Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

backspace
Novinec

Homologacija, nasvet prosim

Napisal/-a backspace To nov 17, 2009 10:32 pm

Je možno kjerkoli pripeljati avto na pregled (drugi odbijači, ....) ter takoj dobiti vpis v kartonček?

Vsa roba ima ustrezne papirje.

Cena NI pomembna.

Hvala

lp

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Sr nov 18, 2009 9:27 am

Ali pa mogoče podatek, kje vse opravljajo homologacijske preglede?
Bom klical enega za drugim, pa potem tu vse obvestim.

lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr nov 18, 2009 10:14 am

Avto Miklavec - Vinska gora pri Velenju oz. še ne vem točno v Mozirju ali Nazarju
Žonta v Celju
Pa če boš klical nam daj povratne info.

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr nov 18, 2009 11:29 am

Homolomo ne boš nikjer naredil takoj. Dogovoril se boš za pregled (ta je opravljen v nekaj minutah), potem pa skupaj z vsemi papirji roma zadeva na vpis. Tega nikjer ne naredijo takoj. Za tačas ko si brez kartončka pa si ga skopiraj in priloži še kopijo prijave in tisto potrdilo ki ga dobiš ob pregledu. Tudi za policijo to zadošča (načeloma).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Sr nov 18, 2009 10:32 pm

ni bilo enkrat govora o tem, da nekje v Postojni ali tam nekje, dobiš vpisano takoj? Mislim, da je bilo na A.com govora o tem.

lp

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če nov 19, 2009 12:45 am

Na RTI v Mariboru .. se narocis, in prides na vrsto relativno hitro ... v kakem tednu, ce vse stima ob pregledu ga lahko dvignes se isti dan.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če nov 19, 2009 7:23 am

seeman66 je napisal/-a:Avto Miklavec - Vinska gora pri Velenju oz. še ne vem točno v Mozirju ali Nazarju
Žonta v Celju
Pa če boš klical nam daj povratne info.

lp

Miklavc je še v Nizki v Rečici ob Savinji. Drgač pa po mojem nikjer ne dobiš takoj homologacije, saj pri Miklavcu nje, že bil parkrat tam in vem. Sploh ker papirje pa vse pošlejo v Lj tk da nikakor ne morejo bit v enem dnevu, in tud zato ker čakajo da več homologacij naenkrat pošlejo.
Je pa pri njih to dober, ker se ni treba prej naročevati, samo prideš in je to to, edin da moreš bit v delovnem času tm :D
Sicer pa tk ni noben problem če jih ne dobiš takoj, saj ko plačaš tako dobiš potrdilo da si v postopku, tk da če te taplavi ''čapnejo'' imaš dokazilo.

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Če nov 19, 2009 8:31 am

Mah za plave ni tako simpl. Odvisno od "dobre" volje.

Po zakonu je tako nekako: ko daš karkoli na avto kar potrebuje homolomo, avto NI tehnično brezhiben in NE smeš na cesto. To pomeni, da bi moral avto dati na avtovleko in ga tako peljati na pregled. Po pregledu pa avto še vedno NI tehnično brezhiben, dokler ne dobiš kartončka potrjenega nazaj.

Pri meni je pa še en problem, ker bo avto "rahlo" predelan (končano naslednji teden), potem sem pa takoj naročen za barvanje in poslikavo (airbrush) v tujini. Malo so me zaj...bali teli mojstri, ki montirajo body kit. Zavlekli so delo iz 3 tednov na 4 tedne.

Tako da je nujno, da dobim homolomo vsaj v dveh dneh. (pregled v sredo ali četrtek - kartonček pa nujno nazaj do sobote).

krimic
Nov uporabnik

Napisal/-a krimic Če nov 19, 2009 9:17 am

Glej mene so pac policisti ustavili v casu ko sem cakal na homologacijski kartoncek.Povedal sem mu in mu dal tudi papir iz lpp,da pac sm opravil homologacijo in cakam samo se kartoncek.Odgovor policista je bil,da je verodostojen samo on in ne lpp.Dobil sem kazen in vzeli so mi tudi tablice.Ker se s tem nisem strinjal sem sel na lpp in vprasal kdo je zdaj mirodajen.Tam pa mi povejo da na cesti je zakon policaj drgac pa ocitno veljajo dvojni zakoni eni za lpp(denarni) drugi za policiste.Drugic me je pa ustavil v medvodah(policist robert drolec).Imel vse vpisano v kartoncku in dobil porcijo grdega ravnanja policista.Izjava da plune na lpp in da je on zakon so me vrgle iz tira.Vse to imam sedaj na sodiscu ze 2 leti.Sodisce pac verjame policistu ceprav so mi posebej za sodisce na lpp-ju napisali da je moj avto sel na lpp-ju z vsemi papirji skozi brez problemov.Ironija pa je se vecja ker sodisce sedaj od mene zahteva slovenske tuve.Zopet je posredoval lpp in jim pisno poslal da tuv v slovenscini sploh ne obstajajo in da so mirodajni za njihovo organizacijo papirji v nemscini ,anglescini,italjanscini.Sedaj pa cakam kaj se bo iz tega izcimilo.Za vse to imam doma tudi dokaze.Tako da svetujem vsem ki se bido vozili cez medvode v ljubljano ali kranj s predelanimi vozili naj se cuvajo policista roberta drolca.Nisem edini ki sem tako nastradal pri njem sm pa edini ki se vztrajam pri tozbi zoper njega.Lp Andrej

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Če nov 19, 2009 10:24 am

Z njim je imel tudi moj oče probleme, ko se mu je en mulc zapeljal (prehitel) čez dvojno polno črto pred kombi in nato zabremzal. Ta policaj je prišel na ogled in ga ni to nič zanimalo - pač kriv naj bi bil tisti zadaj (kljub pričam itd.).
Po nekaj uradnega dopisovanja ( in malce grožnjami z raznoraznimi mediji) je dobil disciplinsko (no, vsaj v uradnem dopisu je tako zapisano). Mora bit kaliber tale polcaj.

LP, Grega

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če nov 19, 2009 10:26 am

krimic je napisal/-a:Glej mene so pac policisti ustavili v casu ko sem cakal na homologacijski kartoncek.Povedal sem mu in mu dal tudi papir iz lpp,da pac sm opravil homologacijo in cakam samo se kartoncek.Odgovor policista je bil,da je verodostojen samo on in ne lpp.Dobil sem kazen in vzeli so mi tudi tablice.Ker se s tem nisem strinjal sem sel na lpp in vprasal kdo je zdaj mirodajen.Tam pa mi povejo da na cesti je zakon policaj drgac pa ocitno veljajo dvojni zakoni eni za lpp(denarni) drugi za policiste.Drugic me je pa ustavil v medvodah(policist robert drolec).Imel vse vpisano v kartoncku in dobil porcijo grdega ravnanja policista.Izjava da plune na lpp in da je on zakon so me vrgle iz tira.Vse to imam sedaj na sodiscu ze 2 leti.Sodisce pac verjame policistu ceprav so mi posebej za sodisce na lpp-ju napisali da je moj avto sel na lpp-ju z vsemi papirji skozi brez problemov.Ironija pa je se vecja ker sodisce sedaj od mene zahteva slovenske tuve.Zopet je posredoval lpp in jim pisno poslal da tuv v slovenscini sploh ne obstajajo in da so mirodajni za njihovo organizacijo papirji v nemscini ,anglescini,italjanscini.Sedaj pa cakam kaj se bo iz tega izcimilo.Za vse to imam doma tudi dokaze.Tako da svetujem vsem ki se bido vozili cez medvode v ljubljano ali kranj s predelanimi vozili naj se cuvajo policista roberta drolca.Nisem edini ki sem tako nastradal pri njem sm pa edini ki se vztrajam pri tozbi zoper njega.Lp Andrej

Bravo, v vsaki vasi se najde eden, ki meče slabo luč na svoje sodelavce :oops:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če nov 19, 2009 2:35 pm

no no..ne posploševat da nikjer ne dobiš takoj.
na avto krka v nm sem se prišel ob 9h prijavit na homologacijo, čez 5min mi ga je poslikal in pregledal, čez 1 uro me je klicala iz šaltra da je kartonček narejen( sem imel prej še tamalega).. hitreje pomoje ne gre.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če nov 19, 2009 4:09 pm

CockroaC je napisal/-a:Na RTI v Mariboru .. se narocis, in prides na vrsto relativno hitro ... v kakem tednu, ce vse stima ob pregledu ga lahko dvignes se isti dan.

Nazadnje ko sem bil, se nisem narocil,... me je takoj vzel, za 1h sem ze mel vpisano v kartoncek =)
To je blo 2x zaporedoma tak, v razmaku enga mesca...
Slika

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Če nov 19, 2009 5:37 pm

vepar je napisal/-a:no no..ne posploševat da nikjer ne dobiš takoj.
na avto krka v nm sem se prišel ob 9h prijavit na homologacijo, čez 5min mi ga je poslikal in pregledal, čez 1 uro me je klicala iz šaltra da je kartonček narejen( sem imel prej še tamalega).. hitreje pomoje ne gre.

To potrebujem. Super. Povej mi prosim, kaj si homologiral. Jaz imam za homolomo odbijače, prage, zadnji lip, badlook,...

Imam papirje za vse.

Danes sem bil v Kranju (Remont). Gospod, ki tam dela, mi je povedal da take stvari morajo biti pobarvane pred pregledom. Drugače ne bo šlo skozi. Čaka se na vpis dva delovna dneva.

O Lpp-ju skoda zgubljat časa in besed.

lp

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če nov 19, 2009 8:06 pm

na RTI ju sm js homologiral nekje ob 10 dopoldan, ob 12 sm sel po papirje
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če nov 19, 2009 8:34 pm

backspace je napisal/-a:
vepar je napisal/-a:no no..ne posploševat da nikjer ne dobiš takoj.

To potrebujem. Super. Povej mi prosim, kaj si homologiral. Jaz imam za homolomo odbijače, prage, zadnji lip, badlook,...

Imam papirje za vse.

Danes sem bil v Kranju (Remont). Gospod, ki tam dela, mi je povedal da take stvari morajo biti pobarvane pred pregledom. Drugače ne bo šlo skozi. Čaka se na vpis dva delovna dneva.

O Lpp-ju skoda zgubljat časa in besed.

lp

to za odbijače pa nevem kako je.
jaz sem homologiral feltne ter izpuh
pomoje je enako, ker itak samo poslika in prepiše podatke dol.
ni pa nič kompliciral al pa kaj. tudi ker je bila ploščica samo pripikana na izpuh je samo omenil naj drugič natolčemo številke direkt na lonec :D

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če nov 19, 2009 10:33 pm

Še jaz prosim za nasvet;
Zanima me, kako homologirat zadnji odbijač novejšega modela, original prage, orignal podaljšek odbijača ter zadnji spoiler (gre se za Roverja 200, deli pa bi bili od MG ZR-ja, torej skoraj tako, ko se daje na navadnega Cliota 2 dele z Cliota 2 RS :lol: )
A naj enostavo najdem neke papirje (po potrebi nabijm cifre) ali obstaja druga pot?
Oz.: Je to sploh treba homologirat? :oops:

Dr
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr Če mar 11, 2010 4:02 pm

krimic je napisal/-a:Glej mene so pac policisti ustavili v casu ko sem cakal na homologacijski kartoncek.Povedal sem mu in mu dal tudi papir iz lpp,da pac sm opravil homologacijo in cakam samo se kartoncek.Odgovor policista je bil,da je verodostojen samo on in ne lpp.Dobil sem kazen in vzeli so mi tudi tablice.Ker se s tem nisem strinjal sem sel na lpp in vprasal kdo je zdaj mirodajen.Tam pa mi povejo da na cesti je zakon policaj drgac pa ocitno veljajo dvojni zakoni eni za lpp(denarni) drugi za policiste.Drugic me je pa ustavil v medvodah(policist robert drolec).Imel vse vpisano v kartoncku in dobil porcijo grdega ravnanja policista.Izjava da plune na lpp in da je on zakon so me vrgle iz tira.Vse to imam sedaj na sodiscu ze 2 leti.Sodisce pac verjame policistu ceprav so mi posebej za sodisce na lpp-ju napisali da je moj avto sel na lpp-ju z vsemi papirji skozi brez problemov.Ironija pa je se vecja ker sodisce sedaj od mene zahteva slovenske tuve.Zopet je posredoval lpp in jim pisno poslal da tuv v slovenscini sploh ne obstajajo in da so mirodajni za njihovo organizacijo papirji v nemscini ,anglescini,italjanscini.Sedaj pa cakam kaj se bo iz tega izcimilo.Za vse to imam doma tudi dokaze.Tako da svetujem vsem ki se bido vozili cez medvode v ljubljano ali kranj s predelanimi vozili naj se cuvajo policista roberta drolca.Nisem edini ki sem tako nastradal pri njem sm pa edini ki se vztrajam pri tozbi zoper njega.Lp Andrej

Nevednost te vedno pripelje do tja, kjer opisuješ da si-na sodišče. Najlepše še pride-sodba (beri komentar Backspace,ki te je na najbolj jasen način poučil/a o veljavni zakonodaji).Ko o drugih govoriš slabo, na grd način hvališ sebe. Da se zadeva sliši dramatičnejša pa dodaš še kakšno "malenkostno" laž, ki ti da več teže v dramaturgiji. Tista o tožbi je res lepa. Ali pa od nekoga drugega o disciplinski tudi. Takšni ste najbolj primerni za dajanje nasvetov drugim pa čeprav napačnih. Saj tukaj lahko brez posledic zavajaš ljudi.(ali pa kaj lepega napišeš o njih).Ko boš naslednjič uporabljal osebne podatke kogarkoli, se vprašaj ali se boriš za pravico ali ti je zanjo vseeno in je samo tvoja ri... pomembna!Če pa si samo delal reklamo nekomu se o tem prej pogovori z njim.(mogoče dobiš več podatkov).

ODGOVOR, KI JE EDINI PRIMEREN, KOGAR ZANIMA KAJ O HOMOLOGACIJI PA JE NAPISAN OD BACKSPACE. Več vedo le na LPP in v zakonu.
Nasvet: Pazi od koga sprejemaš informacije.
LP Dr
V filmih je včasih tudi kaj nemogočega!!

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Če mar 11, 2010 4:14 pm

Občutek imam, da je Dr omenjeni policaj :twisted:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če mar 11, 2010 5:18 pm

hehe....samo jaz bi kar verjel
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten