Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

VW_Golf
Nov uporabnik

Barvanje blatnika, težava

Napisal/-a VW_Golf Ne mar 28, 2010 6:45 pm

Pozdravljeni,

Imam velik problem. Pred časom sem se rahlo zaletel s svojim Golfom in mu poškodoval blatnik. Nemudoma sem ga kleparsko obnovil in pripravil na ličenje. Ker pa z barvami na vodni osnovi nimam izkušenj, sem to delo zaupal prijatelju, ki se je sam ponudil. Bil sem zraven, ko je nanašal barvo, ko se je posušilo sem bil kar zadovoljen. Naslednji dan pa sem bil odsoten, manjkal sem torej pri lakiranju. Ko se je vse skupaj posušilo sem šel avto iskat, ko sem ga pobliže pogledal me je spreletela prava groza. Blatnik je poln mehurčkov (groba površina, nekakšne pikice, sredina blatnika je začuda OK), očitno je človek nanesel premalo oz. preveč laka.

Za Vas, ki se spoznate na te zadeve, imam vprašanje. Se da blatnik mojega Golfa sploh rešiti (s kakšnim poliranjem??), ali kaj podobnega? Vsakega nasveta bom izjemno vesel. Trenutno sem popolnoma raočaran, cel dan sem strmel v blatnik.

Upam, da ne bo potrebno vse narediti znova, čeprav tako kaže :(

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 28, 2010 7:05 pm

če bi prilepil kakšno sliko bi ti lažje svetoval. Lahko da nista dovolj posušila barve ali pa so silikoni, poslikaj pa ti točno povem.

Če so moje ugotovitve pravilne še boš moral enkrat barvat.
Freude am Fahren

VW_Golf
Nov uporabnik

Napisal/-a VW_Golf Ne mar 28, 2010 7:32 pm

Hja, kakor mi je kolega povedal, so se te pike pojavile takoj po lakiranju (ne vem kaj je mislil...). Verjetno je res vse zaman, bo žal potrebno znova. Juri pa lahko prilepim še slike, čeprav me je groza slikat blatnik :( :-P

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Ne mar 28, 2010 7:59 pm

dej sliki da vidim. predvidevam da je metalik barva ker si naknadno dodajau lak!
dvomim da bi bili silikoni ker bi se to poznalo ze na bazi!

glej odvisno je tudi kaksno pistolo uporablja ter kaksno dizo,predvsem pa kolk bara je meu pritiska upam da 3.5
najvaznejse pa da ni bilo praha itd itd nemore vsak tega naredit kvalitetno :!:
My Life Your Entertainment

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Po mar 29, 2010 4:01 pm

verjetno ni bloa barva suha pa je pač pol taki mehurčki nastajajo
sdted

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po mar 29, 2010 4:14 pm

Zato se pa take zadeve dajo ličaru ki ve kaj dela cena po kosu pa tudi ne presega 100 €. Kako poliranje treba ga bo še enkrat pihnit pa ne v neki domači garaži.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To mar 30, 2010 10:20 pm

Umazanija, velikost dize, debelina nanosa, tlak itd.. to je lahko posledica tega.
Clean look

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Re: Barvanje blatnika, težava

Napisal/-a shaq32 So apr 03, 2010 10:18 pm

VW_Golf je napisal/-a:Blatnik je poln mehurčkov (groba površina, nekakšne pikice,

bom izkoristil temo in vprašal še za moj primer...
in sicer na strešnem spojlerju (plastika) je nastala podobna težava kot opisuje avtor teme. Ampak pri meni je to ratalo sedaj po petih letih... Le vrh spojlerja je malo hrapav in v barvi so nastale pikice... To se je zgodilo kar naenkrat...
Bi kakšno poliranje kaj pomagalo? Zakaj se je to sploh zgodilo po tolikem času? Nekega posebnega zunanjega vpliva ni bilo...

Hvala

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne apr 04, 2010 9:28 am

poliranje ne bo pomagal, lahko samo na novo prebarvaš.
Freude am Fahren
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov