Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Menjava žarometov Clio 01-05

Napisal/-a Sebekclio Sr apr 21, 2010 6:09 pm

LP!
Ker sem nabavil Angel eyes za mojega cliota 2002 faceliftan model oz. storia me zanima kak zamenjat luči? ker je vse tak skupaj nagužvano da niam pojma kak bi se lotil tega podviga :D zato prosim tiste katero so to delali oz tisi ki vete da mi pomagate pa mi razložite kako naj odsraufam sprednje luči pri cliotu?

stuff1987
Nov uporabnik

Napisal/-a stuff1987 Sr apr 21, 2010 6:24 pm

Pozdravljen!

Preden boš lahko odmontiral luči, boš moral odstranit sprednji odbijač, še prej pa zaščito motorja na podvozju in oba sprednja koloteka. Zaščita motorja je plastična, ki je delno pričvrščena na prednji odbijač z dvema vijakoma in z večimi oblikovnimi spoji. Odbijač ima na vsaki strani 2 vijaka pod kolotekom in dva vijaka nad prednjim mostom. Vidna sta ko odpreš pokrov motorja. Potem boš lahko prišel do vijakov za prednje luči. Vsaka luč pa ima 3 vijake.

Ko boš končal z menjavo, pa ne pozabi nastavit luči, tako po horizontali kot po vertikali.

Pa veselo ''šraufanje'' :lol:

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebekclio Sr apr 21, 2010 6:39 pm

kako pa jih nastavim po horizontali pa po vertikali? ker nekih naprav niam doma :D

stuff1987
Nov uporabnik

Napisal/-a stuff1987 Sr apr 21, 2010 6:46 pm

Ena možnost je, da se pelješ na servis, drugače se pa na netu najdejo navodila, kako nastavit snop luči. Prilagam ti link.
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=35671

Drugače pa ima vsak žaromet vijak za nastavitev po horizontali, za nastavitev po vertikali pa sučeš vijak na motorčeku za dviganje in spust snopa. Pri clio-tu se ponavadi verikala nastavlja z imbus ključem (5 ali 6 velikost).

Aja, pa luči bo tudi treba homologirat.

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebekclio Sr apr 21, 2010 6:50 pm

aha okej hvala ti me čaka kar precej dela :D ja vem da jih je treba homologirat :D

stuff1987
Nov uporabnik

Napisal/-a stuff1987 Sr apr 21, 2010 7:05 pm

Ja, nekaj ur boš kr zaposlen ja, še posebaj če boš delal sam. :)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Sr apr 21, 2010 7:59 pm

Če imaš meglenke jih prej odklopi. To narediš tako da avto dvigneš in pod meglenko je črna plastika ( kot pokrov na nekem pantu) in to cukneš dol, dol bojo padli kamenčki in ostala svinjarija. Potem pa samo še iztakneš konektor na meglenki.

odpreš pokrov motorja
-odstraniš 2 čepa na črni plastiki ki se drži odbijača in ima luknjo kamor gre "mehanizem" zapiranja pokrova nad njo pa gre gumica. upam da je jasno kaj mislim
-potem na obeh straneh pod odbijačem odšraufaš en ali dva šrufa ki držita podblatnik (črna plastika ki jo vidišče pogledaš med kolesom in blatnikom spodaj.
-potem na strani pri odbijaču odstraniš vsaj del al cel podblatnik (imaš 4 ali 5 plastičnih čepov) da lahko prideš do dveh M6 šraufov, ki jih odšraufaš z ključem 10.
To je to, če imaš meglenke jih odklopi, preden potegneš odbijač dol.

Pa fajn je če ti nekdo pomaga vsaj odstranit odbijač, če ne že pri celem postopku. Potem pa imaš na strani luči mislim da dva torx vijaka in pod lučjo enega. (je že nekaj časa odkar sem zadnjič menjaval luči pri tem cliotu, sem že pozabil. )

Če pa imaš clia 98-2001 pa ni treba odstranit odbijača, imaš na vrhu 2 vijaka in pod okrasno masko enega.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=360
Lahko malo v moji temi pogledaš če ti kej prova pride
Slika

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebekclio Če apr 22, 2010 9:07 am

zaj me pa še zanima kak je z elektronsko nastavitvijo višine snopa, mislim da angel eyes tega nimajo al majo nevem moram povprašat no vglavnem zanima me če se da ta motorček zmontirat iz orginalnih luči dol pa pol na angel eyes gor :D

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebekclio Če apr 22, 2010 9:17 am

no sem se pozanimal in luči nimajo tega motorčka je pa prirejen prostor za ta motorček, torej zanima me kak motorček dol spravit na kaj moram pazit gre samo dol potegnit al kak?
hvala za odg.

stuff1987
Nov uporabnik

Napisal/-a stuff1987 Če apr 22, 2010 1:07 pm

Same luči nimajo motorčeka ne, motorček premenjaš iz original luči na nove luči. Moje Angeleyes luči so imele takšno matico (za kluč 22 če se ne motim) ki sem jo odstranil, in potem v tisto luknjo pričvrstil ta motorček. Motorček pa se pri clio-tu samo obrne za 1/8 obrata v levo da se odstrani in potem za 1/8 obrata v desno da se zmontira na novo luč.

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebekclio Če apr 22, 2010 6:08 pm

hvala za odgovore :D zaj se samo pocakam da jih dobim pol pa montiranje hehe :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov