Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Mitya
Nov uporabnik

Vprašanje glede pnevmatik

Napisal/-a Mitya Po apr 19, 2010 10:12 pm

Lp vsem skupaj, se opravičujem že vnaprej če sem zgrešil temo foruma..

Obračam se na vas z upanjem da mi boste pomagali rešiti ta majhen problem oz nejasnost glede pnevmatik in platišč in sicer zadeva je slednja

Imam vozilo P307 in določena platišča v velikosti 17, za katera še nimam homologacije imam vse ustrezne papirje in račune ampak tukaj se malo zalomi, namreč v homologaciji piše da imam na voljo homologirat 3 dimenzije in sicer 205/45/17, 215/45/17 ter 225/45/17. Odločil sem se za 215/45/17 ampak tukaj se pojavi moje glavno vprašanje.. V homologacijskih papirjih mi piše da lahko homologiram indeks hitrosti št. 87 rad pa bi naročil slednje gume za moja platišča:

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Ampak te pnevmatike imajo indeks hitrosti 91Y sem torej pripomoran kupit: ?

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Torej 87V ali lahko brez problema homologiram večji indeks hitrosti kot je naveden v papirjih? Se lahko zgodi kakšno nepričakovano kompliciranje s strani policije in tehničniga?

Zelo vam bom hvaležen za pomoč in odgovore, in prosim brez nepotrebniga spamanja v temi saj smo navsezadnje vsi z isti namenom tukaj da si pomagamo in sklepamo prijateljstva med seboj kajne?

Prosim da admin zbriše temo ko dobim ustrezne odgovore..

LP in hvala Mitja

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita To apr 20, 2010 9:54 am

Kolikor je meni znano ne bi smelo biti problemov pri policiji, če imaš višji hitrostni razred. Tudi sam nikoli nisem dajal veliko pozornosti na ta hitrostni razred...če je višji se razume.

Kar je zate pomembno je to, da imaš na avtomobilu namontirane take dimenzije pnevmatik, kot jih imaš vpisane v homologacijski kartočnček. Če pa bodo namontirane pnevmatike z višjim hitrostnim razredom in večjo nosilnostjo ne bi smelo biti težav. Če pa v kakšnem zakonu piše drugače....s tem mislim, da bi lahko zavarovalnica kaj težila....pa o teh primerih še nikoli nisem nikjer ničesar zasledil.

Moje mnenje....lahko jih kupiš.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To apr 20, 2010 10:09 am

za hitrostni razred ti nej neb kdo težil, če imaš na gumah višjega kot v homologaciji, spuščal pa se ti bi v dimenzije če neb ble taprave

Mitya
Nov uporabnik

Napisal/-a Mitya To apr 20, 2010 10:25 am

Glede dimenzij in vsega ostalega me sploh ne skrbi ker vem kaj kupujem in vem kaj ustreza na avtomobil :)

Saj tudi jaz predvidevam da nebi smelo bit težav glede hitrostnega indeksa, moje mnenje ampak raje vprašam in se prepričam kot pa da kupim in brcnem v temo..

Najlepša hvala za odgovore

Lp M.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To apr 20, 2010 11:41 am

Kolikor vem, je glede hitrostnih razredov tako, da mora bit VSAJ toliko, kot je v homologaciji. Se pravi manj ne sme bit, če je pa več, je pa to popolnoma v skladu s pravili.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov