je res. V glavnem vsi sprejemajo Paypal, če nimaš kreditne kartice, da bi si odprl PayPal račun, se seveda da plačat z bančnim nakazilom v tujino. Poštnina za felne je sicer res malo višja, kot pa če kupuješ kondome, ampak se lahko kljub temu splača.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So avg 01, 2009 10:17 pm

fare je napisal/-a:

hAHAHAHHhhah :cry

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Ne avg 02, 2009 8:02 am

Tukaj je vprašanje samo koliko bi te prišla poštnina. drugače pa ti na dom pripeljejo.
tko da če so ti feltne ušeč , ''click - pay with paypal'' pa si zmagu :lol:
res pa je da je bolje kupovati od trgovin, ki imajo več %...

lp

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne avg 02, 2009 8:48 am

No, sigurno ne vsi trgovci pošiljajo v Slovenijo, to je res.

Z Nemci ni problemov, tudi če nima zapisano, se lahko dogovriš in ti pošlje. Drugačne izkušnje imam z Britanci, ki pa ponavadi sploh ne pošiljajo v Evropo, kaj šele v Slovenijo.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne avg 02, 2009 9:19 am

spaceone je napisal/-a:No, sigurno ne vsi trgovci pošiljajo v Slovenijo, to je res.

Z Nemci ni problemov, tudi če nima zapisano, se lahko dogovriš in ti pošlje. Drugačne izkušnje imam z Britanci, ki pa ponavadi sploh ne pošiljajo v Evropo, kaj šele v Slovenijo.

no ja, pošiljajo, jaz vse dele kopujem iz anglije. in dobim vedno. čeprav so bile do sedaj samo majhne zadeve, kako je pa z večjimi pa ne vem, načeloma se da dobit, se zmeniš z prodajalcu in je.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne avg 02, 2009 9:49 am

AJa, sem se spomnil zdaj, da je bil en primer, ko sem dobil iz Angije komplet dihtunge za motor in je prišlo v 4 dneh, pa je bil celo vikend vmes.

Odvisno je pač od trgovca, fizične osebe ponavadi ne pošiljajo.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne avg 02, 2009 11:47 am

spaceone je napisal/-a:No, sigurno ne vsi trgovci pošiljajo v Slovenijo, to je res.

Zanimivo, torej niti ne pošiljajo po Angliji :lol:

Sam sem tudi že izdobavil iz Anglije BP. Sej ti ponavadi prodajalec navaja kam pošilja in koliko je poštnina, če pa ne pa ga vprašaš preden naročiš.
Je pa zanimivo, da bi pri eni firmi poštnina za felne iz USA stala zgolj 40$, enako kot za npr. vijak. Pol sicer carina plus davek....ampak poštnina pa še vedno zelu ugodna.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne avg 02, 2009 12:10 pm

Ok, mene pa zanima, ce se ksna zadeva poskoduje ali pa to ni tisto kar si pricakoval....kaj potem? Posljes nazaj, placas nek strosek postnine, tista oseba ti pa vrne dnar?
There is no time...

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne avg 02, 2009 12:34 pm

eljuero je napisal/-a:
Zanimivo, torej niti ne pošiljajo po Angliji :lol:

Ok, celinsko Evropo. Ne vem, koliko poznaš kulturo Angležev, ampak veliko jih misli, da niso del Evrope, ampak so nekaj več.

Ronin je napisal/-a:Ok, mene pa zanima, ce se ksna zadeva poskoduje ali pa to ni tisto kar si pricakoval....kaj potem? Posljes nazaj, placas nek strosek postnine, tista oseba ti pa vrne dnar?

Ja, nimaš druge, ko pa nazaj poslat, na tvoje stroške seveda. Če pa dobiš vrnjen denar oz. novo robo, je pa vprašanje, ampak trgovine so (po moje :)) kar poštene, vendar imaš ti avtomatsko več stroškov in izgubo živcev.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 02, 2009 12:49 pm

@spaceone

zanimivo je tvoje mnenje. Recimo jaz sem do sedaj kar sem kupil kupil na prav angleškem eBayu. Oziroma večino stvari kupim prav v GB pa do zdaj nisem imel nobenega problema.

gtilook
Novinec

Napisal/-a gtilook Ne avg 02, 2009 12:53 pm

bi se dalo s kom zmenit tako, da on naroči, ki ve zakaj se gre, potem mu pa jaz plačam? ne mislim zajebat nobenga, lahko plačam vnaprej ali kako drugače, samo če kdo vzame nase, ker ve kako to gre. ki ima že izkušnje s tem, da

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne avg 02, 2009 2:06 pm

Računaj, da boš moral, če se bo kdo odločil, plačati mu vnaprej vse ... drugače pa prijavi se v ebay (na reg. boš kar čakal nekaj dni, ker dobiš po pošti...), ustvari paypale račun, registriraj kreditno ali debet kartico in si v igri. Nimaš kaj zašiti, ker te vse vodi. Lahko pa daš link od feln, da se vidi od koga imaš sploh namen kupiti. Lahko da ima kod že izkušnje s tem prodajačcem.

Ronin je napisal/-a:Ok, mene pa zanima, ce se ksna zadeva poskoduje ali pa to ni tisto kar si pricakoval....kaj potem? Posljes nazaj, placas nek strosek postnine, tista oseba ti pa vrne dnar?

Čisto odvisno od politike prodajalca. Ampak za malo stvar se ne splača s tem ubadati, ker imaš stroške večje, gredo živčki, če si take sorte pa še uspeh ni 100%, čeprav je ebay kar rešpektiran, drugo je, če gre za več denarja. Pri profilu prodajalca si lahko pogledaš, kaj o njemu mislijo kupci...

Se pa da baje kar enostavno ustvariti fake profile...tak da nategnejo te lahko kjer koli, tudi na ebayu nisi 100% varen. Sam pa še nisem imel negativnih izkušenj pa sem naročal in Australije, Hongkonga in Anglije. Res pa da za manjše vrednosti in mi je bilo skoraj vseeno, če bi me kdo nasankal.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne avg 02, 2009 2:22 pm

Za take primere obstaja plačilo za zavarovanje pošiljke. Pri plačilu skupne vsote pač potem izbereš to opcijo. Poštnina je s tem seveda dražja, se pa verjetno splača, če kupuješ kakšna platišča ali pa karkoli vrednejšega.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost