Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

exte
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

VW GOLF 6 LED LUČI ZADAJ

Napisal/-a exte Po jan 25, 2010 11:48 pm

Imam Golf 6 in sem kupil original zadnje LED luči od Golfa R. Sem mislil da bom lahko kar sam priklopil in zamenjal... Pa so nastale težave... Najprej sem moral dokupiti še nekakšne konektorje. Ko sem zamenjal luči sploh ne delajo, prižgejo se vse kontrolke na armaturki kot da luči ne delajo oz. so se pokvarile žarnice. Na original servisu mi ne morejo skodirati, ker je potrebno zamenjati še računalnik ... ki pa je velik dodaten strošek.. Ali ima mogoče kdo kakšno rešitev? Se da to kako prekodirati ? Pozna kdo koga, ki bi to uredil, prosim za odgovore...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To jan 26, 2010 7:57 am

ja dandanes imajo avti dosti računalnikov... zgleda da boš mogel zamenjati še tistega za luči :?
Slika

mosfet
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a mosfet To jan 26, 2010 8:20 am

Po moje zihr obstaja kakšen adapter podobno kot za luči na avtoprikolici.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jan 26, 2010 8:41 am

mosfet je napisal/-a:Po moje zihr obstaja kakšen adapter podobno kot za luči na avtoprikolici.

To se ti dogaja ker imaš vgrajen senzor za pregorele žarnice (del elektronike ki krmili luči). Ker so vgrajene led diode jih elektronika zazna kot žarnico ki je pregorela (precej manjši tok kot pri klasični žarnici). Nekje na forumu sem bral da so te zadeve reševali s preduporom, ki je povečal tok in "preslepil" elektroniko. Seveda pa naj o tem povedo več tisti ki so se s tem ukvarjali.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To jan 26, 2010 9:22 am

tristan01 je napisal/-a:
mosfet je napisal/-a:Po moje zihr obstaja kakšen adapter podobno kot za luči na avtoprikolici.

To se ti dogaja ker imaš vgrajen senzor za pregorele žarnice (del elektronike ki krmili luči). Ker so vgrajene led diode jih elektronika zazna kot žarnico ki je pregorela (precej manjši tok kot pri klasični žarnici). Nekje na forumu sem bral da so te zadeve reševali s preduporom, ki je povečal tok in "preslepil" elektroniko. Seveda pa naj o tem povedo več tisti ki so se s tem ukvarjali.

Lp Tristan01

X2. Zadeva je enaka kot led diode za pozicijske luči. Računalnik zazna majhen tok in automatično luči izklopi in prikaže na armaturki kot pregorele žarnice ;)

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 To jan 26, 2010 9:22 am

To ti je enako kot pri BMW.
Daš na neliftan avtomobil liftane luči.

Menjati boš moral še od R računalnik in ga sprogramirati na tvoj avtomobil, ter konektorja (satz) z nachrüstung predelavo.

lp;
Jernej
Slika

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 9:45 am

J`Mavr0 je napisal/-a:To ti je enako kot pri BMW.
Daš na neliftan avtomobil liftane luči.

Menjati boš moral še od R računalnik in ga sprogramirati na tvoj avtomobil, ter konektorja (satz) z nachrüstung predelavo.

lp;
Jernej

Hvala za info, vendar računalnik stane cca 800 € ? uuu ... to pa je že malo preveč ?
Bom moral najti drugo rešitev...

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 10:28 am

Upam, da se bo našel kdo, ki mi bo posredoval uporabne info :) ... seveda brez menjave računalnika :-P

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 To jan 26, 2010 12:12 pm

cca 500€ preko zs, če neboš mogo zrihtat
Slika

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 1:26 pm

to je malo veliko, ne morejo potem luči pride vse skupaj več kot 1000 €.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 26, 2010 1:34 pm

exte je napisal/-a:to je malo veliko, ne morejo potem luči pride vse skupaj več kot 1000 €.

ne zaletavaj se z nekim nakupom računalnika, ampak poišči nekega znalca(takega, ki ima izkušnje s xsenonom - montira kite)na team audi je en odličen iz LJ. (Pirc) ali tukaj na forumu je en na novega A4 zadaj dal(ne spomnim se nicka) ti ti bodo znali povedati, kaj in kako.........je pa neka fora v t.i. "can-bus" računalniku ...VW po letniku 2005 se mi zdi, dela probleme tem ledicam in xsenonu, vendar rešitev obstaja....

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 2:03 pm

sašo5 je napisal/-a:
exte je napisal/-a:to je malo veliko, ne morejo potem luči pride vse skupaj več kot 1000 €.

ne zaletavaj se z nekim nakupom računalnika, ampak poišči nekega znalca(takega, ki ima izkušnje s xsenonom - montira kite)na team audi je en odličen iz LJ. (Pirc) ali tukaj na forumu je en na novega A4 zadaj dal(ne spomnim se nicka) ti ti bodo znali povedati, kaj in kako.........je pa neka fora v t.i. "can-bus" računalniku ...VW po letniku 2005 se mi zdi, dela probleme tem ledicam in xsenonu, vendar rešitev obstaja....

Sašo hvala za info, bom poskusil najti nekoga ...

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a xuserx To jan 26, 2010 2:06 pm

če bi bil na tvojem mestu bi imel original golfa 6 ;) te bi pa prodal...
lep avto tudi brez led luči :)
seveda je odločitev tvoja :) srečno 8)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To jan 26, 2010 2:08 pm

Ne vem no, ampak pred nakupom, se je tudi pametno kej pozanimat o doloceni stvari, vgradnji,... :lol: :lol:
:)

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 2:10 pm

FLINK je napisal/-a:Ne vem no, ampak pred nakupom, se je tudi pametno kej pozanimat o doloceni stvari, vgradnji,... :lol: :lol:

Ja vem,.... vendar se vseeno nisem dovolj, oz. sem imel drugačne nasvete, ki pa niso bili pravi....

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To jan 26, 2010 2:11 pm

exte je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Sašo hvala za info, bom poskusil najti nekoga ...

Nism 100% sam pomoje obstaja kabl :arrow: pretvornik za to zadevo. Vem naprimer ko sm jst gledu za golfa xenon luči z lečo, original, imam pa navadne je isti problem javlja na pako. Kupi se pa ta en kabl k se poveže pač med kablom auta pa luči, je kot nek pretvornik da se napaka ne pojavi. Tako da pozanimaj se, morda po ebuy-u pobrskaj v nemčiji to sigurno že majo ;) ker 800€ za računalnik :ne

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Re: VW GOLF 6 LED LUČI ZADAJ

Napisal/-a xuserx To jan 26, 2010 2:13 pm

exte je napisal/-a:Imam Golf 6 in sem kupil original zadnje LED luči od Golfa R. Sem mislil da bom lahko kar sam priklopil in zamenjal... Pa so nastale težave... Najprej sem moral dokupiti še nekakšne konektorje. Ko sem zamenjal luči sploh ne delajo, prižgejo se vse kontrolke na armaturki kot da luči ne delajo oz. so se pokvarile žarnice. Na original servisu mi ne morejo skodirati, ker je potrebno zamenjati še računalnik ... ki pa je velik dodaten strošek.. Ali ima mogoče kdo kakšno rešitev? Se da to kako prekodirati ? Pozna kdo koga, ki bi to uredil, prosim za odgovore...

to so take luči?
Priponke
2009_12_10_06_27_38_Golf-LED-UT.jpg
2009_12_10_06_27_38_Golf-LED-UT.jpg (10.15 KiB) Videno 7092 krat

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 2:23 pm

xuserx je napisal/-a:
exte je napisal/-a:Imam Golf 6 in sem kupil original zadnje LED luči od Golfa R. Sem mislil da bom lahko kar sam priklopil in zamenjal... Pa so nastale težave... Najprej sem moral dokupiti še nekakšne konektorje. Ko sem zamenjal luči sploh ne delajo, prižgejo se vse kontrolke na armaturki kot da luči ne delajo oz. so se pokvarile žarnice. Na original servisu mi ne morejo skodirati, ker je potrebno zamenjati še računalnik ... ki pa je velik dodaten strošek.. Ali ima mogoče kdo kakšno rešitev? Se da to kako prekodirati ? Pozna kdo koga, ki bi to uredil, prosim za odgovore...

to so take luči?

Enake !

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx To jan 26, 2010 2:27 pm

exte je napisal/-a:
xuserx je napisal/-a:

to so take luči?

Enake !

zelo lepe luči.
kaj pa pravjo koliko stane računalnik?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To jan 26, 2010 2:35 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=60

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=60

Na teh dveh linkih imaš nekaj "osnove" za raziskovanje, kakšne predelave moraš narediti za nemoteno delovanje zadnjih LED luči...sem pa 99 % prepričan, da ni potrebno zamenjati računalnik! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov