Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

rolle
Nov uporabnik

Golf 5 (predelava) - GTI Look

Napisal/-a rolle Po apr 19, 2010 11:14 am

Zdravo,

Zanime me kolk bi me npr. stala predelava Golfa 5 v GTI look in kje bi mi to naredili? Zamenjal bi prednji odbijač in dodal stranske pragove. Hvala za odg.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po apr 19, 2010 11:29 am

Jst ti svetujem,da tega ne delaš in pustiš nekaj dostojnosti pravim GTI verzijam,ker roko na srce pravi GTI-ji pol zgubijo tisto žlahtnost,če temu lahko tako rečemo.
Nevem zdaj sem drugačnega mnenja kot sem bil včasih in nevem kaj imate od fejkanja močnejših modelov,če hočeš met GTI kupi GTI ne pa fejkat z kakim kavnim mlinčkom GTI-ja,ker ne sede.Pa ne zj bit užaljen to je le moje mnenje.
GTI je lep in mu pač pristoji tisto nekaj malo žlahtnosti,ki jo imajo ti avtomobili.
Drugače pa ti odbijači in pragovi polepšajo avto to se pa strinjam.Zj orginal ti bo vrjetno mnogo predrag poliester pa..... nevem jst sm reku,da ga nikol več na dam na avto.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Po apr 19, 2010 11:57 am

privat sporocilo mas :arrow:
My Life Your Entertainment

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po apr 19, 2010 12:02 pm

seat je napisal/-a:Jst ti svetujem,da tega ne delaš in pustiš nekaj dostojnosti pravim GTI verzijam,ker roko na srce pravi GTI-ji pol zgubijo tisto žlahtnost,če temu lahko tako rečemo.
Nevem zdaj sem drugačnega mnenja kot sem bil včasih in nevem kaj imate od fejkanja močnejših modelov,če hočeš met GTI kupi GTI ne pa fejkat z kakim kavnim mlinčkom GTI-ja,ker ne sede.Pa ne zj bit užaljen to je le moje mnenje.
GTI je lep in mu pač pristoji tisto nekaj malo žlahtnosti,ki jo imajo ti avtomobili.
Drugače pa ti odbijači in pragovi polepšajo avto to se pa strinjam.Zj orginal ti bo vrjetno mnogo predrag poliester pa..... nevem jst sm reku,da ga nikol več na dam na avto.

Vecina golfov "GTI" je traktorjev-ker si je lastnik omislil paket. Zato to ni nic cudnega. Je pa res, da potem GTI izgubi tisti pravi čar...
:)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 12:13 pm

FLINK je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Jst ti svetujem,da tega ne delaš in pustiš nekaj dostojnosti pravim GTI verzijam,ker roko na srce pravi GTI-ji pol zgubijo tisto žlahtnost,če temu lahko tako rečemo.

Vecina golfov "GTI" je traktorjev-ker si je lastnik omislil paket. Zato to ni nic cudnega. Je pa res, da potem GTI izgubi tisti pravi čar...

No polj imam izredno srečo, da naletim večinoma na prave in da je tista peščica "fejkov" ponavadi tako poštimana, da takoj opazim razliko...

Sicer bi se pa js raje odločil za GT izgled oz. sprednji odbijač od jette-e(odvisno od barve avta, če bolj paše krom al črna maska) in zadnji podaljšek od GT-ja v barvi karoserije. Sprednji spojler bi mogoče v tem primeru tudi prebarval, da optično razžiri avto. Vsekakor boljše kot da delaš sramoto pravim GTI-jem s kako podhranjeno mašino...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Po apr 19, 2010 12:31 pm

tut men mal čudno zgleda oblika gti pa dizel :? po moje je to napaka tovarne.Ne zgleda da je ista oblika pravi GTI ter samo oprema gti. Zakaj pa niso naredili tako kot ima BMW ali Mercedes. Pri BMW-ju mas lahko M-paket samo izgleda drugace kot pravi M.Isto je pri AMG paketu in AMG-ju. Samo zakaj pa ne bi imel lep avto pa tudi če nimaš neke hude masine, vazno da ti je vsec ;)

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle Po apr 19, 2010 12:38 pm

Hvala vsem za vaša mnenja. Sicer pa sploh nisem pomislil da bi zdej neki fejkal, meni se gre samo za izgled in nič drugega...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 12:55 pm

matej1357 je napisal/-a:tut men mal čudno zgleda oblika gti pa dizel :? po moje je to napaka tovarne.Ne zgleda da je ista oblika pravi GTI ter samo oprema gti. Zakaj pa niso naredili tako kot ima BMW ali Mercedes. Pri BMW-ju mas lahko M-paket samo izgleda drugace kot pravi M.Isto je pri AMG paketu in AMG-ju. Samo zakaj pa ne bi imel lep avto pa tudi če nimaš neke hude masine, vazno da ti je vsec ;)

Saj ni GTI opreme, so samo pravi GTI-ji. Maš pa GT verzije, ki so spredaj zelo podobne jetti, samo da imajo masko v črni barvi namesto krom. Nisem prepričan, mislim pa, da je pri teh treh odbijač v osnovi čisto isti, razlika pa le v maski in mrežicah. Zadnji podaljšek je pa podoben GTI-jevem, s tem da nima nujno vidnega izpuha, odvisno od motorizacije.

Ima pa VW tudi v ponudbi optični paket, podobno kot npr. BMW in Mercedes, in sicer R-line.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po apr 19, 2010 1:05 pm

FLINK je napisal/-a:
Vecina golfov "GTI" je traktorjev-ker si je lastnik omislil paket.

Ne vem za kater kraj govoriš, sam v Lj vsekakor temu ni tako..

Se pa popolnoma strinjam s Seat-om.

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle Po apr 19, 2010 1:06 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
matej1357 je napisal/-a:tut men mal čudno zgleda oblika gti pa dizel :? po moje je to napaka tovarne.Ne zgleda da je ista oblika pravi GTI ter samo oprema gti. Zakaj pa niso naredili tako kot ima BMW ali Mercedes. Pri BMW-ju mas lahko M-paket samo izgleda drugace kot pravi M.Isto je pri AMG paketu in AMG-ju. Samo zakaj pa ne bi imel lep avto pa tudi če nimaš neke hude masine, vazno da ti je vsec ;)

Saj ni GTI opreme, so samo pravi GTI-ji. Maš pa GT verzije, ki so spredaj zelo podobne jetti, samo da imajo masko v črni barvi namesto krom. Nisem prepričan, mislim pa, da je pri teh treh odbijač v osnovi čisto isti, razlika pa le v maski in mrežicah. Zadnji podaljšek je pa podoben GTI-jevem, s tem da nima nujno vidnega izpuha, odvisno od motorizacije.

Ima pa VW tudi v ponudbi optični paket, podobno kot npr. BMW in Mercedes, in sicer R-line.

Kje lahko vidim kašen GT izgled?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 1:15 pm

V google vpiši "VW golf GT".
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po apr 19, 2010 1:27 pm

Meni je všeč odbijač ki ga ima jetta cup:
Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po apr 19, 2010 2:38 pm

nevem kaj moralizirate glede GTI maske tud jst bi si jo gor dav, pa magar če dam pol SDI črke gor nalimat, orginalna maska je pač silo grda, kaj si pa vi mislite o pravem/ nrepravem GTI mi pa dol visi, važn da men sede GTI look :)

in model je uprašov če ma pojma kdo kako se to zadevo gor da in ne a paše to vsakmu avtu al ne...konc koncev kupiš TDI 170 chip na 200 in imaš toliko konj kot GTI ter več navora

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po apr 19, 2010 2:55 pm

vojkostar je napisal/-a:nevem kaj moralizirate glede GTI maske tud jst bi si jo gor dav, pa magar če dam pol SDI črke gor nalimat, orginalna maska je pač silo grda, kaj si pa vi mislite o pravem/ nrepravem GTI mi pa dol visi, važn da men sede GTI look :)

in model je uprašov če ma pojma kdo kako se to zadevo gor da in ne a paše to vsakmu avtu al ne...konc koncev kupiš TDI 170 chip na 200 in imaš toliko konj kot GTI ter več navora

X2, tut jst sm razmišlju o gti-look čeprou me mika da bi kr kupu GTI, res da je večja poraba sam je pa tut čist drugačna vožnja. Pa tut dragi niso več tok ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 3:20 pm

Načeloma nimam toliko proti GTI izgledu, vendar je večinoma pomankljivo izveden, avtor pa tudi ne omenja menjave podaljška zadnjega odbijača. Takšna delna predelava potem deluje neskladno in zame osebno smešno.

Res je, da ima 5ka v osnovni izvedbi bolj kot ne beden sprednji odbijač, kot je bilo praktično pri vseh generacijah golfov. Na srečo so se pri 6ki že v osnovi malo bolj "izprsili".

Zaradi izgleda sem omenil zanimivo alternativo, GT ali jettin sprednji konc in zadnji podaljšek od GT-ja. Osebno bi se tako lotil 5ke, originalen lep in skladen izgled.
Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po apr 19, 2010 3:37 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Načeloma nimam toliko proti GTI izgledu, vendar je večinoma pomankljivo izveden, avtor pa tudi ne omenja menjave podaljška zadnjega odbijača. Takšna delna predelava potem deluje neskladno in zame osebno smešno.

Res je, da ima 5ka v osnovni izvedbi bolj kot ne beden sprednji odbijač, kot je bilo praktično pri vseh generacijah golfov. Na srečo so se pri 6ki že v osnovi malo bolj "izprsili".

Zaradi izgleda sem omenil zanimivo alternativo, GT ali jettin sprednji konc in zadnji podaljšek od GT-ja. Osebno bi se tako lotil 5ke, originalen lep in skladen izgled.

To je res, že ene 3 golfe sm vidu kao gti look. Use na pou narjen, kao gti odbijač pa pragi odzadi pa tdi pa feltne 15 col, in to res bedno zgleda :lol:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po apr 19, 2010 3:54 pm

Avtor do zdaj ob toliko odgovorih še ni dobil odgovora na vprašanje, koliko bi stali odbijači in pragovi od GTI.

Prednji odbijač: 100 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-04-09

Maska GTI satovje: 83,42 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-03-09

Pri Mstylingu je malo dražje:

Maska
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s49.html

Odbijač
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s52.html

Pragovi so pa pomoje tudi nekje tam okrog 100 €.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 19, 2010 4:18 pm

Naj gti-jevci speremenijo pa v r32 look

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po apr 19, 2010 5:08 pm

pskoda je napisal/-a:Naj gti-jevci speremenijo pa v r32 look

in kaj si mu sedaj s tem postom pomagal?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 19, 2010 5:14 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Naj gti-jevci speremenijo pa v r32 look

in kaj si mu sedaj s tem postom pomagal?

Nič, saj mu je že BBS vse povedal
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov