Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

ČRNA STREHA

Napisal/-a zoky7 Če maj 27, 2010 3:27 pm

Lep pozdrav! Spremenil bi si streho v črno barvo...Zanima me, ali je boljše barvati streho, ali pa polepiti z črno folijo. Obenem me tudi zanima, kje oz. kdo je najbolši pri lepljenju folije, kakšna je garancija, in koliko dolgo približno zdrži. Tudi kako zdrži pri pranju avta, pozimi, itd. In seveda ali se da lahko kasneje dol in je streha v normalnem stanju, ali pa barva zbledi...

Lepo prosim za komentarje in za predloge glede podjetij, ki se ukvarjajo s tem.

LP, Zoran

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če maj 27, 2010 3:29 pm

Slika

Boški
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Boški Če maj 27, 2010 3:47 pm

Jaz sem dal streho prelepiti tule: http://www.marking.si/index.html
pa brez težav ali vidnih poškodb že 2 leti na avtomobilu :D

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Če maj 27, 2010 4:47 pm

sam sem imel polepljeno.
Mnenje je pa takole, če misliš imeti avto dlje časa , definitivno barvat....

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 27, 2010 5:23 pm

valle-leon: v čem vidš prednost barvane strehe?

folijo, kero sm js meu ( iz poglejpoglej) je mela garancijo 7 let...

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če maj 27, 2010 5:34 pm

Po tvoji želji ali barvaš ali pa lepiš folijo,oboje te pride približno isto dnara :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Če maj 27, 2010 7:19 pm

pomoje je bolsa folija, ker jo po zelji lahko odstranis

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če maj 27, 2010 8:35 pm

To je pa tudi res,folijo pa jo lahko kdajkoli odstraniš ko se naveličaš in spoliraš pa je to to ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Če maj 27, 2010 9:27 pm

No sej je stvar posameznika, jaz bi jo ziher barval...
Na mat foliji se poznajo rise, vsaj meni so se po 2h letih, zato bi jaz raje barval...
Cenovno je pa nekje isto , kot so že povedali.

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Napisal/-a zoky7 Če maj 27, 2010 9:34 pm

Hvala vam res za odgovore...=)))

DonMarco
Nov uporabnik

Napisal/-a DonMarco Sr jun 16, 2010 3:22 pm

Zdravo Zoran

Mogoče še odgovor od mene, ki se ukvarjam z oblačenjem avtomobilov.

Če boš lepil samo streho predlagam folijo, ker jo boš lahko kasneje s fenom in toplim zrakom tudi sam odstranil, recimo ko boš prodajal avto. Trenutno je črna streha trend kasneje pa vprašanje. Folija ti bo tudi zaščitila lak pred praskami in kamenčki.
Poleg tega ti ni potrebna nobena homologacija.

Problem ki se ti lahko edino tu porodi je ta, da smo že imeli težave z določenimi vrstami lakov na vozilu, ker sončna UV svetloba spreminja strukturo laka, pa recimo po nekaj letih boš pod folijo imel nespremenjeno barvo laka, okrog pa drug odtenek. Odvisno od samega laka. Smo imeli Opel Vectro z viper črtami (tiste dve beli čez in počez cel avto) in je lastnik to odstranil dol po 5 letih. Žal mu tudi poliranje ni pomagalo. Lak je okoli bil spremenjen pod folijo pa enak kot dne ko so lepili gor folijo.

Na trgu je veliko folij od poceni pa do dobrih, jaz recimo vsako folijo dodatno plastificiram čeprav je v osnovi ni potrebno, da se na njej ne vidijo praske kakih avtomatskih avtopralnic.

Folija se tudi hitreje monitira in tudi ne smrdi.

Kolega v Municnu oblači taksije s folijo v tisto njihovo bež barvo, po recimo 5 letih taksist folijo sleče, avto kot nov brez praske...zavrtijo še malo kilometre pa gremo izvoz na balkan.

Vsekakor folija ni tako easy nalimat...vsak proizvajalec ima svoje finte, da bo res dobro držala in da dobiš nekaj let garancije...tako da pojdi do koga ki se s tem profesionalno ukvarja.

Je pa sedaj na voljo dobiti zares hudo folijo, ki je imitacija črnega karbona....

LP
Sašo

P.S. Pa naj ti ne režejo folije z olfanožem po strehi direktno na lak...lahko se zgodi, da zareže lak in gre rja pod lahk z leti...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jun 16, 2010 3:31 pm

DonMarco: če znaš polirati gredo tudi različni odtenki barve ven. :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Napisal/-a zoky7 Sr jun 16, 2010 4:04 pm

DonMarco je napisal/-a:Zdravo Zoran

Mogoče še odgovor od mene, ki se ukvarjam z oblačenjem avtomobilov.

Če boš lepil samo streho predlagam folijo, ker jo boš lahko kasneje s fenom in toplim zrakom tudi sam odstranil, recimo ko boš prodajal avto. Trenutno je črna streha trend kasneje pa vprašanje. Folija ti bo tudi zaščitila lak pred praskami in kamenčki.
Poleg tega ti ni potrebna nobena homologacija.

Problem ki se ti lahko edino tu porodi je ta, da smo že imeli težave z določenimi vrstami lakov na vozilu, ker sončna UV svetloba spreminja strukturo laka, pa recimo po nekaj letih boš pod folijo imel nespremenjeno barvo laka, okrog pa drug odtenek. Odvisno od samega laka. Smo imeli Opel Vectro z viper črtami (tiste dve beli čez in počez cel avto) in je lastnik to odstranil dol po 5 letih. Žal mu tudi poliranje ni pomagalo. Lak je okoli bil spremenjen pod folijo pa enak kot dne ko so lepili gor folijo.

Na trgu je veliko folij od poceni pa do dobrih, jaz recimo vsako folijo dodatno plastificiram čeprav je v osnovi ni potrebno, da se na njej ne vidijo praske kakih avtomatskih avtopralnic.

Folija se tudi hitreje monitira in tudi ne smrdi.

Kolega v Municnu oblači taksije s folijo v tisto njihovo bež barvo, po recimo 5 letih taksist folijo sleče, avto kot nov brez praske...zavrtijo še malo kilometre pa gremo izvoz na balkan.

Vsekakor folija ni tako easy nalimat...vsak proizvajalec ima svoje finte, da bo res dobro držala in da dobiš nekaj let garancije...tako da pojdi do koga ki se s tem profesionalno ukvarja.

Je pa sedaj na voljo dobiti zares hudo folijo, ki je imitacija črnega karbona....

LP
Sašo

P.S. Pa naj ti ne režejo folije z olfanožem po strehi direktno na lak...lahko se zgodi, da zareže lak in gre rja pod lahk z leti...

Sem slisal za neko podjetje marking, da so zelo uredu...kaj mi ti predlagas, oz. kam?

LP

Yurex7
Nov uporabnik

Napisal/-a Yurex7 Sr jun 16, 2010 8:44 pm

Jaz pa bi rabil samo informacijo, kje dobit kakšno kvalitetno folijo? Ima kod kakšne info ?

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a zoro_31 Če jun 17, 2010 12:43 pm

Še en ponudnik folij, solidna kvaliteta - http://foliocar.si/

DonMarco
Nov uporabnik

Napisal/-a DonMarco Če jun 17, 2010 1:54 pm

LaMike - je stranka probala polirati pa ni šlo...so na koncu prodali avtu nekomu, ki mu to ni kaj preveč pomenilo, ker je itak ta avto uporabljal za prevoz stvari do tržnice.

Zoran:
Barvne folije so v širini role 120 -122cm. Najprej izmeri streho če je dovolj "ozka".

V ljubljani strehe lepim jaz, Bleki, PoglejPoglej in še mnogo drugih...

Najboljše lepilo ima Oracal in Mactac po mojih izkušnjah. Nisem pa v zadnjih letih delal z Hexis in Avery, ker so precej dražje folije. Zaradi avtopralnic pa obvezna laminacija, ki pa strošek podvoji.

Nazadnje ko sem lepil streho novi Škodi Fabia pa se antena ni dala demontirati, pa smo imeli toliko težav, da je bilo nekoliko dražje zaradi dodatnih ur. Smo pa rešili vseeno, da je bila streha polepljena v ene kosu.

Karbonska folija je pa precej dražja samo izgled je pa fenomenalen.

LP
Sašo

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če jun 17, 2010 2:06 pm

No koliko pa potem cenovno pride folija+leplenje za streho...

..kako je z ogledali...se jih lahko da tudi v folijo???...

lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če jun 17, 2010 2:12 pm

Jaz sem kupil folijo pri ˝xy˝ podjetju in je bila znamke Mctech. Avto se je pral tudi na krtačah, probal sem jo polirat in vse je zdržala brez problema. Jo pa nemoreš polirat v nedogled. Odvisno kake postopke imaš. Z Cyclo polirko ni blo težav, navadna rotacijska bi bla ša že rizična. Imel sem jo na avtu 2 leti in kolikor mi je znano je tudi pri novem lastniku tako.
Vsekakor pa priporočam da nalepi nekdo z znanjem in izkušnjami kot pa sam, ker gre lahko hitro kaj narobe.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

DonMarco
Nov uporabnik

Napisal/-a DonMarco Če jun 17, 2010 2:21 pm

moje izkušnje z ogledali. Če je zunanje ohišje lakirano kot je to recimo streha se folija prime in drži. Če je pa navadna črna plastika pa se folija ne drži dlje kot nekaj tednov.

Ena stranka je imela ogledala večinoma prekrito s črno plastiko, pa so najprej to odnesli ličarju, da je nanesel kit in avto lak...ne spomnem se točno postopka, vendar tudi te črne plastike se lahko pri ličarju pripravijo za lepljenje. Za folijo mora biti površina gladka kot ostali deli na avtu.

Določeni avtomobili imajo letvice na vratih ali nosilce na strehi iz črne plastike, določeni tudi ročaje na vratih...tam se pač ne lepi...

Ali pa recimo kaki dostavni kombiji in kombiji imajo plastične odbijače in če hoče stranka celotni car wrapp se mora to odnesti na barvanje do ličarja...

Nejko: ceno bo imel vsak drugače, odvisno katero folijo kdo uporablja. Ali jo ima na zalogi ali jo mora kupiti na novo, na ceno vpliva pa najbolj velikost izvajalca. Izvajalci v LJ imamo višje cene kot tisti na koroškem ali prekmurju...žal še mi ne moremo vedno preveriti natančno konkurenco.

kak s.p. dela v svoji garaži in nima veliko obratovalnih stroškov in bo imel cenejšo ceno
kot kak d.o.o., ki ima poslovne prostore in nekaj zaposlenih.

Pri nas je recimo zadnja streha v črni mat foliji bila s popustom 160€+DDV. za streho dimezije 130cm x 90cm. Sem pa slišal tudi že za številke da je nekdo naredil to tudi za 100€ in pa tudi za 250€....

TI ne preostane kot da pridobiš nekaj ponudb od firm, ki so bile tukaj že omenjene.

lp
sašo

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Napisal/-a zoky7 Če jun 17, 2010 3:15 pm

se enkrat bom vprasal, gre se za podjetje marking v Ljubljani, sem slisal da so dobri... izkusnje ali bilo kaj podobnega...?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov