Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

barvanje fedrov

Napisal/-a exide Pe jan 22, 2010 11:26 am

Na avtu imam originalne fedre, ampak imajo nekaj površinske rje in bi jih čisto spucal, da vidim a je samo površinska rja ali so za zamenjat in bi jih potem pobarval v rdečo barvo in me zanima, če znajo biti kakšne komplikacije na tehničnem in, če me ustavi policija in če se zapiči v fedre in reče, da niso orginal?

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 22, 2010 2:32 pm

če se boš po koroškem vozu ti policaji kr znajo teži ,ker so kr "pacienti"meni so težili ko sem na berlingotu spredaj znak dov vzev pa je hotu met homologacijo ,da je kao "športna"maska.lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe jan 22, 2010 2:45 pm

Fedri imajo tudi oznako, ampak policaju razložit, da je orginal feder in da je samo pobarvan. Bo kaps samo rekel, ne me farbat :lol:

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe jan 22, 2010 3:10 pm

mislim, da nebi smelo bit problemov, sej pa bo vido da avto ni spuščen..zakaj pa bi policaj šel gledat fedre, če je avto normaln? nevem no..verjetno bi se prej zapičo v kaj takega ko je čisto pri tleh :)

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 22, 2010 3:18 pm

lenivec je napisal/-a:in če se zapikne v to?pač greš na izrednega in tam vidijo da so original fedre in problem rešen...
razen če maš kakšne druge grehe še

kaj pa v primeru da se ti kam mudi si že zamudo :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jan 22, 2010 3:21 pm

ampak na izrednem ti bo pregledal celoten avtomobil in 99% nekaj našel (pa tud če je samo luknja v izpušnjem sistem)

jz osebno jih nebi barval, sploh pa ne v rdečo... pa če jih boš prebarval, boš prebarval tudi oznake, kajne?
EJ6

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Pe jan 22, 2010 3:28 pm

kaWsk je napisal/-a:jz osebno jih nebi barval, sploh pa ne v rdečo... pa če jih boš prebarval, boš prebarval tudi oznake, kajne?

Ali pa prelimaj oznake in če ti zateži mu jih pokažeš.

Uporabniški avatar
mr.moto
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mr.moto Pe jan 22, 2010 3:58 pm

Če jih res moraš barvat, potem dej jih s črno barvo.
Sicer pa ti bo barva v kratkem popokala in odluščila, potem boš imel spet lepe rjave fedre, kar pa je samo površinska korozija.
Če bi vzmet napdla globoka korozija bi v kratkem času tudi razpadla.
Zadnjič spremenil mr.moto, dne Pe jan 22, 2010 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jan 22, 2010 4:05 pm

zanima me samo zakaj neki bi šel ORIGINAL fedre barvat v rdečo? zakaj ne normalno v črno? kao da bo bl športno,al kaj? sej ne bo nč nižji :shock: :ue
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe jan 22, 2010 4:41 pm

Nižji kot je avto že ne more biti, je čisto na tleh in vsakič ko me ustavijo sprašujejo, če sm ga nižal, ampak preverjali pa niso še, če je res orginal. Ko bom barval bom pa itak tako naredil, da se bodo oznake vidle. Vprašal sem samo, če znajo kaj posebno komplicirati.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 22, 2010 6:23 pm

Če te že zdaj zajebavajo te bojo potem še bolj in če praviš da je avto nizek,kupši nove fedre in bo avto normalno visok,bolj udoben pa še fedri ne bojo zarjaveni.Najbolj butasto pa je da moraš za športne fedre delat homologacijo z potrdilom o strokovni vgradnji in izpisom optike,če pa navadne zamenjaš z novimi navadnimi pa ne rabiš nič.Ma naša zakonodaja je carska!!

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jan 22, 2010 7:05 pm

čare je napisal/-a:Če te že zdaj zajebavajo te bojo potem še bolj in če praviš da je avto nizek,kupši nove fedre in bo avto normalno visok,bolj udoben pa še fedri ne bojo zarjaveni.Najbolj butasto pa je da moraš za športne fedre delat homologacijo z potrdilom o strokovni vgradnji in izpisom optike,če pa navadne zamenjaš z novimi navadnimi pa ne rabiš nič.Ma naša zakonodaja je carska!!

Temu sem se jaz tudi čudil, ko sem nabavil Gewinde. No tako sem vsaj šalabajzeru plačal 70€ za vgradnjo, pa še eno mi je prase mal popraskal. Pa jaz sem stal zraven, da sem mu povedal kako gumice obrnit, ker čene bi rabil 4ure ne 2.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe jan 22, 2010 7:10 pm

čare je napisal/-a:Če te že zdaj zajebavajo te bojo potem še bolj in če praviš da je avto nizek,kupši nove fedre in bo avto normalno visok,bolj udoben pa še fedri ne bojo zarjaveni.Najbolj butasto pa je da moraš za športne fedre delat homologacijo z potrdilom o strokovni vgradnji in izpisom optike,če pa navadne zamenjaš z novimi navadnimi pa ne rabiš nič.Ma naša zakonodaja je carska!!

Potrdilo o vgradnji ja...ampak pazi...od zastopnikov za določeno znamko vzmeti ali servisa za določeno znamko avta. Jaz sem imel za Tipota potrdilo z Ford servisa in nisem šel skozi :!: Bedaki z Vrtačnikom iz LPP-ja na čelu :!:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe jan 22, 2010 11:07 pm

Zakaj bi menjal originalne fedre za neke fedre, da bo avto visok? Če je avto nizek naj bo pač nizek. Na višanje tudi pomislim ne. Zdaj tudi, če me da na izredni tehnični pregled, mi pri fedrih ne bi mogli kaj dosti težiti, ker so vse oznake normalno vidne in se da vse preveriti, zanima me pač SAMO, če je lahko kakšen problem, če so pobarvani, oznake bi še vedno ostale iste in vidne. Drugi fedri me ne zanimajo, barva je lahko magari florestenčna mene zanima samo, če so lahko kakšne komplikacije :D

Aja, pa kljub temu ,da je avto zelo nizek je še vedno udoben, veliko bolj kot kakšen normalno visok Clio :lol:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 23, 2010 12:59 am

Ti kar pobarvaj. Samo če boš barval z normalnimi akrilnimi barvami v spreju, ti bo zadeva popokala. Svetujem ti uporabo tistih "gumijastih barv", ne vem kako se točno reče, jih pa uporabljajo modelarji za barvanje karoserij RC avtomobilov. Če povprašaš na kakšnem modelarskem forumu ali pa modelarski trgovini, ti bodo znali povedati. Tista barva se upogiba skupaj s površino na katero je nanešena in ti ne bo popokala/odpadla. Seveda moraš pa prej dobro spucat in pripravit površino.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide So jan 23, 2010 7:14 am

Ne bo se s sprejom barvalo, površina bo tudi lepo pripravljena, barvo bo pa ličar zrihtal. On že ve katera bo najboljša, sam ne mislim probavat :D

dox
Novinec

Napisal/-a dox So jan 23, 2010 11:16 am

kaj pa če ti policaj nebo verjel da je original in ti bo kar napisal kazen ?

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 So jan 23, 2010 11:32 am

dox je napisal/-a:kaj pa če ti policaj nebo verjel da je original in ti bo kar napisal kazen ?

Ne more on kr kazni napisat. Na izrednega tehničnega te pošlje kvečjemu.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So jan 23, 2010 11:35 am

zahtevaš potem tehnični pregled in se policista postavi na laž...čeprav glede na to kako brihtni znajo biti na LPPu (od impreze sti spojler je po njihovo treba iti homologirati...) bi fantje še rekli, da so fedri resnično neoriginalni...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost